6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Diskuse k článku

EKONOMIKA: Kupujte česká vejce! Ale proč?

Před dovozy laciných vajec z Polska varoval ministr zemědělství Marian Jurečka. Česká vejce jsou určitě stejně kvalitní a tuzemský zákazník by jim měl dát přednost už z patriotismu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Heincl 21.7.2016 9:35

Kupovat vůbec polské potraviny?

To je pro mě základní otázka. Po skandálech s posypovou, průmyslovou solí nebo salmonelou v potravinách jsem v polské potraviny absolutně ztratil důvěru. Než abych si koupil polská vejce nebo sýry, tak si raději nekoupím nic.

T. Marný 21.7.2016 9:20

Re: Tak především, lidovec Jurečka je osel,

Ano, tomu rozumím.

T. Marný 21.7.2016 9:19

Re: Zajímalo by mne, jak je možné - a proč

Dnes tomu říkají - neviditelná ruka trhu.

V. Kopta 21.7.2016 8:45

volný trh EU

tady je hezky vidět jak EU selhává v tom základním, ve volném trhu. Sedláci na západ od nás dostávají řádově větší dotace, řetězce upřednostňují výrobky z vlastních zemí, rakousko si brání trh před konkurencí, polsko nendodržuje normy chovů...na tomhle trhu není férového vůbec nic, takže, ač nemém iluze o našich sedlácích, měli bychom si trh také chránit...

P. Selinger 21.7.2016 8:35

Re: Tak především, lidovec Jurečka je osel,

U polských vajec máte o něco málo vyšší pravděpodobnost, že se nakazíte salmonelozou, i když všeobecně je tato pravděpodobnost i u našich i u cizích vajec velmi nízká.

M. Prokop 21.7.2016 8:32

Re: Putinovo kruté embargo ...

..by nebylo bez debilismu útoku na Ukrajinu.

M. Prokop 21.7.2016 8:31

Re: Tak především, lidovec Jurečka je osel,

Příznivý poměr mezi kvalitou a cenou.

M. Prokop 21.7.2016 8:29

Kdepak

"A především, pokud by platily pro české slepice lepší pravidla chovu, pak by bylo možné zabránit dovozům."

Tím by se dovozy jen posílily, protože "lepší" pravidla znamenají dražší vejce.

J. Fridrich 21.7.2016 7:37

Re: Zajímalo by mne, jak je možné - a proč

Ano pro zisk - tak to říkávával Karlík Marxuj, že pane Marný ?

V. Šťastný 21.7.2016 7:23

Chcete ryze české potraviny

skvělé kvality, bez chemických příměsí a podezřelého původu? Opravdu? Tak si je vyrobte sami, v řetězcích takové nikdy nebudou.

T. Marný 21.7.2016 6:27

Re: Zajímalo by mne, jak je možné - a proč

Třeba proto, že je Naše. Nebo myslíte, že ve jmenovaných zemích vše dělají pro " naše krásné oči " ? Dělají to pro zisk, jako každý jiný !

J. Fridrich 21.7.2016 6:21

Zajímalo by mne, jak je možné - a proč

Zajímalo by mne, jak je možné - a proč je podle některých našich rozumbradů české kuře, vejce, maso atd. lepší než Německé, Rakouské, Polské....

L. Novák 21.7.2016 5:59

Re: Tak především, lidovec Jurečka je osel,

Ta cena, kterou jsem ochoten za nabízené zboží zaplatit.

T. Marný 21.7.2016 5:39

Re: Tak především, lidovec Jurečka je osel,

Co je, ta rozumná cena ?

L. Novák 21.7.2016 5:26

Re: Putinovo kruté embargo ...

Tak si běžte do Ruska za Putinem, troubo!

L. Novák 21.7.2016 5:22

Tak především, lidovec Jurečka je osel,

kterého zparchantělá KDU-ČSL svými "kloakálními kličkami" dosadila na ministerský post vlády ČR. Ještě nikdy jsem od něj neslyšel něco rozumného, co bych mohl podpořit. Vždycky to byly nesmysly a často donebevolající hlouposti.

V obchodě kupuji to, co je pro mě v danou chvíli nejvýhodnější. Např. teď je v "akci" v Kauflandu plato vajec (30 ks) za 50,- Kč a mám dost místa v lednici na vytvoření zásoby. "Z lásky k Česku" (falešný slogan Kauflandu) nekupuji nic. Nejsem blázen. A tak je to se vším.

Potravinová soběstačnost je bolševický studenoválečnický nesmysl a jestli jej chcete prosazovat, horujte za vystoupení z EU a odbourání všech dotací zemědělcům na kdeco. Na sucho, na mokro, na naftu a kdovíco ještě si ta banda Jurečkovská vymyslela.

K snídani jsem teď snědl smaženici z (asi polských) vajec a k tomu hnusná (asi česká) rajčata, nezralá, nechutná, a s uvnitř klíčícími semeny. Taky z Kauflandu. Asi budu muset zřídit záhumenkovou šedou ekonomiku a kvalitu si vypěstovat sám. A nebo si koupit drahá rajčata z Maroka, která přece jenom chutnají jako rajčata.

Táhněte k čertu s reklamou na české produkty, když jsou buď drahé a nebo jejich kvalita pokulhává. Ty dobré za rozumnou cenu si koupím i bez blábolů vládních prostitutů.

T. Marný 21.7.2016 5:14

Když chce někdo vajíčka z Holandska, má je mít.

Jen musí stát reálnou cenu ( tu bez dotací ), zrovna jako ta z Polska. A v tom je ten problém + absence ČSN ( urychleně odstraněných, právě pro možnost dovozu potravinového šuntu ). V Rakousku jsou patrioti, co se týká potravin, mají tam také k tomu podmínky ( na rozdíl od ČR ) a zřejmě vědí také něco o ekologii ( vozit vajíčka a nejen je, přes půl Evropy, moc ekologické není ). Zřejmě také vědí, že nejlepší pro člověka je, konzumovat potraviny z okruhu 100km ( speciality se nepočítají, ty však nejsou pro " nažrání ", ale pro chuť ). Dotace pro zemědělce v EU, začaly pro nejdříve pro Francii. Bohužel se z nich stal " zlý pán, místo dobrý sluha " !

P. Dvořák 21.7.2016 2:34

Re: Putinovo kruté embargo ...

přece nelze srovnávat s laskavým evropským embargem.

J. Mrázek 21.7.2016 0:17

Putinovo kruté embargo ...

..by nebylo bez debilismu EU rádoby elit ...