3.5.2024 | Svátek má Alexej


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
ZaZu 24.6.2009 13:57

Re: to jsi četl v naší pravdě ? (nebo jak se ten soudružský plátek jmenuje)

Je vidět, že jste v posledních letech nikdy o žádný úvěr nežádal. Nemluvte o něčem, čemu neruzumíte a papouškujete jen ve stylu "jedna paní povídala"

ZaZu 24.6.2009 13:54

Re: jenže

Vyvést nezdaněná aktiva na svůj soukromý ůčet - o jste četl v "Haló novinách". To možná šlo v 90. letech nějakými machinacemi, dnes je to trestný čin a nepromlčitelný 10 let. Dnes je nejvíce trestné činnosti ve státních firmách formou korupce a předražených zakázek. Privátní firmy to mají velmi těžké, zejména ty malé a střední.

Petr. 24.6.2009 13:53

Re: to jsi četl v naší pravdě ? (nebo jak se ten soudružský plátek jmenuje)

Souhlasím takřka ve všem. Bohužel těch prvních je o dost méně.

j 24.6.2009 10:29

Re: „Zánik firmy není nic tragického....

Většinou to ale takhle nefunguje

Honza II 24.6.2009 10:18

Re: „Zánik firmy není nic tragického....

není ojedinělým jevem,že firma zbankrotuje jen naoko,ve skutečnosti jede dál pod jiným jménem.

PPP 24.6.2009 10:13

Re: to jsi četl v naší pravdě ? (nebo jak se ten soudružský plátek jmenuje)

Souhlasím pane Kiwi, s tou výhradou, že já jsem jasně vyslovil rozdíl mezi životem podnikatele, který se poctivě snaží udržet firmu při životě a mezi tunelářem. Tedy rozhodně neháži všechny do jednoho pytle. Narozdíl od piráta, který šmahem vyrábí soudruhy. Věřte, že znám podnikatele, kteří se s velkým úsilím snaží obstarat práci pro svou firmu a pro své zaměstnance. Stojí je to obrovské úsilí a na život na Bahamách nemají ani pomyšlení, zvlášť při finanční krizi. Znám ale také jména těch druhých a jména zkrachovaných podniků. Nejsem soudruh a nikdy jsem nebyl. Pirát si vybral jen část příspěvku aby mohl nadávat.

V. Hoffman 24.6.2009 9:51

Re: to jsi četl v naší pravdě ? (nebo jak se ten soudružský plátek jmenuje)

Viete co, keby ste radsej nekecali. Mam kamarada /byvaleho uveroveho bankara/, ktory sa po odchode z banky celkom dobre zivil prave vybavovanim tych uverov na podnikatelsky plan.  Ano, nejake rucenie tam vzdy musi byt, ale okrem ineho som videl aj vysledky vnutrobankovych kontrol blizsie nemenovanej banky, take ocenenia nehnutelnosti si ani neviete ani predstavit. Vasa viera je sice pekna, ale dost naivna.

kiwi 24.6.2009 9:45

Re: to jsi četl v naší pravdě ? (nebo jak se ten soudružský plátek jmenuje)

Byl ale rozdíl rozjíždět firmu po revoluci a nyní. Musím v tomto směru souhlasit s pirátem. Házet všechny podnikatele do jednoho pytle, je stejné, jako nazvat všechny ostatní soudruhy. Souhlasíte?

PPP 24.6.2009 9:19

Re: to jsi četl v naší pravdě ? (nebo jak se ten soudružský plátek jmenuje)

Jména těch zbankrotovaných, žijících na různých exotických ostrovech, jsou dostatečně známa. Ale ti nejsou tak moc nebezpeční. Mnohem nebezpečnější jsou ti, kdo tyto praktiky nechtějí vidět a každého, komu se to nelíbí nazvou soudruhem. Jak to dělá například pan Pirát. Pane Piráte, já s vámi nesouhlasím, myslíte, že bych vás měl nazývat soudruhem?

pirat 24.6.2009 9:11

to jsi četl v naší pravdě ? (nebo jak se ten soudružský plátek jmenuje)

V reálu ti na založení firmy (ani v prvních letech činnosti) nikdo nepůjčí, banky totiž "dávají úvěry na podnikatelský záměr" jen v reklamách - ale doopravdy fungují jako obyčejné (velko)zastavárny.

