Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuze

EKONOMIKA: Jak uspořit Česko až k ekonomickému kolapsu

Média píší o schválené pomoci domácnostem ve výši 5000 Kč na dítě do 18 let a o problematické slevě cca 1,50 Kč ze spotřební daně na benzín a naftu. Ale tuzemské podniky drtí meziroční růst cen energie a jsou stále zoufalejší.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JN

Naše vláda dokáže maximálně bránit zájmy Bruselu, Washingtonu a Kyjeva, bránění zájmu Česka jsem od ní ještě nikdy nezaregistroval.

0 0
možnosti
TK

Jakmile si "zasviníte" ekonomiku různými dotacemi, tak pak se děje toto. Začalo to dotacemi pro zemědělce (ve Francii v 50. letech) a končí to tím, že dotace se staly zcela úhelným ekonomickým fenoménem. Bez dotace ani ránu. I firmy se zakládají jen kvůli dotacím. A vymotat se z toho nedá. To by někdo musel říct "Tak dost" a veškeré dotace sakumprásk zrušit. Dovede si to někdo představit?

0 0
možnosti
FN

Dotace pro dotační podvodníky a nepojistné sociální dávky pro sociální parazity nikdo nezruší. Na to jsou politici příliš zbabělí.

0 0
možnosti
JS

Je mi z takového popisu strašně smutno, kam jsme se v Evropě dostali. Zavedeme povolenky a vybereme peníze a něco zase vrátíme zpět. Prostě vytvoření ekonomického perpetua mobile se vším všudy. To opravdu všichni vidí, jak je to nesmyslné a jen to tiše akceptují a myslí si svoje? Jako jsme akceptovali nesmysly za "komunismu"?

0 0
možnosti
FK

No, pane Strakoši, já už jsem si myslel, že blbosti, která komunistická ideologie plodila, máme za sebou. Tak to jsem fatálně podcenil. Ani ten bývalý režim zmiňovat nechci, není na co vzpomínat, měla to být to překonaná minulost, a nevnímám ji černobíle. Teď se zmítáme ve stavu, kdy víme, že bude hůř. A bude, o tom není pochyb, pokud nevěříme na zázraky. Krutovláda nacistů musela skončit, o tom byl národ přesvědčen, nesmysly reálsocíku se začínaly drolit, a s Gorbačovem přišla naděje. Jakou naději máme dnes, kdy standard se stává luxusem a naše mozky jsou drceny ekologickou apokalypsou. Nevím, jakou psychickou škodu to napáchá na lidech, a s jakými dlouhodobými důsledky. Nic povzbudivého.

0 0
možnosti
EH

V elektřině jsme myslím soběstační. Tak by možná bylo řešením, kdyby ČEZ odešel z EU burzy a burzy vůbec. A cenu by určovalo ministerstvo. Stejně je to v tomto případě jen hraní si na trh. Uhlí podobně. Problém je plyn a nafta.

Zapomeňte na to, že bychom Němce přemluvili k redukci green dealu. Je to pro ně totální válka.

0 0
možnosti
JS

Pokud by jim okolní státy přestaly tuto válku platit (Německé rozhodnutí o jaderkách platíme částečně my v ceně elektřiny), pak by si to mohli rozmyslet.

Ale o tom žádná vláda ani na minutu neuvažovala. A Němci by se nedali.

0 0
možnosti
MG

Česká ekonomika je dlouhodobě přehřátá, má téměř nulovou nezaměstnanost a banky poskytují z nějakých divných důvodů úvěry za úroky výrazně nižší, než je dnešní inflace. Dokud se budou banky takto divně chovat, spekulanti si budou brát další dotované úvěry a tato ekonomika se bude řítit do nekontrolovatelné inflace.

Za současné situace existuje jediné řešení, měnová a rozpočtová restrikce.

0 0
možnosti
BB

No oni to títo lidé vládě-nevládě brzy spočítají..To už nebude stačit vykřikovat "Sláma u kravína"[UA]

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz