19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
whaler 22.1.2008 9:15

Re: Kdyz uz si chce Paral hrat

Straně věřte, soudruzi!

Martin 22.1.2008 2:53

ale no tak

restriktivni politika byla i v jinych zemich a to dokonce mnohem vetsi a jaksi ke krizi nedoslo, k rustu u nas zacalo dochazet pred uvolnenim banky a vetsinou s navaznosti na priliv investic, ktere se objevili pred uvolenim restrikci ne jak pise pan paral po - po jsme vstoupili do eu a investic bylo jeste vice ale rust timto ovlivneny se objevil i v jinych zemich, takze spojovat ho s politikou nasi narodni banky muze jen klausuv ocas nebo bulvar jako je mlada fronta.

mimochodem uspesnost cka je dosti podobna uspesnosti jinych transformujicich se ekonomik, takze zas asi nejde o zdrave zaklady u nas ale o jev normalni pro prechod z centralniho planovani na trzni

Jana 22.1.2008 1:32

Díky

Děkuji za Vaše psaní. Při této honbě kydání špíny na VK je Váš souhrn skutečností velmi vítaný. Kdo chce rozumět, rozumí. Zdravím.

Pišta 22.1.2008 6:31

Re: Díky

Václav Klaus jako předseda vlády přece nemohl nikdy za nic. To,  že nedokázal privatizovat banky, což měl být první krok, a ty začali půjčovat státní peníze soukromým subjektům za milionové provize, byla vina nejspíše Paroubka. Všichni zaměstnanci bank půjčovali cizí peníze a ty se vždy půjčují nejlépe. Se splácením už si hlavu moc nelámali. Každý kdo v této zemi podnikal v té době ví, že" taxa za úvěr" byla deset procent pro sprostředkovatele. To znamená toho, kdo úvěr "zařídil". Výsledek byl dán předem. Peníze zmizely na nedohledatelných kontech a "podnikatel" oznámil, že mu "nevyšel podnikatelský záměr". To byla zaklínací formule, která ho zbavila povinnosti splácet ůvěr. A byl tak zvaně vysmátej a za vodou. Zatracenej Paroubek!

PROKOP BUBEN 22.1.2008 9:41

Re: Re: Díky

Ke vší hrůze ještě Klausova Livie  působila v podivně hospodařících institucích ve správních radách a bankrotujícím se přidělovali tzv.zlaté padáky.....

Jana 23.1.2008 1:51

Re: Re: Díky

Pišto, je vidět, že neumíte číst! A Paroubek to nebyl i když pro mě je zatracenej. Přečtěte si prosím znovu celý článek a prosím přemýšlejte. Nebo jste příliš mladý a začátek devadesátých let jste zažil pouze z vyprávění ne moc bystrých osob. To by Vás mohlo omluvit.

Pišta 23.1.2008 8:35

Re: Re: Re: Díky

Milá zlatá ,je mi přes šedesát a podnikám od roku 93. Číst umím.  Dva roky se naše rodina tahala s bolševiky o restituci provozovny, kterou kdysi založil náš dědeček. Po převzetí, jsme museli zaplatit více jak deset milionů dluhů po komunistech. Proč, to by vám měl vysvětlit pan Klaus. Za nějakou dobu po převzetí k nám přišla kontrola , prohlédnout si státní rezervy, které měly být u nás uskladněny, Rezervy nebyly, protože je někdo ukradl. Protože v předávacím protokolu, o nich nebyla ani zmínka , bylo jasné kdo. Komise to vyřešila tak, že jsme je museli zaplatit my . Jednalo se o další dva miliony. A aby nám to nebylo moc líto, uložila nám další dva miliony, jako pokutu, za tu krádež. Myslíte , že mi to vyprávěly ne moc myslící osoby? Ne, to byla realita z doby , kdy byl předsedou vlády jistý Klaus! Jak říkam , zatracený Paroubek a abych vás potěšil, přidávám i jméno padoucha Tošovského. Jen mi proboha nesahejte na Klause!  I tak ho pomlouvá dost hlupáků.

tony 22.1.2008 8:01

Re: Díky

Ano, ale jen vybraných skutečností. Kdo chce předem věřit, věří.

Nestranny pozorovatel 22.1.2008 1:13

Potrestani nevinnych, odmena nezucastnenych

Mohl za to občan Česka. A proto se dobrovolne rozhodl zaplatit vse ze svych dani.