5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Diskuse k článku

EKONOMIKA: Krájení jedovatého salámu

Odhad deficitu českého státního rozpočtu na rok 2014 činí okolo 100 miliard korun. Veřejnost je k podobným novinkám značně apatická. Ale neměla by být. Veřejný dluh je totiž nebezpečnější, než se zdá.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Rybák 26.8.2014 13:33

Re: Nesouhlasím s autorem článku

Problém je ovšem v tom, že oni mají své montovny, banky, obchodní řetězce... u nás a ne my u nich! A samozřejmě v tom že "sociální", energetickou a "zelenou" politiku vnucují "jako prostředek své hospodářské války) oni nám a ne my jim!

Po "sarajevském puči" v němž všechny tyto "hrůzy" totálně zvítězily, jsme (v EU) jakoukoli šanci na jejich ekonomické dohnání zcela ztratili.

J. Kratochvíl 26.8.2014 14:19

Re: Nesouhlasím s autorem článku

Nesvádějte to na montovny. Byli jsme svobodní a tranformace se uskutečnila pod naším řízením, že dopadla tak jak dopadla je vinou tzv našich "ekonomů" a dnes se nemá cenu na nic vymlouvat. Naši tzv. "ekonomové" by chtěli radit EU a nám tady zavedli jen bídu a chudobu. A pokračují dál viz znehodnocováním koruny.

B. Rybák 26.8.2014 19:30

Re: Nesouhlasím s autorem článku

Naši šanci na svobodu prodali naši DEU-hujeři (guv. Tošovský, Pilip, Špidla, Fischer ... za své doživotní "bruselské" pašalíky a mnozí další gauneři za doživotní beztrestnost (Gross, Kavan, Palas, Paroubek, Kalousek, Bursík...)!

J. Plzák 26.8.2014 16:06

Re: Budete se divit, ale mohu.

"Je to například Německo, Rakousko...". Kam na to náš odborník Kratochvíl chodí. Mohl by jmenovat nějaké prameny. Třeba cizojazyčné a nebo to má z Práva?

V. Čermák 26.8.2014 16:58

Re: Budete se divit, ale mohu.

A z jakých pramenů čerpáte Vy?

J. Jurax 27.8.2014 3:53

Re: Nesouhlasím s autorem článku

Je to například Německo, Rakousko apod. kde se stát také stará mimo ekonomickou prosperitu také o životní úroveň svých občanů. Ano - ale taky na dluh.

J. Kulheim 26.8.2014 11:07

Re: Nesouhlasím s autorem článku

"....Sociální spravedlnost ..."

Co to je sociální spravedlnost?

J. Jurax 27.8.2014 3:55

Re: Nesouhlasím s autorem článku

Opak sloganu Každému podle jeho práce :-)

M. Prokop 26.8.2014 9:25

Schválně, kolik blbů tak jednoduchou věc nepochopí.

:-P

J. Kohoutek 26.8.2014 10:41

Re: Schválně, kolik blbů tak jednoduchou věc nepochopí.

Stačí se podívat NAD váš příspěvek...

J. Kostelanský 26.8.2014 9:20

Príčina? Ekonómom sa cíti byť každý

Keď niekoho bolí zub či brucho, ide k lekárovi. Keď si chce postaviť dom, ide za architektom. Keď si chce opraviť auto, ide do autoservisu.

Ale ekonómom sa cíti byť každý. Hlavne po získaní verejnej funkcie. Ako keby so získaním funkcie automaticky prišlo aj rozumové "osvietenie".

Najhorší "ekonómovia" sú právnici. Tí si myslia, že ekonomické zákony je možné ľubovoľne ohýbať tak ako právo. A v tom je hlavný kameň úrazu. Ekonomické zákony automaticky fungujú tam, kde si medzi sebou niečo vymieňajú aspoň dvaja ľudia - aj vo väzniciach, aj v Severnej Kórei.

Nedávno som videl krátku ukážku z detského čiernobieleho filmu z 50.rokov. Jeden asi 10-ročný chlapec chcel loptu iného chlapca, ale ten mu je nechcel predať. A tak zvyšoval cenu - 20, 30 , 40 korún.

Bolo zaujímavé sledovať trhové princípy vo filme z 50.rokov. :-)

A. Bocek 26.8.2014 7:22

Milí spoluobčané vyššího věku,

spořte na stáří, šetřete na náhrobek, naše mladá generace, kterou jsme zadlužili, nebude schopna nás na stáří uživit a ustrojit nám důstojný pohřeb.

P. Boublíková 26.8.2014 11:15

Re: Milí spoluobčané vyššího věku,

Bez důstojného pohřbu se věru ráda obejdu, ale bydlet ke stáru pod mostem by se mi nechtělo :-)

P. Maleček 26.8.2014 7:07

Kohout se bojí napsat historií ověřenou pravdu

Chápu, že se to p. Kohoutovi nechce napsat, ale i on při jeho znalostech musí moc dobře vědět, že v roce 2034 tu už současná společnost a tím i její dluhy nebudou.

Z prostého důvodu. Zákonitosti společenského vývoje stvrzené historií totiž jasně říkají, že v té době tu bude válka či bude po ní. A vítězná nebude zdegenerovaná Evropa nýbrž agresor z jihovýchodu v jehož filozofii žádné sociální výdaje nejsou.

Důvodem degenerace Evropy přitom není boj s chudobou, ale mocichtivost a nenažranost politiků, kteří růstem sociálních výdajů nebojují s chudobou, ale kupují si tím volební hlasy neproduktivní části společnosti. Tu dokonce ve jménu multikulti nafukují dovozem jimi pak za hlasy uplácených nemakačenků právě z jihovýchodu.

Takže současnou Evropu nezlikviduje agresor, ale sami místní mocichtiví politici. Ten agresor pouze vstoupí do nenažraností politů rozvráceného území.

B. Rybák 26.8.2014 13:46

Re: Kohout se bojí napsat historií ověřenou pravdu

Souhlasím s Vámi. Jsou to především morálně relativističtí "neolevicoví" politici !!!