6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Diskuse k článku

EKONOMIKA: O jedech a lidech

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
F. Eliáš 27.1.2011 9:52

S těmi jedy bych to nepřeháněl

Kolem sebe vídám obchody s biopotravinami a bohužel žádný s geneticky modifikovanými či nějak prospěšně upravenými. Nevěřím ve zdravost biojídla a nevěřím ve škodlivost jídla doxinového. Novináři zase jednou vyrobili fámu, aby byly noviny čtenější.

J. Dlouhy 27.1.2011 10:59

Re: S těmi jedy bych to nepřeháněl

Vira vam, vazeny pane, proti ucinkum jedovatych latek asi moc nepomuze. Mozna, ze nevite, ze biopotraviny zadne chemicke jedy neobsahuji proto, ze jsou v ekologickem zemedelstvi, odkud biopotravny pochazeji, proste zakazany pouzivat. Take asi mozna nevite, ze geneticky modifikovane potraviny nejsou modifikovany proto, aby byly prospesne pro spotrebitele, ale aby byly odolne proti pouzivani pesticidu a proti skudcum behem pestovani. Ve vlastnim zajmu by jste se mel informovat.

J. Skála 27.1.2011 15:34

Pane Dlouhý,

máte pravdu, že víra Vám moc nepomůže. Ale ekobiověřící jste Vy, a ne pan Eliáš. Používáte naučených pouček typu: "Jedy tam nejsou, protože jsou prostě zakázány." Připomíná to známé kameny padající s nebe ... . Slyšel jste někdy o aflatoxinech, či jiných mykotoxinech, které se vyskytují v biopotravinách v řádově vyšších koncentracích, než v normálních potravinách? A že je příčinou právě nepoužívání oněch ďábelských konzervantů?

K. Loucký 28.1.2011 11:34

Prospesnost geneticky modifikovanych

Kdyz peskujete ostatni, ze se malo informuji, tak snad sam snesete vytku, ze nemyslite dusledne.

Pokud (samozrejme spravne) tvrdite, ze GMO zvysuje odolnost proti pesticidum, tak je to zaroven prospesne i pro spotrebitele - nebot jsou, diky mensimu ci zadnemu pouzivani pesticidu, zaroven i vice "bio". Navic se vypestuji lacineji (bez pesticidu) a ve vetsim mnozstvi (nesezerou je skudci, ale lidsky spotrebitel). Dalsich dvakrat plus pro spotrebitele.

P. Fiala 27.1.2011 8:57

Uvědomujeme si co vlastně jíme?

S přestěhováním jedné poloviny obyvatel do měst je ze strategického hlediska ohrožena "bezpečnost" státu v co nejširším slova smyslu. Dříve se za dob válek trávily vody ve studnách, a dnes to může být mnohonásobně více rafinovanějších možností. Tuším, že právě ty pomazánková másla dělají změny v trávení jídla, nějak blokují přeměny molekul na buňkách, takže z toho tloustneme. Tlustý voják v poli, žádný voják.

V. Grycz 27.1.2011 1:34

Ten tuk je většinou z kafilérií,

ale to se tají.

P. Ryšavý 27.1.2011 0:40

Žaloba za obecné ohrožení?

Odsoudí někoho?, nějaké úředníky, lidi co to věděli? Když někdo někoho vědomě nakazí AIDS je to považováno za vraždu, co tento případ a par set či tisíc rakovin????

V. Kain 27.1.2011 16:04

Re: Žaloba za obecné ohrožení?

Chudáci prasata co dneska kvůli byznysu musejí sežrat.Potom taková pečínka z prasátka které je krmeno různým sajrajtem nevoní.Se svoji švagrovou jsem jezdil k jejím rodičům na Moravu na venkov.Dvě prasátka ve chlívku se měla skutečně dobře.Šrot s uvařenými šťouchanými bramborami z vlastního a tato směs zalitá kozím mlékem. (koza se chovala kvůli prasátku)Potom zabíjačka.Nemá cenu popisovat jaká to byla pochoutka.