9.5.2024 | Svátek má Ctibor


Diskuse k článku

EKONOMIKA: Nerušme hotovost

Striktně odlišme termín „bezhotovostní platby“ (či placení) od termínu bezhotovostní společnost. To první patří do čistě technické diskuse, to druhé do diskuse politické a ekonomické.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Vaclavik 19.10.2016 21:46

Vite, ono to jednou prijde

a to uplne logicky - pod hrozbou nasili vybirane dane logicky musi skoncit totalni kontrolou vsech financnich transakci a bezhotovostni spolecnost je tak naprosto logicke vyusteni. Proste a jednoduse, kdyz se rekne A (ze dane se vybiraji pod hrozbou nasili, tedy nedobrovolne), nutne nasleduje i B (ze se nasili bude sirit a nakonec opanuje cele nase zivoty).

Bohuzel jako narod (a tak tak vzyvana Zapadni 'kultura') jsme stale jeste velice primitivni, princip nasili schvaluje drtiva vetsina, tedy vsichni divosi, jakoby prave vyskocivsi z dzungle, mezi nami.

V. Vaclavik 19.10.2016 21:50

Re: Vite, ono to jednou prijde

Dodal bych, ze pragmatici mezi nami, vcetne sebeproklamovaneho pragmatika pana Klause, si mysli, ze si muzou zahravat s ohnem a nikdy nevyhoret. Tedy ze si muzou delat co chteji, ze nic k zadnym nutnym koncum nevede, kdyz nebudeme chtit, aby nevedlo. Ale to je uvazovani hodne leda tak malych deti.

J. Jurax 19.10.2016 23:31

Re: Vite, ono to jednou prijde

Mýlíte se.

Ale vypadáte přesvědčen, tak Vám to nebudu vyvracet.