4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
D. Streit 13.5.2010 14:01

Kalouskova medicína nepomůže

Bez euroskeptiků v parlamentu předlužování neunikneme:

http://streit.blog.idnes.cz/c/138132/Eurokolaboranti-k-nam-vpousteji-cizi-dluhy.html

P. Brodský 13.5.2010 12:39

Volte Petra Macha

Volte stranu svobodných občanů. Nespoléhejte na současnou bezbarvou ODS.

P. Brodský 13.5.2010 16:26

Re: Volte Petra Macha

Nejlépe tak, aby dostal přesně 4.9 procent.

J. vavruška 13.5.2010 11:52

Ještě by se dalo doplnit něco z nefinanční sféry

Vzbouřené davy v jižní Evropě začnou časem rabovat všechno na co přijdou. Pravděpodobně pak dojde k uzavření hranic mezi severní a jižní částí Schengenského prostoru. Časem se najde záminka pro nasazení vojenské síly. Pro politiky bude snazší hledat vnějšího nepřítele než přiznat vlastní neschopnost při zavinění i při snaze o řešení problémů. S velkou pravděpodobností v Evropě vypukne válka mezi některými členskými státy. Co z toho nakonec vznikne, lze jen těžko hádat, protože všechny postižené státy jsou jak členu EU, tak členy NATO.

V. Kain 13.5.2010 12:11

Re: Ještě by se dalo doplnit něco z nefinanční sféry

Řekové se své již navyklé životní úrovně nebudou chtět vzdát.A aby toho nebylo málo,tak tam ty vášně ještě navíc rozdmychávají odbory.Již dříve jsem v jednom příspěvku psal,že Řecko dopadne velmi špatně.Pokud jde o turistiku,tak s tou bude konec protože nikdo neví co se těm pomatencům zrodí v hlavě.Až se budou z dovolených vracet první turisti okradeni a s monokly tak to bude konec s turistikou.

D. Streit 13.5.2010 9:46

Věcně správně

Ale předestřel jste optimistickou variantu.

Ve hře jsou další dvě krajnosti: Od integrační politické servility za každou cenu až na druhé straně po rozbroje, věřme, že jen "studené". Vyloučeno není nic, bohužel ani absolutní rozvrat financí, ani ozbrojené konflikty.

Tak končí vždy velikášské projekty novodobých mesiášů, kteří si nevidí ani na špičku nosu.

K. Kužel 13.5.2010 10:19

Re: Věcně správně

Velmi pochmurné, ale bohužel Vám musím dát zapravdu.

http://karelkuzel.blog.idnes.cz

A. Hrbek 13.5.2010 9:17

Vážený pane Machu

Zapomenul jste nám říci, čím a z kolika procent je kryta emise bankovek České národní banky. Zlatem určitě ne, protože to ČNB zašantročila. Tak vzhůru do toho!

J. Hejna 13.5.2010 9:42

Re: Vážený pane Machu

On ten článek byl, račte si povšimnout, o něčem jiném.

A. Hrbek 13.5.2010 10:05

Re: Vážený pane Machu

Asi jste si nepřečetl závěr č.1 o tom, čím je v současnosti kryto EURo. Zkuste číst znovu a lépe.

B. Jelínek 14.5.2010 10:39

Re: Vážený pane Machu

Nikdo neřekl, že česká koruna znamená spásu, je stejně nekryta nějakým všeobecně směnitelným ekvivalentem stejně jako Euro ale proč (???) bychom se měli hnát do nečeho ještě horšího! Nekryté peníze umožňují méně "viditelně" manipulovat s měnou ale trest přijde vždy (možná déle ale s daleko horšími dopady) . S Eurem ztratíte možnost a vliv už vůbec vůbec něco v měnové politice dělat. ČNB se stane sekundární institucí........ to by jste chtěl?  

T. Pansky 13.5.2010 5:31

V dobe, kdy Brusel slouzil jen jako politicke odloziste pro vyslouzile ...

... ci nechtene politiky, EU mohla fungovat.  Jenze v okamziku, kdy EU prikrocila ke sjednoceni se spolecnou menou a tento proces vyzaduje urcite socialne-politicke zazemi, EU se zacina hroutit.  Najednou se ukazuje, ze ustava (Lisabonska smlouva) je postavena na vode a nevychazi z reality.  Brusel dostal prezidenta, ktereho nikdo nezna a pri problemu se oci vsech obraci na Nemecko a Francii.  Vi vubec nekdo v EU, kdo ma co delat, kdo ma jakou zodpovednost a za co?  Obavam se, ze tenhle cirkus zaplati ale danovi poplatnici.  Co to prinese?  Je mozna dalsi valka v Evrope?  Rekl ministr Janota, jestli Cesko pujci nekomu penize a s jakou zarukou?  Mnoho otazek, malo relevantnich odpovedi.  Tohle jsou otazky predevsim pro politiky prichazejici do voleb.  top0625top@hotmail.com