6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Diskuse k článku

EKONOMIKA: Panika, která nebyla nutná

Hned na počátku je třeba zcela jasně říci: K tvrzením o valící se evropské nebo polské nadprodukci ovoce a zeleniny na tuzemský trh, kterými českého spotřebitele každodenně zásobují naši pěstitelé, není v současné době vůbec žádný důvod.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
K. Vyšata 11.9.2014 22:37

Pan Havel pěkně všechno srovnal a analyzoval,

a výsledek je bagetalizace hrozby rozvratu agrárního trhu v EU. Má i nemá pravdu, v podstatě se opravdu dá ze suchých čísel a z předpokladu, že EU je vnitřně pevný, semknutý monolit lidí, odolný proti sobeckosti a upřednostňování svých priorit, vyvodit, že sice budou mírné potíže, ale zvládnutelné spoluprací všech. Ale je EU taková? Neukázalo se již několikrát, že v mnoha případech se vývoj vždy ubírá ve stylu "bližší košile než kabát"? Než se začne veřejnost lakovat stylem Kalouska a Topolánka - krize se nám vyhne, měli by odborníci denodenně systematicky analyzovat vývoj trhu a pečlivě sledovat chování konkurence na vnitřním trhu EU. První varování je záplava požadavků Polska na kompenzace které převyšovaly vypsanou částku pro celou EU.

P. Lenc 11.9.2014 8:25

Čím víc zastrašíš, tím víc ovládneš.

K. Frauknecht 11.9.2014 11:15

Re: Tak tak.

Jenom je škoda, že na sankce není nějaký lék, něco jako Tamiflu. To by byl teprve kšeft :-)))!

Š. Hašek 11.9.2014 20:56

Re: Tak tak.

Strašit Rusko, (z Vysavačova nad Žárovkou), že mu nedodám pračky z Itálie,  jest poněkud zpozdilé (když u nás venkované odmítají štípat dříví, páč mají Putinův gaz).

Zjednodušeno.

Už teď je jasné, že všechno je jinak., než nám soudruzi meldovali.