28.6.2024 | Svátek má Lubomír


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Jura Jurax 29.7.2008 12:59

Re: Re: Hanzlíček,

Neklaďte na obsah Zimovy mozkovny přemrštěné nároky!

Karel 29.7.2008 12:55

Re: Re: Drahá energie

Eriku a co externí náklady??? U větrných a solárních elektráren se rovnají NULE !!!

vládík 29.7.2008 12:52

Jak někdo může vytrale psát blbosti

"Účelem návrhu je ... snaha přenést rozhodování o ...

směrech naší energetiky z vlády na Parlament. Umožnil by objektivní

rozhodování o energetice bez současné blokace Programového prohlášení

vlády."  Pan Hanzlíček ví, že energetická koncepce je záležitost navýsost odborná. V parlamentu snad zasedají především odborníci oboru energetiky? Pokud ne - v čem spatřuje pan Hanzlíček objektivitu. V tom, že Parlament pravděpodobně rozhodne podle přání jeho a jeho chlebodárců? (Aby bylo jasné - mé názory jsou mnohem bližší Hanzlíčkovým než zeleným.)  Přitom název článku zní: Energetika nesmí být předmětem politického vydírání.  Kde jinde se bude lépe vydírat. Jaké nesmysly do koncepce vnese poslanecká tvořivost.

Ne pane Hanzlíčku. Zákony účelově upravovat (ne že by to u nás nebylo zvykem) je politická prasárna. A odsouhlasování jakýchkoliv koncepcí Parlamentem je cesta do pekel (každé takové koncepce).

qwert 29.7.2008 12:42

ad "...budou muset doma zanedlouho svítit svíčkou..."

No, to jistě, když si spočítm sumu za idiotskou platbu za rezervovaný příkon,kterou jsem zaplatil za celý svůj život,  mohl jsem si za tytéž peníze pořídit solární elektrárnu a záložní agregát. Všichni, kdo jsme odborníci z energitiky víme co to je součinitel domácnosti atd. a  tak je každému jasné, že  platba za rezervovaný příkon je extrémním poplatkem, proptože téměř nikdy nedojde k takové hodnotě odběru, která je zaplacena!!

Antonín Hrbek 29.7.2008 12:41

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Drahá energie

Roční zisk ČEZ je nyní cca 40 mld, což je částka stačící bohatě na proinvestování jednoho roku výstavby. Vlivem inflace se za 10 let nerozdělený zisk zmenší na cca polovinu. Takže o korektnosti hosúpodaření to nesvědčí. A nákup vlastních akcií od státu z nerozděleného zisku je sice hezký z hlediska ČEZu, ale ne z hlediska státu.

Robin 29.7.2008 12:16

Re: Poznámečka

Taky mě to napadlo, ale v Praze se myslím obchoduje v korunách a vzhledem k posílení koruny to  bude, jak tvrdí autor.

honzak 29.7.2008 12:15

Re: Hanzlíček,

"Vy kecáte pořád stejně" - to by se tobě nemohlo stát, co?

Kolik máš dneska mrtv ých z té ozářené francouzské elektrárny? Už jsi pochopil rozdíl mezi tlakovodním a RBMK reaktorem?

Enik 29.7.2008 11:54

Re: Re: Re: Re: Re: Drahá energie

Těch 100mld je samozřejmě investiční rezerva! Pokud bude moct ČEZ dostavět Temelín, bude tyto prostředky potřebovat. Jako hospodář se ČEZ chová naprosto korektně. Vydělává a tvoří  investiční rezervy.

Al 29.7.2008 11:43

to Karel a ostatním magorům co blouzní výhodnosti OZE v kontextu zdražování ropy.....

http://proatom.luksoft.cz/view.php?cisloclanku=2008040001

M. Zima 29.7.2008 11:32

Hanzlíček,

Vy kecáte pořád stejně, to Vám nemůže Roman pár korun přidat, abyste si dal trochu záležet a aby  ty Vaše příspěvky stály alespoň za oponování, takhle je to atomová blbost na blbost.

Chris Kelvin 29.7.2008 11:31

Využívání domácí suroviny, představující hnědé uhlí je limitováno velmi diskutabilními politickými územními limity

"...využívání domácí suroviny, představující hnědé uhlí je limitováno velmi diskutabilními politickými územními limity..."

