29.4.2024 | Svátek má Robert


Diskuse k článku

EKONOMIKA: Konečně výrazná pozitivní zpráva

Po měsících, kdy jedna katastrofická zpráva následuje za druhou, většina odvětví klesá a další tisíce lidí přicházejí o práci, se konečně objevil sektor, kterému se daří. Podle před pár dny publikované studie roste stínová ekonomika o solidních 10 %!

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Hlosta 14.5.2013 7:21

Stejné jako s trávníky a chodníky!

Ono je to chování státu vůči občanům stejné, jako když se na sídlištích dříve urputně snažili architekti i odpovědné instituce mermomocí donutit občana, aby chodil po chodnících a ne po trávě. Občan si totiž "neodpovědně" zkracoval cestu přes trávu a odmítal (a proto ilegálně) dodržovat pravé rohy chodníkových tras i zcela nesmyslné trávníko keřové zábrany. I případné nízké ohrádky kolem trávníků občané překračovali, mnohdy přes ně přenášeli kočárky a břemena, čímž devastovali i vysoce chráněné travní porosty.

Občan vždy byl a je stíhán za to, že jedná podle svého zájmu pod tlakem svých nutných potřeb. Stát a jeho správa jsou mu na obtíž v mnoha případech a stát i jeho politickou reprezentaci to nejen nezajímá, ale i proti občanovi bojuje z titulu své moci, která jim je propůjčena právě občany státu.

Představitelé státu i demokratičtí zástupci v čele hledají pohodlnou cestu k prosazení svých představ, jak naplnit nejen státní kasu, ale i vlastní. Nerespektují zájem občana arogantně tvrdíc, že je v zájmu právě občana to, co oni rozhodují a činí. Ačkoliv nad slunce jasné důkazy o jejich špatné volbě rozhodování ukazují na chybnost záměru, přesto nejen že zůstávají ve funkcích, ale zavile trvají na svém nadále.

Občan v demokracii už není obětí diktatury systému, ale je od voleb k volbám stavěn do role blba! Je oblbován lží o záměrech stran do budoucna, aby z nich po dvou letech opět poučen si zoufal nad svou volbou, načež před další volbou přijde oblbování nové. Po pravdě řečeno, je veden pomalu a jistě k tomu, aby si volbami jednou zažádal o diktaturu. A kdože bude v té případné diktatuře diktovat? No přeci opět ti, co občanovi oblbovali hlavu již za demokracie, stejně, jako když skončila diktatura a mocní přešli do role zastupitelů v demokracii!

"Elitní" si dají vždy záležet na tom, aby elitou zůstali!

J. Salek 14.5.2013 10:32

Re: Stejné jako s trávníky a chodníky!

Ti nejelitnější elitáři v ČR jsou Kalousek s Karlem. 

M. Krátký 14.5.2013 5:37

Tesat do kamene !!!

vidím to stejně, ale napsat bych to neuměl - děkuji

P. Lenc 14.5.2013 8:48

Re: Tesat do kamene !!!

Připojuji se.