2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Diskuse k článku

EKONOMIKA: Euro nedoporučuji

K tématu eura a České republiky snad už bylo u nás řečeno téměř vše. Možné i nemožné. Argumentačně podložené i zcela prázdně proklamativní.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Z. Baldova 27.6.2015 11:10

Nechapu jak muzou LN

Zverejnovat doporuceni a kritiku kolaboranta jako je Klaus Klause by meli zavrit i kdyz vim ze toho podvodnika zlodeje kolaboranta uz berou vazne tak 4 lide  nizkeho prumeru IQ debilci jako

\J. Mrázek alias Pepek Vyskoc co skace  az mu Klaus hodi sestaki potom ta trubka co chodi v Brne  souhlasit s emigranty tulpas Donat a par chudacku vetsinou co souhlasi s komunisty tecka

S. Donát 27.6.2015 11:20

Re: Nechapu jak muzou LN

Ty toho nechápeš zjevně víc, jeklíčku :).

Z. Baldova 27.6.2015 11:41

Re: Nechapu jak muzou LN

Urciyr toho chapu vic jako ty demonstrujici trubicko

S. Donát 27.6.2015 11:47

Re: Nechapu jak muzou LN

Úroveň mého chápání mi umožnila v roce 2007 vstup do Mensy ČR. Tvoje jméno jsem tam nikde neviděl. Mimochodem demonstrující? Můžeš mi přiblížit, co tím myslíš, jeklíčku?

P. Manda 27.6.2015 15:18

Re: Nechapu jak muzou LN

Urciyr ano !

R. Tesařík 27.6.2015 11:33

Re: Nechapu jak muzou LN

Blbá nebo pitomá?

Z. Baldova 27.6.2015 11:43

Re: Nechapu jak muzou LN

Copak trubicko tebe jsem vynechala z Klausoveho kruhu blbu?   Jasne uz si tam...

J. Růžička 27.6.2015 10:12

narcis kleptoman

Venca jako kremelská podržtaška dostává jidášský grošík v rublícívh. Ten hrozný přepočet, ten by ho zničil. Bližší košile než kabát...

Z. Baldova 27.6.2015 11:10

Re: narcis kleptoman

souhlas

J. Fridrich 27.6.2015 9:51

Chudáček Véna

Chudáček Véna. Ten nikdy nerozchodí to, že Západ není vůbec okouzlen těmi jeho " moudry ". To, že ho neberou v západních metropolích vážně - spíš je pro legraci - a hlavně, že se neprokousal do Bílého Domu ho vede k zapšklostí k Svobodnému Světu - prostě Vénu zklamali. Takže směr Kreml-Asie, tam si váží takových exotů jeho typu....................

Kvízová otázka : Jsou ti Němci, Francouzi, Italové, Rakušané, Belgičané a další evropské národy se svými vůdci všichni tak hloupí ???????? Jen ten vševěd Klaus to ví všechno nejlépe ? V civilizovaných zemích je za exota a komika.

E. Erat 27.6.2015 10:01

Re: Chudáček Véna

Kontrolní otázka: jsou hloupí ti Britové,Norové a Švédové ?

Z. Baldova 27.6.2015 11:13

Re: Chudáček Véna

Pane   J. Fridrich  souhlasim s Vami Erat co je zakuklenej Sesrat co chodi  debatovat do komunistickeho pelechu je u me trubka

J. Bureš 27.6.2015 11:52

Re: Chudáček Véna

Něco pro exota Jaromíra Fridricha:

Daniel Kaiser o irácké anabázi - Jistěže od Klause bylo urážlivé dělat před velvyslancem USA, země ve válce, narážky, že aby Američané v Iráku našli zbraně hromadného ničení, budou je tam muset nejdřív narafičit. Ale povzneseme-li se nad diplomatický protokol, Klaus vyhmátl věcnou podstatu – že totiž USA šly do krajně riskantní války na základě chatrných dohadů zpravodajských služeb. Od svého amerického protějšku George W. Bushe pak Klaus za trest nikdy nedostal pozvánku do Bílého domu, což mu dodnes v bilančních textech o jeho zahraniční politice bývá předhazováno jako důkaz mezinárodní izolace. Pokud by tohle měla být daň, kterou je třeba zaplatit za to, že se intelektuálně nezkompromitoval v tak závažné věci, je to daň nízká.

To, jak dopadla slavná irácká anabáze ukazuje, že pravdu měl V.K. a do role opravdového legračního exota staví naopak toho, který seděl v Bílém domě.

V. Kain 27.6.2015 12:04

Re: Chudáček Véna

Asi jste pane Bureši Fridricha svým příspěvkem zdeklasoval  natolik,že už se neozval.Ten babochlap Baldova nesnáší Klause natolik,že se z toho nemůže vylízat.Ti kteří přišli po něm byli a jsou obyčejnými prodejnými pokrytci.Pan Klaus je vlastenec.Který z politiků to o sobě může říci?

J. Fridrich 27.6.2015 13:07

Re: Chudáček Véna

Ano, vlastenec proruský-sovětský......................................................................................................................

J. Bureš 27.6.2015 13:18

Re: Chudáček Véna

Nemám nic proti lidem, kteří nesnáší V. Klause. Ovšem způsob, jakým svou nenávist prezentuje p. Baldová jen dokazuje, jak je hloupá a směšná. Místo argumentů jen ubohé urážky. Přeji pěkný den.

