19.3.2024 | Svátek má Josef


Diskuse k článku

EKONOMIKA: Evropské řešení pro české obce

Pro státní rozpočet je to zpráva jistě dobrá, ovšem pro rozpočty obcí je to potenciální katastrofa. Bohatých obcí s mohutnou rozpočtovou rezervou v Čechách moc není, pokud jsou vůbec nějaké.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
A. Bocek 29.5.2020 8:50

Stát není nic jiného než suma námi zaplacených daní. Vláda tedy rozdává, garantuje a zadlužuje část načeho rodinného rozpočtu a seká dluhy naším dětem.Bohatí pobírají dotace, chudí neplatí daně, vše zaplatí střední třída svou budoucností.

T. Kubín 29.5.2020 7:07

"hodí vláda na bedra obcí"????

O věci nevíte vůbec nic, papouškujete lži opozice a bláboly novinářů. Zákon o kompenzačním bonusu prošel sněmovnou na poprvé jako máslem, ani jeden z poslanců se nepozastavil nad tím, že snížení daňových příjmů znamená přes RUD automaticky nižší příjmy územních samospráv, přestože to bylo v důvodové zprávě. Poslanec Bartošek se až o měsíc později při projednávání novely "divil", cože ta slova v zákoně vlastně znamenají.

Ne, vláda nikomu nic na hrb nehodila. Zákon odsouhlasily všechny strany, všichni věděli dobře, co dělají, jenom teď hrají blbečky.

J. Vocilka 29.5.2020 8:00

Přesně tak, souhlas.

V. Humble 29.5.2020 1:57

Na to uz je nejaky ten patek pozde. Vetsina lidi si totiz nejak nevsimla ze penize dnes nepredstavuji hodnotu jako v minulosti ale dluh. To je problem a dost velky. Protoze za tenhle dluh rucime vsichni. Drive to odnesl jen ten co nezaplatil dnes se hrouti cele ekonomiky dominovym efektem a tak se modlime za to aby nejaly typek v USA splatil hypoteku. Proc myslite ze mame opakujici se ekonomicke krize i pres obrovsky technologicky vyvoj?

J. Jurax 29.5.2020 18:27

Nejspíš díky obrovskému technologickému rozvoji ... :-)