27.4.2024 | Svátek má Jaroslav


Diskuse k článku

EKONOMIKA: Nejsou lidi? Tak je třeba investovat

Nedostatek pracovních sil je v danou chvíli klíčovým problémem české ekonomiky. Nedostává se skoro „nikoho“ – nejen tak často zmiňovaných kvalifikovaných pracovníků. Oni nejsou k dispozici ani ti nekvalifikovaní.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Kain 13.6.2017 19:42

Re: Lidí je dost,

Mezi migranty už převládají bangladéšané.Tak to se má Evropa na co těšit.Tihle primitivní 50kiloví skokani mají 8-10 fakanů jako normu.

K. Keinkopf 13.6.2017 19:40

Re: Ani s přibývajícími policajty to není v pořádku.

Oni jsou totiž především používáni k dodatečnému plnění státní a obecních pokladen. Proto jich musí být nadbytek, jelikož někteří z nich konají i tu tzv. policejní práci.

P. Zinga 13.6.2017 14:17

Lidí je dost,

ale pracujících je málo. Tím nemyslím pouze "nepřizbůsobivé"...

V. Kotas 13.6.2017 12:09

Re: Lidí je, stačí jen šáhnout do státní správy,

Uváděné na tu podřadnou práci, třeba by se časem něco naučili. Kvalifikované zaměstnance občas podniky mají.

V. Vaclavik 13.6.2017 9:46

Dalsi clanek z pera regulovcikova.

Statni hospodar se ozvyva, protoze to neni zakazane. Clanky v podobnem duchu, jen s jinymi realiemi odpovidajicimi dobe, te pred r 89, jsem cetl v mem mladi. Porad se centralne planuje a co jineho, porad to nefunguje.

J. Muller 13.6.2017 9:19

Ekonomika roste

Je to logické, nově příchozí musí z něčeho žít. Tak pilně pracujte, at se mohou množit. Ale i tak mi neustálý růst připomíná Otesánka. Ekonomika požírá lidi a stále nemá dost. Misto kvalitnějšího života, jen větší štvanice.

P. Smatlak 13.6.2017 9:11

Re: doba je taková

Vzpomínám si na doby ,kdy při nezměstnanosti stáli lidé ve frontách na práci.A tady je skoro 400 tisíc nezaměstnaných a fronty žádné ,spíše naopak.Je to paradoxní.Ale kdo by pracoval,když nemusí makat a přezto dostane dávky a podpory na celkem slušný život a to i bez práce.AT SE JEŠTĚ JEDNOMU ETNIKU PLATÍ I OBĚDY JEJICH DĚTEM,JÍZDNÉ A DÁVAJÍ SE JIM VĚCI JAKO PRAČKY NEBO LEDNIČKY,KTERÉ SI KAŽDÝ JINÝ OBČAN CO PRACUJE MUSÍ KOUPIT ZE SVÉHO.a JEŠT+Ě NADÁVAJÍ JACÍ JSOU CHUDÁCI A JAK JSOU DISKRIMINOVÁNY.A netýká se to jen cikánů.A ještě je spousta samovychovatelek,ne samoživitelej,které jako nemají doma chlapa,aby braly větší podpory, ale opak je ve většině případů pravda.A tokových pžřípadú jsou tu deseti neli statisíce .A jweště tu jsou podvody s daněmi a je toho na román.Takže necceš makat a nebo se alespoň nesnažíš tak žádné podpory s výjimkou těch co celý život makali a na stará kolena ztratili zaměstnání ale to se těch o kterých se zmiňuji netýká.Kocourkov a absurdistán.Statisíce nezaměstnaných a je paradoxně málo jidí na práci.

M. Prokop 13.6.2017 8:04

Re: Lidí je, stačí jen šáhnout do státní správy,

Tam ovšem kvalifikované dělníky nenajdete.

M. Prokop 13.6.2017 8:03

Ani s přibývajícími policajty to není v pořádku.

Máme jich na obyvatele víc, než je průměr, takže něco hapruje organizačně. Máme je, ale ne tam, kde by být měli. Na silnicích je to vidět dost zřetelně.

P. Lucký 13.6.2017 7:55

Re: Lidí je, stačí jen šáhnout do státní správy,

Není nic jednoduššího.

P. Lucký 13.6.2017 7:54

Re: por. Hamáček .....Kefalín, lidí je jak sra.ek

To víte ,volby ,to se slíbí i nemožné.Každý volební program politických stran je dezinformace ,neboli, podobná církevní demagogii.TO CO MY VÁM SLÍBÍME, TO VÁM NIKDO NEMŮŽE DÁT.VÁŠ KALOUSEK.

P. Lucký 13.6.2017 7:50

doba je taková

že místo ,aby jste lidi naučili chytat ryby,tak jim je servírujete pro nic zanic přímo do huby. Máte vzor v USA ,tam je podpora maximálně 10 týdnů a né několik let.A kdo krade tak výprask,je to levnější,než je živit.Nebo levnější než náramky.

L. Křivan 13.6.2017 7:39

Re: por. Hamáček .....Kefalín, lidí je jak sra.ek

Copak, nechce se vám makat ? Tak žádná podpora, žádný dávky v nouzi, žádné přídavky na děti, byl jsi línej ve škole, tak teď máš smůlu.

Ani korunu cikánům, kterou si nevydělají prací !

P. Maleček 13.6.2017 6:19

por. Hamáček .....Kefalín, lidí je jak sra.ek

Nejen to, že jistý socan Hamáček je dnes předsedou Sněmovny spojuje tuhle černobaronskou hlášku s dnešní dobou. Lidí je totiž dost, jen se jim za ty směšné mzdy a za často otrockých podmínek - ala asijské montovny nechce makat.

ČR je totiž v pasti montoven s nízkou přidanou hodnotou léta podporovaných vládou a exportérů zlenivělých ČNB podtrženým kurzem koruny. No ak tomu v součtu biliony (cca 200 miliard ročně) zmizelé v politiky organizované korupci.

Však si srovnejte kam za cca 30 let, tedy doby co uplynula od plyšáku, dorazilo válkou zdevastované Německo, to západní. A to to tak zle v poplyšácké ČR nevypadalo.

I když v hlavách lidí, toužících po mlaskání u státních koryt nejspíš ještě hůř. A v tom bude zakopaný pes.

V. Kotas 13.6.2017 5:30

Lidí je, stačí jen šáhnout do státní správy,

neziskovek, nepřizpůsobivých. A kvalifikované dělníky slušně zaplatit !

K. Pavlik 13.6.2017 4:05

300 divizi na Vychodni frontu

Vlada dnes nema pravomoci ktere mela za komousu takze toho nemuze moc delat.

Dnes, podobne jako za komousu , vlada nema podporu lidu - tenkrat to ale nevadilo.