Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

I-Worm

22. 1. 2008 12:07
Je přece jasné, že to zavinil

zlý čaroděj Freston!

0 0
možnosti

Ivan Nový

22. 1. 2008 12:09
I-Worme,

přece každému bylo jasné, že tak snadno, jak to šlo na začátku, to nepůjde pořád.

0 0
možnosti

Chris Kelvin

22. 1. 2008 12:00
Pravý důvod krize....

...byla nafoklá bublina ekonomiky, která neměla reálná základ. Ano, byly to ony špinavé (nebo i jenom "rychlé") peníze, které zdánlivě v ekonomice nejde poznat (Klausův citát), ale vždycky jsou poznat jejich majitelé. Mají krátkodobé cíle, nerovnováhy jim nevadí, naopak jim pomáhají. Centrální banka jednala zcela logicky, jinak by to dopadlo ještě hůře. Naopak kroky vlády mi v té době přišly silně nelogické a protitržní.

P.S. Nejsem socialista ani komunista, aby mě tu zase nějaký trouba neškatulkoval.....

0 0
možnosti

Chris Kelvin

22. 1. 2008 12:01
Re: Pravý důvod krize....

Pardon: "...reálný základ..."

0 0
možnosti

Ivan Nový

22. 1. 2008 11:52
Tokamaku,

jste stejný naiva jako Švejnar. Podívejte se na naše soudnictví a právní systém téměř 20 let po Listopadu :-))))) Ha, ha, ha, .... S privatizací by se čekalo dodnes :-))))) A o to Švejnarovi šlo, zablokovat privatizaci. A co jeho návrh, aby se vytvořily akciové společnosti a akcie se rozdaly a společnosti by řídily a hlídaly správní rady? Kdo by ty správní rady asi obsadil? A jak by to zabránilo tomu, aby ty správní rady ty firmy vytunelovaly?

0 0
možnosti

ŽA

22. 1. 2008 11:57
Švejnar by jistě do DR Komerční banky posadil Klausovou a určitě by propagoval Koženého....

Ještě, že to vzal známý proevropan Klaus.... 

0 0
možnosti

Pytel

22. 1. 2008 10:53
kdo za to může

Odpověd na otázku z titulu zní Tošovský, to se Páral trefil, ovšem ten Tošovsky je pouze personifikovaným názorem tehdejší ekonomické elity. Nikdo nemůže Tošovskému vyčítat, že liberalizoval obchodování s korunou, když tehdy slova "svobodný trh" hřměla ze všech stran.

Ostatně, neměli bychom být klidní. Naše centrální banka je neřízená loď a může kdykoli znovu narazit. Pak se budou vymlouvat na "exogenní" vlivy.

0 0
možnosti

mira.le

22. 1. 2008 10:29
páral

Co chcete od Párala,on a Steigerwald jso dvě největší hvězdy MfD ,ti musí mít i modrou stolici.

0 0
možnosti

Ladislav N.

22. 1. 2008 12:06
Re: mira.le IP: 212.96.174.xxx

Tak to bys měl zajít na rektoskopii a nechat si vyšetřit konečník... ;-P

0 0
možnosti

Realista

22. 1. 2008 10:15
Pane Párale vy jste prostě kus.

Chcete říci, že když Klaus spustil KP bez přijetí zákonů, které jsme mohli přejmout s malými úpravami v legislativní nouzi třeba ze zemí EU, mám na mysli zákony o kapitálovém dozoru KCP, zákony o podnikání na kapitálovém trhu, zákony o CP, obchodní zákoník zaměřený na nakládání s CP a ochranou min. akcionářů a samozřejmě co není dodnes s návazností na TRZ., že tedy bylo vše fér? Víte  kdo za jeho účinkování v předsednictví ODS spozoroval jeho stranu? Ti Icebergoví Choboti, Tykačové a další, když byla KP spuštěna za nevyjasněných pravidel? To nebyl jen Kožený.Vždyt toho byly plné noviny. Proč mu chcete odnímat zodpovědnost v době, kdy byl ministrem financí a předsedou vlády? Jistě i Tošovský má svůj podíl viny na nevymáhaných dluzích přehozených do ČKA. A neopomněl bych ani Zemana. Já tvrdím, že prostě éra těchto CEPařů a prognostiků je již za námi a měli by z politiky nadobro odejít. Čím dříve, tím lépe. Rv