Takže vše co jsi napsal je jen sci-fi produkované soudruhy aby šířili třídní nenávist a další své oblíbené pojmy.

pirat 24.6.2009 9:05

„Zánik firmy není nic tragického....

To vysvětlujte naší narudlé justici (a soudruhům jako je PPP) , pro kterou je každý bankrot následkem "trestné činnosti" s náskledujícím desetiletím trestním stíháním (včetně kriminalizace a mediálního lynčování) všech co měli jen trochu vyšší funkci ve zbankrotované firmě.

PPP 24.6.2009 8:56

jenže

od jisté doby se bankrot stal výnosným činem. Půjčím si na firmu, vyvedu z ní peníze na svůj osobní účet a hrdě zbankrotuji. Stanu se tím z chudáka multimilionářem a nemusím nic splácet. Můžu se aktivně a pilně vrhnout do dalšího bankrotu. Kde jsou ty časy, kdy bankrotář trpěl výčitkami svědomí, že ožebračil mnoho lidí. Kde jsou ty časy, kdy bu´dto dokázal své závazky postupně nahradit, nebo volil sebevraždu. Zbankrotovat je výhodné, je to výnosné, je to cool, je to in. Zbankrotovaným se žije mnohem lépe, než těm, kteří se snaží udržet firmu při životě. Že existují exekuce? Nenechte se vysmát, ty jsou pro ty, kdo mají nepatrný nedoplatek na sociálním pojištění.

kiwi 24.6.2009 8:38

Re: Jo, mimochodom,

Jenže se státním dluhem jaký je a při jeho navyšování, se tento sen stane brzy realitou.

V. Hoffman 24.6.2009 8:12

Jo, mimochodom,

ten nizkonakladovy zivot by som vam prial ochutnat. Zo zivotneho minima /3126 KC podla MPSV CR/ si dokazete /ledva/ zaplatit postel v robotnickej ubytovni, nieco date na dopravu a ostane vam tak 40-50 korun denne na jedlo. Ked moc setrite, tak raz za cas si mozete kupit oblecenie u Cinanov.  Skutocne sa mi nezda, ze by si nieto vysnival takuto perspektivu.

V. Hoffman 24.6.2009 8:00

Hm,

"Lze očekávat, že lidé brzy začnou tento zákon zneužívat, podobně, jako je tomu například ve Spojených státech amerických nebo ve Velké Británii. Tamní úvěry na vysokoškolské studium jsou drahé, což studenty vede k jejich jednorázovému splacení jiným zadlužením, například z kreditních karet, a následnému vyhlášení osobního bankrotu. " - Ono si snad niekto poziciava s tym, ze najblizsich par rokov bude triet biedu na urovni zivotneho minima? A kto takemu cerstvo vystudovanemu hazarderovi vobec vyda kreditku, notabene kreditku, ktorou sa dokaze vyrazne zadlzit? Takto by sa predsa ziadna rozumna banka spravat nemohla, urcite v tom ma prsty zly stat, ktory jej to prikazal!;-€

Ono to v skutocnosti asi rovnake ako pri tych tak casto omielanych hypotekach nizkobonitnym skupinam - celkovy objem a zisk z takychto uverov je tak velky, ze sa tam iste percento skrachovalych dlznikov jednoducho strati. Vlastne sa vsetky naklady na taketo uvery rozpustia v cene ostatnych, riadne splacanych uverov. Samozrejme, kym sa percento nesplacania prudko nezvysi v dosledku vonkajsich okolnosti /nezamestnanost v dosledku krizy/, potom tie kalkulacie zrazu prestavaju fungovat.

 

kiwi 24.6.2009 6:08

Jak to zpívá Palo Habera

Prievan v peniaženke stále mám, ztrácam kilá bankoviek... Z dialky počujem ich smiech.