2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Diskuse k článku

EKONOMIKA: Neobvyklá shoda české sněmovny

Chtěl bych tento zažitý stereotyp „nabourat“ a čtenáře ujistit, že o mně výše zmíněná adjektiva neplatí, neboť rozumnou a smysluplnou finanční pomoc přátelským státům považuji za nedílnou součást diplomacie vyspělého a mezinárodní souvislosti si uvědomujícího státu, resp. jeho vlády.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
derik 25.2.2009 3:04

Re: Miliardy Lotyšsku, Gruzii, Kosovu, Palestině,

Co to melete? Kde JC pise o pravu na praci?

mol 25.2.2009 3:57

Re: Miliardy Lotyšsku, Gruzii, Kosovu, Palestině,

V tom případě mi objasněte, co je míněno tím: "Nezbývá ani na pomoc lidem, kteří se bez vlastního zavinění ocitli bez práce a tudíž bez prostředků na holé přežití." Na podporu v nezaměstnanosti i sociální dávky stát ještě pořád má.

derik 25.2.2009 3:59

Re: Miliardy Lotyšsku, Gruzii, Kosovu, Palestině,

Souhlas. Neni mi jasne proc Cesko na jedne strane osekava pomoc handicapovanym a dlouhodobe nemocnym, dlouhodobe podprumerne financuje skolsvi, vedu a vyzkum, a na druhe strane nemaji poslanci problem nas bez nejakeho vysvetlovani jeste vic zadluzit kvuli podpore Gruzie, Kosova, Palestiny, atd. Chtelo by to vice primerenosti a ohledu vuci vlastnim obcanum.

Hasan 25.2.2009 5:58

Re: Miliardy Lotyšsku, Gruzii, Kosovu, Palestině,

Přesně.Peníze chybí všude kam se člověk podívá,ale na různé zahraniční pomoci,válku v Afghanistánu a nákup vojenské techniky jsou hned.Kdyby měli důchodcům přidat desetník,tak budou naříkat že na to nejsou peníze.Neplacení poplatků u doktora by zničilo celý stát,ale na Lotyšsko si ještě klidně vypůjčíme.Pro naše vlastní lidi nemáme peníze,dluhů máme plnou pr.el a ještě si budeme dělat další.Možná by to chtělo novou revoluci a tentokrát pořádně.Žádné zvonění klíči,ale provaz do ruky a udělat pořádek.

Uljanov 25.2.2009 7:50

Re: Miliardy Lotyšsku, Gruzii, Kosovu, Palestině,

Jaký pořádek máte na mysli? A co s tím provázkem?

mol 25.2.2009 0:32

stabilita

Jednak náklady dluhové služby budou pokud vím platit Lotyši, ale to je jedno, důležitý je aby žádná evropská země nepadla, jinak utečou investoři, marně jim bude Klaus vysvětlovat, že nemáme s L. nic společnýho, pro ně jsme pořád ta postkomunistická mlha na východě Evropy. A navíc tady hrozí nebezpečí, že když nepomůžou státy EU, tak pomůže Rusko, ale chápu, že zrovna Klaus ruskou hrozbu nevidí.

Petr Vileta, balík z Plzně :-) 25.2.2009 2:12

Re: stabilita

R^ Na me to dela cim dal vetsi dojem, ze Klaus je snad opravdu rusky tajny agent. No kdyz mohli mit za studene valky Soveti agenty v britskem parlamentu a v uradu nemecke vlady, proc by Putin nemohl mit agenta ausgerechnet v Praglu?

derik 25.2.2009 3:22

Re: stabilita

Pokud Cesko poskytne bezurocnou pujcku tak snad tim plati naklady dluhove sluzby. Nebo mate nejaky odkaz ze tomu tak nebude kdyz tak pisete?

mol 25.2.2009 4:05

Re: stabilita

"My k 200 milionům eur připočteme ještě náklady,

které budeme mít s emisí a s úroky. Ty nám naši partneři také uhradí,

ale nebudeme chtít ani o cent víc,"

zdroj

derik 25.2.2009 4:18

Re: stabilita

Diky za dobry odkaz. Ano je to tam. Jen nerozumim proc se vsude zduraznuje ze jde o bezurocnou pujcku. Chapu ze Lotyssko by mohlo mit problem s prodejem svych dluhopisu a tak je pomoc, byt i s uroky, vitana.

mol 25.2.2009 15:05

Re: stabilita

Tim se zjevně myslí, že my si žádné další úroky účtovat nebudeme, tj. nebudeme na tom vydělávat.