0 0
možnosti

westík

22. 1. 2008 10:35
Re: Pane Párale vy jste prostě kus.

máte sice nick realista, ale jste asi převtělený platonista. Je vidět, že o legislativní tvorbě jste (možná)  něco četl z rychlíku :-D 

0 0
možnosti

westík

22. 1. 2008 10:00
Nemyslím ,pane Párale,

že jst ěkteré z diskutujících potěšil. Vždycky se najdou lidé z těžkého těsta, kterému chybí kvásek- a ti budou žbrblat  pořád .

0 0
možnosti

Malý Aston

22. 1. 2008 9:53
Mohli za to komančové!

Ještě v roce 1952 jsme měli stejnou životní úroveň jako rakušáci.Nebýt komoušů a jejich ideologie,nemusel být ani Klaus ani Tošovský.A mouhou ti nebo jiní psát co chtějí fakta jsou fakta.Ještě si pamatuji jak likvidovali posledního holiče v našem městečku a zavřeli jednoho obchodníka,který vyvěsil reklamu. "Kupujte žebříky,životní úroveň stoupá". Nechápu že pořád někomu vadí proces privatizace a nikomu nevadí kdo tady vládl od roku 1948 do roku 1989 .Nechápu,že poslanci ČSSD podepíší společně s komouši,u nás nikdy žádná diktatura nebyla vždy jen demokracie a Veškrna se hodí marod aby se k tomu nemusel vyjadřovat.:-D

0 0
možnosti

Tokamak

22. 1. 2008 10:14
Re: Mohli za to komančové!

Tohle je asi potřeba připomínat pořád, případně i to, že před válkou jsme byli dokonce jednou z nerozvinutějších ekonomik světa a dva zvěrstva provozující režimy nás neskutečně poznamenaly.

Bohužel nejde jen o ekonomiku, horší je, že je to v hlavách lidí, třeba takový Paroubek je přímo odstrašujícím příkladem, kterého ani tým imagologů nedokáže změnit, je to prostě moc hluboko zakořeněné.

0 0
možnosti

Tokamak

22. 1. 2008 9:37
Těch příčin je mnohem více

Největší Klausova je ta, že reforma ekonomiky předbíhala reformu práva, ČNB samozřejmě také není bez viny, bankovní dohled byl jejím úkolem a jednoduše ho nezvládla.

Ovšem za největší problém stejně považuji, že nám tu zůstali komunisti, v parlamentu s výjimkou 1. pár let po revoluci blokují vytvoření silných vlád, které by pořádné reformy prosadily, něco se nakonec podařilo až za Zemana a opoziční smlouvy, nic jiného, než dělat pravicové reformy mu nezbylo :). A další problém je ten, že o privatizaci v praxi se ve velkém postarali bývalí komunisté, STBáci, veksláci a různí zlodějíčci, což jak každý uzná, není zrovna nejlepší výchozí pozice a o tom, kdo a proč jim to umožnil, se dohadujeme dodnes :(

0 0
možnosti

Tokamak

22. 1. 2008 9:39
Re: Těch příčin je mnohem více

PS: a málem bych zapomněl jednu velkou Klausovu chybu a tím bylo nacionalistické prosazování tzv. "české cesty"

0 0
možnosti

Mejla

22. 1. 2008 9:31
ČNB zcela selhala a selhává stále. Ale barák si postavili opravdu pěkný, a to ani nepřekročili rozpočet víc než šestkrát.

S Klausem a jeho rabovací politikou si nemají co vyčítat. Klaus a spol. si bohužel mysleli, že kapitalismus vznikne rabováním, ale ono to tak nebylo. Nakonec stejně musely přijít vyspělé západní firmy a zavést moderní výrobu.

0 0
možnosti

PRASI DENT

22. 1. 2008 9:35
Re: ČNB zcela selhala a selhává stále. Ale barák si postavili opravdu pěkný, a to ani nepřekročili rozpočet víc než šestkrát.

Pochopitelně, pokud se Klaus postavil do čela vlády, padá odpovědnost především na jeho osobu......

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz