1.5.2024 | Svátek práce


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
krmič 11.4.2007 13:04

Re: Urbánní mýta o organickém farmaření

R^

Pavel 11.4.2007 7:00

Ekologické zemědělství

berou někteří jedinci pouze jako zástěrku, aby mohli k dalším dotacím. Na Šumavě (ale i jinde) je pod tímto označením v některým případech větší  "bordel" než to nejhorší socialistické JZD. Rozšlapané louky, vodoteče, dobytek v bahně a exkrementech, okolo různé nepotřebné harampádí, ze kterého teče olej a na to jako daňoví poplatníci přispíváme. Občas by neškodilo zkontrolovat, kde dotace končí a zda si z nás někdo nedělá blázna. 8-o

Jirka původní 11.4.2007 7:16

Re: Ekologické zemědělství

se asi často koukáte na TV, že ano.  Kontrolní organizace, jako Kez kontrolují velice důsledně a nepravidelně.  Jakmile najdou jakýkoliv nedostatek, hned je oheň na střeše. :-))) A nejde jen o dotace, ale hlavně o kvoty. Pokud Vám někdo řekne kolik kotletek můžete udělat, tak se holt musi dorovnat výpadek příjmů v důsledku kvot .

Pavel 11.4.2007 8:33

Re: Re: Ekologické zemědělství

Na TV nekoukám, ale vidím to kolem sebe. Nerad to říkám, ale pro některé zemědělce platí ... "Velké gumy, malý mozek" = co nemohou rozjezdit, tak alespoň zničí. Pro tyto zemědělce by neměly být dotace.

Jirka původní 11.4.2007 8:58

Re: Re: Re: Ekologické zemědělství

ano to jistě, však také dotace jsou vázány na "pořádek" v hospodaření. Kontroly jsou tak přísné, alespoň i nás, že si nedovedu představit, že by bral dotace někdo kdo nemá vše v pořádku....

honzak 11.4.2007 6:30

dokud nebude

mít biomasa nožičky (aby došla do skladu/sušárny) a ručičky (aby se rozsekala na použitelnou velikost) bude K NIČEMU. Výjimkou jsou spalitelné/využitelné odpady ze stávající průmyslové výroby, všechno ostatní je potrhlá vize melounistů, nemající šanci na volném trhu uspět.

Honza42 11.4.2007 12:42

Re: dokud nebude

Na volném trhu ne, ale na dotovaném je to super. Třeba lze palivové dříví  štěpkovat a převážet stovky kilometrů. Za státní peníze tak lze spotřebovávat energii a ničit silnice.

Bez dotací by si palivo sdělali místní lidé a převezli ho traktorem 1- 5 kilometrů. Ale to víte, to už není ono.

kirast 11.4.2007 1:00

To, že se budou zvyšovat dotace, mě opravdu znechutilo

Proto jsem ODS nevolil. To jsem zrovna mohl volit komunisty a stoprocentní přerozdělování státem, jako to bylo před devětaosmdesátým. Nechci bio ani kinopotraviny už ani vidět a kdo je konzumuje, ať si je zaplatí. Ze svého. A kdo neumí hospodařit bez dotací, ať jde dělat něco jiného. Mě taky nikdo nedotuje.

Šumavák 11.4.2007 1:39

Prosaďte to v Bruseli pro celou EU a jste můj člověk !!

Jenda 11.4.2007 0:36

"Je mi jasné, že celé zemědělství je závislé na dotacích."

A co s tim hodlate delat? Asi nic, co? Ona skutecna cena chleba by s obyvatelstvem pekne zamavala tak jim ji radsi budem dal tajit a predstirat, ze to co lidi plati v krame je skutecna kompletni cena. Tu cast ceny kterou uz zaplatili pres statni rozpocet ... o te radsi nebudem mluvit. Aby to nevypadalo, ze potraviny predstavuji priliz velkou cast rodineho rozpoctu jako v nejake rozvojove zemi.

Vojta 11.4.2007 10:37

Re: "Je mi jasné, že celé zemědělství je závislé na dotacích."

Tqk o čem to vlastně mluvíte, když máme chleba předplacený přes státní rozpočet, vžyť ten rozpočet hradíme my?

Jenda 11.4.2007 11:19

Re: Re: "Je mi jasné, že celé zemědělství je závislé na dotacích."

Prave o tom, ze vetsine lidi to predplaceni jaksi nedojde. A o tom, ze tim padem o uspechu zemedelcu nerozhoduje to kolik a v jake kvalite dokazi vypestovat a prodat, ale to kolik dotaci se jim podari ze statu a unie vyrazit. Ze nepestuji ci nechovaji to o cem si oni sami mysli, ze o to bude na trhu zajem ale to co je momentalne nejvyhodneji dotovane. Ze se utraci spousta penez a plytva spousta hnojiv na to aby se vypestovalo neco co by jinde vyrostlo samo ...

Bohata9 11.4.2007 12:59

Re: Re: Re: "Je mi jasné, že celé zemědělství je závislé na dotacích."

JZD gigafarmy rozorávají polní cesty ,přeorávají potůčky ,zkrátka na životní prostředí se-ou.Přežívající polní zvířata střílejí -legálně-LM (vesnické lidové milice) do úplného vybití jenom aby se oni radovali jak umí zabíjet(možná se u toho udělají) a jejich rodiny a známí nažerou.

krmič 11.4.2007 13:02

Re: Re: Re: "Je mi jasné, že celé zemědělství je závislé na dotacích."

Sama vyroste snad jen tráva a náletové dřeviny. Nic proti nim nemám, ale jíst bych je nechtěl.