Věřte tomu, že pro většinu lidí ze severních Čech nejsou diskutabilní ani trochu :-)

Antonín Hrbek 29.7.2008 11:22

Re: Re: Re: Re: Drahá energie

Pochopil jste to správně! Jen tak mimochocdem - ČEZ má přes 200 mld nerozděleného zisku!! Takže a konto snížení cen tuzemské elektřiny by mohlo jít cca 100 mld Kč. Ale stát ČEZu umožnil, aby si z tohoto zisku nakupoval státní akcie a tím se stát ochuzoval.

delfin 29.7.2008 11:20

Re: Re: Re: Kdo hlavně potřebuje elektřinu - i nad plán

Musi to byt nesmysl, protoze ja v zelenych pouckach cetl, ze decentralizovany a tim i "svobodny" zdroj snizuje energeticke toky po PS. CEPS urcite keca, kdyz si stezuje, ze nemecke VTE omezuji plneni kriteria N-1 na PS. Treba nam to tu pan Winter objasni.

Jura Jurax 29.7.2008 11:01

Re: Re: Re: A zelení - komu dělají PR

ještě dodám, že jsou to záviděníhodně mladí vrstevníci mých potomků ...

Jura Jurax 29.7.2008 11:00

Re: Re: A zelení - komu dělají PR

No, osobně znám tři zelené - jeden je doplňovač zboží v regálech v Kauflandu, jedna je absolventka jakési obskurní školy sociálních studií a ten třetí je absolvent filozofické fakulty, kde studoval anglistiku ... největší fanatik je ta ženská, tu se mi kdykoliv povede dohnat k slzám, když jí ty hovadiny vyvracím ... ;-)

Enik 29.7.2008 10:58

Re: Re: Re: Kdo hlavně potřebuje elektřinu - i nad plán

Jelikoš velký Bursík (vysokoškolsky vzdělaný člověk) počítá spotřebu energie v kilowattech za hodinu, a zvýšením účinnosti tepelných elektráren "nacpe" do jedne kilowatthodiny 4,5MJ namísto 3,6MJ, pochybuji, že dokáží něco takového vypočítat. Fyzika a matematika jsou dvě věci, které zelení ve škole neměli. Proto také MUTR Kuchtová musela z ministerstva školství. Pod vedením zelených by si také možná brzy nikdo nedokázal ani spočítat výplatu.

Jura Jurax 29.7.2008 10:54

Re: Re: Re: Neviditelny Pes = P.R. CEZu

No, politika je špína - ale ten "buran", když už nesebral odvahu na opakování voleb, v tom srabu daném výsledky voleb lavíruje docela slušně ... jen je potřeba dát zeleným trotlům možnost, aby mohli ustoupit bez ztráty tváře ... a oni ustoupí, protože ti v politice mají zelené trotloviny jen jako praporec prorokův (zelený), aby se odlišili od jiných v boji o koryta, a ty si ohrožovat nedají ... fanatických zelených užitečných idiotů není zas tak moc a ti stejně slouží jen jako kanonefutr v tom boji o moc, koryta a prebendy.

Jura Jurax 29.7.2008 10:48

Re: Re: proč se furt musí psát o něčem tak každému zřejmém...

No, víte, až takového zeleného negramotu začne bolet zub, nedá si jej vyvrtat vrtačkou šlapací a ekologickou, jak by se na zeleného trotla slušelo, alébrž bezbolestnou elektrickou, i kdyby ji poháněl fuj proud z jádra ... ono blbost se dá léčit osobní zkušeností - tedy někdy - zvláště když ta zkušenost bolí  ... ;-) ... a zemědělské samozásobovací komuny kambodžského typu brufen nevyrobí ... ;-D

honzak 29.7.2008 10:45

Re: Re: Kdo hlavně potřebuje elektřinu - i nad plán

musí přijít nějaký Cimrmanův pravnuk a zkusit to bez drátů, jako Marconi:-D

Na zdi mám mapu ES ČR.  Do Rakouska jde 1x400 kV a 2x 220 kV, do Německa 2 x 400 kV - jedna do NDR, druhá do NSR  (stav k 1.1.2005). A táži se melounistů - spočítali jste, kolik činí ztráta jen za přenos přes ČR? Kde je vaše proklamované decentralizace zdrojů? Nepřipadáte si jako debilové?

Odpověď  znám jen na poslední otázku - bohužel nepřipadají.

Jura Jurax 29.7.2008 10:42

Re: Re: Re: Drahá energie

Ano, nechceme levnou ekologickou energii zadarmo, ale za příplatek! Aby levná ekologická  energie byla ještě levnější, musíme ji ještě masivněji zadotovat! Zdroje jsou! Temelín dohnat a předehnat! A pro začátek poručíme větrům! Aspoň těm svým! A Slunci taky!

