29.4.2024 | Svátek má Robert


Diskuse k článku

EKONOMIKA: Intervenčním sýčkům sklaplo

Letošní export přesáhne čtyři biliony korun. To je v podstatě jistota plynoucí ze známých dat za deset měsíců. Nezaměstnanost je 3,6 procenta, meziroční inflace necelá tři procenta. Euro je za 25,60 koruny.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Maleček 1.12.2017 5:56

Díky ČNB je ČR Titanik řítící se plnou parou na ledovec.

90% "českých" exportérů jsou pobočky zahraničních firem, co do ČR přišly za ČR kvalifikovanou, nebouřící se (díky 40 letům komoušské tyranie), ale přesto extrémně levnou pracovní silou. Kterou využívá pro maximalizaci zisku u subdodávek s nízkou přidanou hodnotou.

A pro ně, ne pro občany ČR, dělala ČNB to co dělala. Čehož dopadem je to, že přes všemožné pozitivní národohospodářské ukazatele, často řadící ČR na špičku EU států, je mzda ČR zaměstnanců - těch většinových, tedy stojících u výrobních či zpracovatelských linek, v bahně staveb a agrárních komplexů či sedících u pokladen nebo kmitajících mezi regály obchodních řetězců, jen směšnou almužnou oproti EU západu. To nemluvě o zdravotnicko-sociálně-kulturním personálu a učitelích.

ČNB svou regulací kurzu jen vytvořila měkkou peřinu pro pansvo a damstvo z horních palub, těm ze středu a zvlášť z podpalubí poslala na tvrdé pryčny, když jejich mzdy stačí sotva na prosté přežívání.

Mizivé daňové odvody z jejich mzdových almužen už teď státu chybí na zajištění základních, stát stabilizujících služeb. Místo toho mizí do pokladen zahraničních firem a pár% ČR zbohatlíků.

Že to už brzy povede k společenským otřesům je už teď cítit. Ta prý zázračná léčba ČNB sice krátkodobě srazila horečku, ale v důsledku způsobí kolaps organismu. Což ale velení ČNB, rozvalenému u karibských pláží (i díky úplatkům od těch, co na jejich regulacích vydělali) vadit nebude. Stejně jak těm z horních palub Titaniku sledujících z pohodlí záchranných člunů děsivý konec jeich sluhů z podpalubí.