V. Kolman 28.6.2015 7:47

Re: Chudáček Véna

.....a kdyby všichni skočili z  mostu do řeky, bude to dostatečný důvod k tomu, abyste tam skočil pane Fridrichu vy také?

       Jeden hezký bonmot praví: "Neodmítejme šmahem podivné názory - mohou být pravdivé."

P.S.-S názory p. V.Klause na t.zv.: "globální oteplování" souhlasím - i když tím "močím proti větru" názorů laické většiny i názorům a argumentům NĚKTERÝCH vědců. S názory V.K. na přijetí eura - nevím. V otázce státních financí se nevyznám. Ale mnoho faktů mu dává za pravdu.

J. Fridrich 28.6.2015 9:30

Re: Chudáček Véna

Myslím, že jste pane Kolman neuvedl správný příklad - mám na mysli to skákání z mostu. Já měl na mysli následování a učení se od moudřejších - to zcela jistě není Vámi uvedený příklad skákání z mostu - ale následování mnou uvedených zemí, které po II. světové válce naplňují odvěký sen moudrých lidí - spolupracující, neválčící evropské země..........

Existuje velmi pravdivý výrok Jana Wericha - a ten zní : " Když dva dělají totéž - není to totéž ".

Tento výrok platí v lidské civilizaci zcela neomezeně - od soustružníků, pekařů, konstruktérů, technologů, spisovatelů, malířů pokojů i obrazů - po vědce, lékaře a samozřejmě i pro politiky. Platí také na chování zemí, států a národů v celé dlouhé lidské historii.....

P. Vaňura 27.6.2015 9:37

Pane Klausi, Euro má i jednu obrovskou výhodu,

žádný Singer by totiž pak nemohl připravit škrtem pera občany o 8% úspor a důchodce o 8% důchodu. I lidé, pracující za mzdu byli Singerovým rozhodnutím poškozeni!

Nejlepší je měna, podložení zlatem (skoro všude před r. 1914)!

F. Vokurka 27.6.2015 10:24

Re: Pane Klausi, Euro má i jednu obrovskou výhodu,

asi jsem neco zaspal, ale vam v bance skrtli 8% z usporenych penez?

P. Vaňura 27.6.2015 10:28

Pokud jsem si chtěl koruny proměnit na Eura tak ANO

Jistě, pamatuji si, jak soudruh Antonín Zápotocký ukradl lidem 90% peněz. Ale to neprošlo tak úplně snadno, v Plzni byla proti demonstrantům dokonce povolána armáda!

F. Vokurka 27.6.2015 10:33

Re: Pokud jsem si chtěl koruny proměnit na Eura tak ANO

proboha, alespon si prectete na co reagujete, at to dava smysl.

P. Vaňura 27.6.2015 10:30

Jinak "Stát, ten nepostižitelný zloděj, který Vám ukradne

polovinu peněz, aniž se Vám musí hrabat v peněžence..." (c) Hans Fallada, Vlk mezi vlky.

F. Vokurka 27.6.2015 10:33

Re: Jinak "Stát, ten nepostižitelný zloděj, který Vám ukradne

proboha, alespon si prectete na co reagujete, at to dava smysl.

P. Vaňura 27.6.2015 11:39

Pochybuji, že nechápete smysl toho, co jsem napsal

Stát jako jediný má možnost natisknout si peníze. Tím fakticky "naředí" peníze a o to naředění OKRADE občany, protože akekvátně vzrostou ceny, ČNB kupuje Eura za peníze, které si "tiskne," a adekvátně znehodnocuje peníze, keré mají občané.

Totalitní i některé jiné vlády dokonce zakazují občanům vlastnit cizí měnu a/nebo zlato, aby je mohli takto okrádat.

M. Josovič 27.6.2015 9:33

nechápu

Přečetl jsem si diskusi k článku. Většina diskutujících se nevyjadřuje vůbec k myšlenkám, ale jen k osobě autora a to dost vulgárně. Je mi tak docela smutno z toho, kam klesá úroveň diskutujících. Mohl bych užít i jiný, drsnější výraz, ale to bych se dostal na úroveň většiny z vás, což nechci.

J. Skotnica 27.6.2015 10:19

Re: nechápu

Nejen v tomto vláknu, pane Josoviči, nejen v tomto vláknu, bohužel. Málokdy k věci, většinou ad hominem dávají diskutující najevo svou úroveň

S. Donát 27.6.2015 10:26

Já to chápu, je to celkem logické

Většina těch okopávačů kotníků nemá dostatečné mentální schopnosti, aby zvládlo přečíst tak dlouhý text. O jeho pochopení nemluvě. Takže se k němu těžko můžou vyjádřit, že :). Zato plivnout si na osobu autora zvládne i pologramotný imbecil :).

F. Vokurka 27.6.2015 10:26

Re: nechápu

vetsina lidi nikdy neprekousne, ze vk s jeho analyzami byl vzdy tak 5 let napred a oni se mu vysmivali. ted kdyz mu dal vyvoj za pravdu to zkratka nevydychavaji, protoze nemaji zadny argument k textu a jedine co jim zbyva je ad hominem.

T. Kočí 27.6.2015 10:40

Re: nechápu

Plně s vámi souhlasím. Většina "diskutérů" ani nechápe, o čem je článek, tak musí napadat autora. Těm tak vyhovují Zemanovi plky o becherovce a tlačence. Asi nám není pomoci.