30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Joch 7.4.2011 11:40

bionafta taky škodí

Pro netechnické čtenáře jen dodávám, že přidávání MEŘO do nafty škodí moderním naftovým motorům se systémem COMMONRAIL druhé a další generace. Mechanika vstřikovačů je už natolik sofistikovaná, že rostlinná složka v naftě sníží jejich životnost na polovinu. Přitom jeden vstřikovač BOSCH stojí nejméně 8 tisíc.

Alespoň trochu bránit se lze používáním aditiv, což opět prodražuje provoz o cca 50 haléřů na litr paliva. A to mluvím o naftě s max 4% MEŘO. Výrobci vozidel dokonce nedoporučují toto palivo používat, pokud chcete dosáhnout maximálního výkonu a životnosti motoru!

Tzv. BIONAFTA s 30% MEŘO je pro moderní diesel rychlá smrt.

V. Kain 7.4.2011 17:08

Re: bionafta taky škodí

Tak jako je jedno těm bruselským marxistům,že se Evropa zaplavuje muslimským svinstvem,tak jim je úplně jedno když bisložky budou ničit motory nových drahých vozů.A pokud jde o ekologii  na kterou se vymlouvají tak je dokázáno,že tento náhražkový humus je pro přírodu daleko větší katastrofou.Jediná cesta je vystoupit z toho zavšiveného evropského socialismu a našim zemědělcům nedat na řepku ani korunu dotací.Ale stejně si myslím,že je to jedno protože díky  imigrantům kteří vyznávají islám to nemůže v Evropě dopadnou jinak než občanskou válkou.

J. Kanioková 7.4.2011 10:47

Biopaliva jsou svinstvo,

ničí to motory, protože etanol váže vodu. Po čase zrezne palivové čerpadlo, cokoliv ze ZN slitiny se po roce rozpadá. Takže auta se rozpadají a dobytek nemá co žrát. I včelstva z řepky hynou. Líh vlhkost ze vzduchu jímá stále. Není to jiný druh šrotovného?

K. Janyška 7.4.2011 8:36

Biopaliva jsou jen odrazem momentálního vítězství socialismu v palicích lidí ! Dzp.

A. Richter 7.4.2011 6:30

Ba

Blbost EUrem vládne.