Jura Jurax 29.7.2008 10:37

Re: Re: detail

No, koupit se nedá vždy ... když je něčeho důležitého tragicky málo, nastupují ochranářská opatření a volný trh jde do kytek ...

cb 29.7.2008 10:00

Re: Re: detail

Az nebude elektrina, evropsky energeticky trh pujde do kytek a kazdy pojede na vlastnim pisecku.

slavoj 29.7.2008 9:57

Ale vždyť je to tak prosté

Klíček k řešení problému třímá v ruce Daniel Cohn-Bendit,onehdá pařížský palič citroenů 2CV (věděl,že využití plastů v tehdejším autoprůmyslu bylo nízké,a tak exhalace byly celkem neškodné) a dnes předseda frakce zelených v EP. Na něm záleží,zda se změní stanovisko německých zelených a pak s určitým odstupem vystoupí na tiskové konferenci náš Největší brčálník (kdo to bude se ještě dnes neví) s šokujícím sdělením,že čeští zelení přece nikdy nebyli natvrdo proti mírovému využití atomové energie,to by byla hrubá dezinterpretace jejich politiky,která nesleduje nic jiného,než předat Zeměkouli dalším generacím minimálně v dnešním stavu,akorát se z některých proměnných (řečeno s J.Cimrmanem tlak,teplota,vlhkost,rosný bod) udělají konstanty,no.  A jsme ztohovenku!

Petys 29.7.2008 9:54

Poznámečka

Jenom poznámka: Pokud se cena zvýší z 40 na 90 najedná se o "téměř dvojnásobné", ale o "více než dvojnásobné".

ING 29.7.2008 9:54

Re: A zelení - komu dělají PR

bohužel jsou to zřejmě mladí nezkušení neználci, jimž se líbí řečičky o ochraně krajiny se všemi jejími středověkými krásami, tedy i s návratem vlků a medvědů. Že ale při této politice budou muset doma zanedlouho svítit svíčkou, a hrůza, nebudou si moci spustit své 5+1 zvukové aparatury, si nějak neuvědomují. Zkrátka naletěli pár chytrákům, kteří si na jejich hlouposti založili sladký život. Co je ale pro mne omračující je to, že jsou mezi nimi i vysokoškoláci - lépe řečeno,  b y l i , v příštích volbách již určitě nebudou, jinak by to šlo s naší inteligencí opravdu tragicky s kopce. Dále mne fascinuje, jak všichni různí lidičkové z Duhy, Dětí země, a podobných spolků  "odborně" kecají do všeho, jako by vystudovali snad všechny universitní i technické obory najednou. Tragickou chybou médií je, že tím budí mylné představy ve veřejnosti, když tyto různé nesmysly staví na roveň názorům opravdových odborníků, kteří dané obory skutečně vystudovali a mají v nich dlouholeté zkušenosti.

Ladislav N 29.7.2008 9:40

Re: detail

Koupit se dá vždy. Stačí nabídnout vyšší cenu, než je ta současná. On se pak zase někdo najde, kdo už na spotřebu nebude mít peníze a uvolní část zdroje pro ty, co peníze nabízejí....;-)

Enik 29.7.2008 9:31

Re: Kdo hlavně potřebuje elektřinu - i nad plán

Z uvedeného odkazu je možné velmi snadno vyčíst, že Rakušané špatně odhadli vývoj povětrnostní situace ve Střední Evropě, protože jeji fofrníky vyrábějí méně, než měli v plánu. Naopak na německém pobřeží Baltského moře fouká víc než se "plánovalo" a Němci nevědí, jak dostat nadvýrobu z fofrníků dál do Evropy. Proto tranzitují ze severu na jih přes naše území a přes Polsko a Moravu do Rakouska!!! Blbárna jedna báseň. To je názorný příklad fofrníkového nesmyslu. Když v Rakousku nefouká, tak fouká v Německu. Rozžhavíme tedy dráty do běla, aby bylo možné ty výkony dostat k odběrateli. Kvůli fofrníkům zadrátujeme celé nebe nad Evropou, protože jinak to ty současné přenosové trasy už nevydrží. Celoevropský  black-out máme na dosah.

honzak 29.7.2008 9:29

Re: Re: A zelení - komu dělají PR

z blbosti to dělají na úrovni užitečných idiotů. Šéfíci dostaávají sakra dobře zaplaceno.

ver 29.7.2008 9:28

Re: Re: A zelení - komu dělají PR

Guru Gore není blbý , ten to dělá za peníze

Skoroprduch 29.7.2008 9:24

detail

Pán je asi ekonom, zapoměl na drobný detail. Koupit ale od koho, když v naší oblasti jenom my prodáváme. Ostatní kupujou a asi se těžko obrátí toky když nikde není významný přebytek.