6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
alik 8.10.2009 1:51

Re: Virtualita důchodové reformy

To je nesmysl. Ten kumulovany prebytek by stacil na rekneme cca 6 mesicu chodu v dnesnich cenach (!). Do bodoucnosti by ulehcil jen situaci v prechodovem obdobi, jinak vlastni reseni bez reformy nenabizi.

Minutus 8.10.2009 7:46

Vám to moc nemyslí, že?

Ten přebytek by sice stačil jen na 6 měsíců chodu, ale DEFICIT důchodového pojištění by spolehlivě pokryl na mnoho let. Pokud nějaký vznikne, ještě vloni byl přebytek.

Vilda 8.10.2009 5:42

Re: Virtualita důchodové reformy

Důchodcům se peníze, přebývající peníze z důchodového systému vrátili už dávno! Jak to? Důchodci jsou výraznou měrou spotřebiteli zdrvotnických služeb. Takže ten účetní přebytek na důchodovém účtu je totálně vyluxován ve zdravotnictví, které by napopak bez dotací ze státního rozpočtu dávno zkolabovalo!

To že se po sametu kradlo při privatizaci je fakt. Jenže, jednak hodnota státních podniků byla díky vnitřním deficitům na modernizaci hypotetická a pak největšími privatizátory byli ti, co pár měsíců zpět, odhodili rudou knížku!!

Minutus 8.10.2009 7:50

Jednak to není chybou důchodců

ale vládnoucích garnitur, pak není pravdou, že bylo zdrvotnictví dotováno 150 mld Kč (dokažte to!) a navíc pojistné pro děti a důchodce platí stát z minimální mzdy, tedy naprosto směšné.

Navíc směšujete jabka s hruškami. Naše zdravotnictví má poměr cena/výkon jeden z nejlepších na světě, několikanásobně lepší, než v USA. Trošku se podívejte na čísla. Je tedy velmi levné.

Vilda 8.10.2009 8:26

Re: Jednak to není chybou důchodců

Ano, chybou důchodců to není, ale vládnoucích garnitur. První co udělal Dráth, po nástupu do křesla ministra, tak honem sypal peníze do zdravotnictví. Ale v tomto jsou rudooranžoví a modří stejní. Jenže ač tak nebo tak, nemají důchodci nárok na to, že nedostávají tolik co se vybere na důchody. Po přičtení výdajů na zdravotní péči, kterou převážně čerpají oni, je nikdo neokrádá, jak řada z nich tvrdí.

Jablka s hruškami sčítat v tomto případě lze. A proč? Ano, v zahraničí si lékaři vydělají víc, ale také životní náklady jsou tam vyšší. Navíc nevěřím tomu, že je tam tak rozbujelý systém provizí od farmaceutických firem. A nakonec, v zahraničí nad sebou nemají takovou ochranou ruku, jako v ČR, ze strany kolegů v LK, při řešení pochybení v léčení. Ochrana práv pacientů v zahraničí je výrazně vyšší, což nese i větší riziko soudu a lékař tam tím pádem léčí pod větším tlakem a zodpovědnějí!!

dr.Dee 8.10.2009 9:38

Re: Jednak to není chybou důchodců

Důsledky levnosti své práce pozoruju každý měsíc na výplatní pásce. České zdravotnictví je drahé, levná je práce zdravotníků.

autor 8.10.2009 15:13

Re: Virtualita důchodové reformy

Milý holoubku. Pravda je taková, že já od státu od svých 18 let, do kterých jsem bral přídavky na dítě, nedostal ani korunu. Vzdělání mám soukromé a mnou tvrdě zaplacené, neb náš sociální stát mi absencí školného a s ním spojeného funkčního modelu financování vzdělání neumožnil vystudovat veřejnou vysokou školu. Pocházím totiž z extrémně chudých poměrů. Když onemocním, beru si dovolenou a na nějakou nemocenskou můžu zapomenout. On za mě nikdo hypotéku nezaplatí. Naopak, za ty léta, kdy státu odvádím brutální daň (DPFO, soc a zdrav) už jsem coby zaměstnanec vysolil tolik, že nejméně Vám by to stačilo na několik let života vyšší střední vrstvy. Ale co si budu ničit játra takovými sockomoušskými kecy typu že já něco někomu prožral. Mokrým hadrem po tlamě je ta nejlepší odpověď, jakou může takový primitiv dostat..