28.4.2024 | Svátek má Vlastislav


Diskuse k článku

EKONOMIKA: Fialova Mission Impossible

Fialova vláda věru nezačíná v lehkém čase. Covid obnažuje, jak moc obtížné zejména mezinárodní podmínky jsou. Není přílišnou nadsázkou přiblížit výchozí rámec, směrodatný pro novou českou vládu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Brecík 13.1.2022 23:05

Já je nevolil, ani jim nevěřil, ALE - 5kolka přesvědčivě tvrdila, že všechno zvládne lépe, než AB. Tak uvidíme.

J. Nevrkla 13.1.2022 16:59

Obávám se, že u jádra si stanoví tak nesmyslné podmínky, že to bude ekonomicky nereálné. Nezbude než nasednout na záchranný člun a od potápějícího se EU odplout. Ale to musí být s jinou vládou.

V. Kain 13.1.2022 15:21

Přesně tak.Nemají nejmenší tušení co je to vedení země.V opozici ječeli jako Viktoka u splavu a nyní to mají na hrbu.Rozdali si dobře placené posty,tak uvidíme jak jim to půjde.Fiala ocenil postřehy a rady předsedy evropské komise.To nám pan Eurohujer nemusel zdělovat.Jádro bylo uznáno jako bezemisní a tady místo abychom slavili,tak je ticho.Fiala asi čeká co na to řeknou jeho němečtí kámoši.

J. Jurax 13.1.2022 14:38

Neděje. Zato se bude dozelena blbnout.

V. Wagenknecht 13.1.2022 10:22

A ještě k tomu vláda neumětelských politologů, kteří znají jenom svoje kydy z pohodlných křesel, z Kypru financovaného ministra vnitra a ke komunismu se hlásícího spolku, který se sám označuje za lupiče a vrahy.

F. Navrátil 13.1.2022 9:39

Vláda Pětikolky na ekonomickou politiku rezignovala ještě před svým schválením. Poslušně nasedla do tobogánu zřízeného EU a zavřela oči.

F. Kusák 13.1.2022 9:33

Dluh, resp. jeho výše je pro tuto vládu bezvadný marketingový nástroj. Pochopitelně, lidé se dluhu bojí, jak čert kříže, to hlavně proto, že zadlužení znamená vazalství, problémy v rodinách i ve firmách, takže tomu rozumíme. Jenže zadlužení státu, dokonce celého západního světa, je něco jiného. Je to už dlouho trvající trend a ekonomika s tím počítá. Aby bylo jasno, já tady neobhajuji dluhy, ale poukazují na to, jak s tímto pojmem manipulují politici při ovlivňování nálad společnosti. A ekonomové s dluhem a inflací přímo počítají. Je to perverzní, ale inflace zadlužení snižuje a současně zvyšuje daňové výnosy. To vše by možná nějak fungovalo, pokud by si Západ udržel své prvenství v ekonomice. V opačném případě to může znamenat rychlý sešup. Jestliže taková situace nastane ekonomické jevy jako inflace a zadlužení nám zlomí vaz. Takže kromě ekonomických analýz je potřeba tvrdě a efektivně makat, abychom se byli schopni vrátit mezi špičku. A děje se to?

J. Nevrkla 13.1.2022 8:43

Je to nemožná mise, znervózňuje ovšem to, že to nikdo ve vládě nechápe, neví, která bije. To není dobrý základ.