4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

EKONOMIKA: Léčba Sorosem

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Rybák 30.7.2011 10:55

Je komické,

když o propastných rozdílech mezi lidmi mluví miliardář Soros, který ke svému majetku přišel nemorálními spekulacemi, při nichž tedy nejen, že lidstvo naprosto ničím neobohatil, ale okradl (např. útokem na britskou měnu) např. miliony Britů. Jestli se chce kát, tak ať trapně nežvaní a vrátí svůj ukradený majetek (především těm, které okradl).

J. Šejnoha 28.7.2011 23:04

A proč by měl spekulant upřímě radit vládám ?

Jelínek si vůbec nepoložil otázku, zda  geniální spekulant  má zájem  pouštět do médií  pravdivé informace. Jen ho naivně  papouškuje.  Přesně to SEREŠ sledoval. Jeho zájmem jsou maximální státní deficity, protože  na nich nejsnadněji  vydělává.

Už sama  teze  o  prospěšnosti dnešního nárustu deficitu pro  příští  snižování deficitu  nemá logiku.  I kdyby si  socka  za  100 Kč  soc  dávky koupila   oficiálně  daněný  tuzemský alkohol, a ne  dovozové Čínské zboží, tak se do státního  rozpočtu nevrátí více než  80 Kč. A to by byl ideální případ z  hlediska  státní pokladny. Většinou se nevrátí ani  50 Kč.

O  kladném přínosu pro  státní rozpočet může  mluvit jen  idiot.

J. Mrázek 28.7.2011 20:32

Poslední odstavec sedí na diletanty typu Sobotka

Jenže jak chcete vyměnit tenhle vrcholový hampejz za něco jiného, když platí, že kde nic není,  tam nic nenajdeš a veškeré hledání i v JINÝCH stranách vyznívá tristně...

S. Ševeček 28.7.2011 16:15

"neviditelná ruka trhu dokonce poráží demokracii"

Pane Matěji Jelínku, 

jest tomu právě naopak - neviditelná ruka trhu, to jest svobodné působení spontánního řádu lidské interakce, umožňuje demokracii objektivní existenci.

To, co nazáváte Vy demokracií, není žádná demokracie - současná "společnost" žije v plutoktracii s fašistickými prvky; v plutokracii bez ideologického zázemí, kde tzv. opozice a "vláda" jedno jsou a občas se pouze ozve Střídáme! Jde o znásilnění občanstva "zasvěcenými".

B. Pauk 28.7.2011 13:17

RSDr Jelínek - český Soros

Gürgyi Soros určitě nestudoval českou socanskou politologii, která když jí teče do bot, tak se schová i za Rockefelera. Mnohem kratší a také užitečnější článek má Andreas Popp:

 http://www.seaplanet.eu/index.php/souvislosti/vzdlavani/330-andreas-popp-o-demokracii-novem-naboenstvi

J. Schwarz 28.7.2011 12:00

Zlatá slova!

Kapitalismus je třeba regulovat k dosažení větší rovnosti. Hlavně je ale třeba omezit moc takových Sorosů, velkých fondů a bank, multinacionálních korporací a dát jim stejné podmínky jako malým firmám. Špatně hospodařícího molocha vlády zachrání, malá firma zkrachuje. A ta "větší rovnost" se nastavuje tak, že kvalifikovaný lékař,  vývojář, drobný podnikatel jsou zdíráni daněmi aby mohly být "uzavírány nůžky" mezi ním a kopáčem či příslušníkem "znevýhodněné menšiny". A to, kupodivu, zase hraje do noty Sorosům a majitelům nadnárodních kolosů vyrábějících šunt pro masovou spotřebu. Jejich vliv, váha i zisky rostou s tržním podílem a masovostí výroby. Zákazník je zákazník, i kdyby měl peníze na nákup dostat zadarmo. Doktor si nekoupí 10 levných televizí ani nesežere 100 hamburgerů jako rómská rodina, které se dostane, v rámci zavírání sociálních nůžek, štědré pomoci. A zároveň to náramně pomůže i lidem typu pana Sorose, filantropům a vůbec báječným chlapíkům. Howgh.

B. Pauk 28.7.2011 13:19

Re: Zlatá slova!

Copak užitečného a na volném trhu žádaného produkujete Vy pane Schvarzi (kromě Schvarz systému)? Třeba bych si to rád koupil.

J. Chládek 28.7.2011 7:16

Zeměžluč

Je to zajímavé co všechno pan Soros říká, ale také je zajímavé, že mu natolik vadí snaha o regulaci hedgeových fondů a o zvýšení  jejich transparentnosti, že z tohoto byznisu údajně hodlá vystoupit. Tak nevím, jak to vlastně je a kde je pravda.