8.5.2024 | Den vítězství


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Kadeřábek 26.6.2011 14:53

Stran nárůstu hypotéčního trhu

bych si dovolil s panem Zámečníkem polemizovat. Jedná se o dobře investované peníze, protože po dobu splátky úvěru splácím zhruba výši nájmu a pak mám  nejen právní jistotu bydlení ve svém, ale také daleko nižší náklady a možnost je osobně ovlivnit. To je také ten nejlepší třetí pilíř spoření na důchod. Samozřejmě spotřebitelské úvěry, kreditní karty a kontokorenty jsou v rukou laiků  nehospodárnost hraničící s hloupostí. Mluvím o retailu nikoliv podnikatelských úvěrech.

P. Fiala 26.6.2011 8:14

Poznámka k "půjčování" peněz

Půjčování je něco jiného nežli braní úvěru!!

Bohatí si vymysleli půjčování peněz chudobným. Dělají tak chudobným ještě více nespravedlivé prostředí pro žití. Když si chudák musí na některé prostředky k živobytí "půjčovat", díky nízkým příjmům, pořídí zboží za Kč navýšené o úrok. Třeba automobil za 200 000,- stojí bohatého jen těch 200 000,-Kč, kdo si musí půjčit tak ho to samé auto stojí, při půjčce na 5 roků, asi tak 250 000,- Kč a s tím plno starostí vzhlem k nejistotě příjmu.

M. Vondráček 26.6.2011 12:05

Re: Poznámka k "půjčování" peněz

Musí si chudobný půjčovat na auto ??

M. Bezouška 26.6.2011 17:20

Re: Poznámka k "půjčování" peněz

pan Fiala, jako obvykle, zaperlil. "Půjčování je něco jiného než braní úvěru" - věta, která by měla být vytesána do kamene! Také bych panu Fialovi vřele doporučil, aby si někde našel strukturu "spotřebitelských" půjček a úvěrů v ČR, je to dost pozoruhodné. Většinu totiž tvoří  dluhy za věci docela zbytné, vánočními dárky počínaje a dovolenými na dluh konče, nebo naopak. Páně Fialovy nářky nad chudobnými nenechají jedno oko suché - človík, žijící od výplaty k výplatě si koupí, na dluh, auto za dvěstě tisíc - pane, kam to máme, proboha, okna?