14.5.2024 | Svátek má Bonifác


Diskuse k článku

EKONOMIKA: Fundamentální systémový defekt

Děkuji za pozvání k diskusi na toto zajímavé a v dnešní době vysoce aktuální téma. Vzpomínám si, že jsme se zde před rokem při stejné příležitosti poměrně obšírně a navíc přiměřeně kriticky věnovali tématu příbuznému – euru. Dnes bychom o stejném tématu mohli mluvit znovu, neboť situace je stejná, nebo spíše horší.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Zima 21.11.2011 13:28

Nečtete odpovědi a melete stále svou,

opojen tím, že jste shrábl pár tisíc Kč v kLausově loterii. V každé loterii musí přeci taky někdo vydělat, aby to nevypadalo, ale kdo zcela jistě vydělá, to je pořadatel, tedy v kLausově privatisační loterii ti insider od StB, kteří si kLause na ten švindl vybrali. Že kLaus okradl všechny, až na ty, co to managovali, je vidět z toho, že se rozděloval majetek všech, vlastně se přidělovalo majitelům jejich vlastnictví, držené komunistickým systémem a kde ten majetek skončil. Ale to jsem Vám již popsal.

BTW : Být nadšený nad nějakými 50000.- Kč jako náhradou za komunisty zabavené hodnoty vytvořené poctivou prací mnohdy během desítek let svědší spíš o mentální slabině, nežli o dobrém dealu. (Pochopitelně, ti, co za komis zasedali po výborech a referátech, pro ty to byl kšeft, ti žádné hodnoty nevytvářeli). Znám případ, kdy výdělek z KK byl více nežli dvakrát větší, nežli Váš, ale přesto to nevedlo k zatemění mysli. A co teprve ti lidé, kteří byli vysqueezováni po kLausovsku, za to by šel Profesor jinde sedět. Atd.

M. Bílý 21.11.2011 12:23

Pane Tachovský (09:49) jsem na tom jako Vy. Přičtu-li k tomu jak jsem to "vyprivatizoval" dceři , je to dvojnáslobek.

Jsou ovšem i tací, kteři si přišli na víc. Přeji jim to! Jen bych dodal, že já jsem do toho vložil 4.000Kč (dvě knížky) a dcera též. (PS Ty dividendy od ČEZu jsou milé).

V. Kain 21.11.2011 11:40

Re: Móc rád bych Vám věřil Profesore,

Váš příspěvek je o něčem jiném a nemá s článkem nic společného.Za krizi eurozony nemůže žádný Kožený ani Krejčíř či další vykukové.Klaus se bránil podpisu Lisabonu,ale byl k tomu přinucen.Ještě klika,že nemáme euro.Slováci ho mají a jsou štěstím bez sebe když musí sypat do záchrany ne Řecka,ale francouzkých a německých bank.

M. Zima 21.11.2011 12:10

Zase takový nesmysl, ,

nejde o krizi Eurozóny, ale o dluhovou krizi, která má s € společného méně, nežli s $. Že by Slováci nad € plakali, jsem si nevšiml, ale všiml jsem si, že to, že ho mají, je doklad jejich schopností, které Čechům momentálně chybí.

Ostatně, tu krizi způsobili lidé, jako Krejčíž, kLaus, Kožený, stejné kriminelní mentality, jenom inteligentnější.

J. Kanioková 21.11.2011 14:43

vy jste fakt .ůl..

I. Schlägel 21.11.2011 8:35

Myslíte,

že toto realistické a odborně zdatné popsání současné ekonomické situace najde pozitivní odezvu v makovicích lidí, co nedávno v Praze za účasti soudruhů Sobotky, Paroubka a dalších bezejmenných revolucionářů pohřbívali demokracii?

J. Schwarz 21.11.2011 7:49

Klaus

má opět pravdu jako ji ostatně mívá  v převážné většině svých článků.

K. Janyška 21.11.2011 7:26

Vážený pane prezidente, musíte začít ztotožňovat socialimus s podstatou Evropské unie. Lidé Vám pak méně rozumějí... Dzp.

J. Skála 21.11.2011 9:10

Vážený pane Janyško,

musíte se začít vyjadřovat srozumitelněji. Lidé by Vám potom třeba i rozuměli.

Z. Rychlý 21.11.2011 7:23

Mám vůči VK velké výhrady,

ovšem tyhle naprosté a jasné pravdy o euru a příčinách krizí nelze přehlédnout. Všem zavilým odpůrcům VK vzkazuji - i staří řečtí filosofové chodili do nepřátelského tábora zjišťovat, jestli nemá nepřítel v něčem pravdu.

J. Kilian 21.11.2011 8:13

Re: Mám vůči VK velké výhrady,

No, nevím zda chodili do nepřátelského tábora, ale jistě si měli možnost vyříkat věci v Akademii.  Kdyby EU měla něco takového jako oni, pak by možná - tedy možná - členové EP pochopili, co jim svobodní demokraté předkládají už roky. Bylo by to tak prosté,  jak v známé historce z oné Akademie, kterou jsem zvolil i pro možnost analogie k současné EU : : Platon definoval člověka jako tvora dvounohého neopeřeného. Všem se tato definice líbila, dokud Diogenes nepřinesl do Akademie oškubaného kouhouta aby prohlásil "Hle, Platonův člověk". Ne že by Platon nebyl uznáván. Jeden omyl neznamená veškerou hloupost.