19.5.2024 | Svátek má Ivo


Diskuse k článku

EKONOMIKA: Dodejte mi optimismu

Každoroční předvánoční setkání týdeníku Euro s prezidentem republiky se už pro mne v jistém smyslu stalo jakousi neoficiální přípravou či zkouškou na novoroční projev. Rozdílů mezi těmito dvěma vystoupeními je mnoho a jeden z nejvýznamnějších je v tom, že z novoročního projevu musí vyzařovat jistý optimismus a naděje, protože o tom novoroční projev je, zatímco vystoupení na Euro Breakfastu může být analytičtější. A proto varovnější a přísnější.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Kanioková 20.12.2011 21:50

Já snad vynáším do výšin osobu?

Já hodnotím její analýzu, protože té problematice rozumím, profesně jsem analytiku dělala pár let a vidím to přesně stejně.

Na rozdíl od těch, kdo adorují neurčité pocitologické moralistní teoretizování.

M. Krátký 20.12.2011 15:22

Re: Pane Klausi

já si myslím, že už nebude ani blond - spíš jen opelichaná

M. Trhlík 20.12.2011 13:24

Re: Zcela s Vámi, pane Bílý, souhlasím,

Paní Kanioková,tak nějak se rodí kult osobnosti.

J. David 20.12.2011 11:05

Klausovy vize a má reakce

Racio a ekonomika. Nějak se mi ten pan Klaus začíná líbit, byť narcis, zachoval si racio. EU je něco, jako sdružená honební společenství, s jednotlivými revíry. Halt některý revír má 500 ha, jiný 3000. Rozdílné zazvěření na 1ha. Parta "jádra" stanoví kvóty na zajíce. Ve svých revírech zajíce vymordují, kvóty nekvóty. Zajíci najednou chybí v biotopu, není co lovit. Nu což, mimo "jádro" zajíci jsou, tam s nimi myslivecky hospodařili. Lapněte pišťuchovité, a dejte je do "jádra", abychom je mohli nadále mordovat, zajícovce vám vrátíme (ale z čeho) časem a minimální hodnotou budoucí. Asi můj neobratný příměr vzbudí nevoli, ale připadá mi nemravné, aby daňový poplatník ČR, s holou řití a čtyřnásobně menšími příjmy, než Řek, se srovnatelnou produktivitou práce, měl Řekovi sanovat mandatorní výdaje. Ono asi nejde o sanaci Řeků, či jiných prožraných členů eurozóny, spíše o sanaci nelikvidních dluhopisů bank v EU. Je irelevantní, aby byla přijata společná měna nesrovnatelných ekonomik, navíc s rozdílnými parametry jejich výkonu. Někdo Euro přijal v blahé naději, jiný z vychcanosti. Jiný si ponechal vlastní měnu, s riziky parity k Euro či Dolaru. Dynamika ekonomiky a monetární vztahy. To, co chce momentálně zavést Eurozóna i do zemí mimo Euro, je pouze záchvat vydírání těch, kteří se nepřipojili ke společné měně. Dotace (kolik ale do EU vrazíme na odvodech), další armagedon EU. K čemu mi je dotace EU třeba na obnovitelné zdroje (které by nikdo bez dotací nestavěl), když se mi zdraží cena za elektřinu a fotovoltaisti se "ochlupatí"? Ještě, že nemámě EU, Kačka má nějakou paritu, i kdyby se Euro poondilo. Z Eurohujerství jsem již vyrostl, EU je tlupa "Merkozy", tedy hunský trpajzlík se saskou chemičkou (jako lučebník Kalousek) v obráceném slovním gardu. Jsem proti sanaci eurovalu. Můj názor.

M. Vondráček 20.12.2011 10:45

Re: Pane Klausi

Madam bude nejspíš blond :-)

M. Bílý 20.12.2011 10:10

Dovolil bych si Vás, pane Janyško (08:36) malinko poopravit: EVROPSKÁ UNIE JE NESMYSLEM, POKUD JE BUDOVÁNA NÁSILNĚ SE SOCIALISTICKOU TVRDOHLAVOSTÍ. KDYBY JEJÍ VÝVOJ BYL PONECHÁN SPONTÁNNÍMU ŘÁDU, S ORGANIZOVÁNÍM SUBSYSTÉMŮ, KTERÉ JE MOŽNO ROZUMOVĚ

ZVLÁDNOUT( t.j. těch, které jsou algoritmizovatelné) PAK BY TO NESMYSL NEBYL.

T. Kočí 20.12.2011 10:07

Dodejte mi optimismu

Ten člověk tomu rozumí.

T. Kočí 20.12.2011 10:07

Re: Pane Klaus

Co tohle je za pitomou babu,která ani nezná pátý pád?

J. Maleček 20.12.2011 8:40

Re: Pane Klaus

Vážená dámo, jste si jistá, že jste přečetla celý článek. Nebo Vám stačil nadpis a jméno autora a už jste viděla rudě.  

K. Janyška 20.12.2011 8:37

Re: Zcela s Vámi, pane Bílý, souhlasím,

Ano, jsou... Dzp.

K. Janyška 20.12.2011 8:36

Evropská unie je nesmyslem, pokud není cíleným útokem na rostlý spontánní řád Evropy. Na to však socialisté nemají, tedy je jejich hloupostí... Dzp.

Z. Švrček 20.12.2011 8:31

Re: Pane Klaus

Vida, M.Bílý má pravdu, ačkoliv to není nic nečekaného.

A. Špronglová 20.12.2011 8:28

Pane Klaus

Pane Klaus, Vám optimismus nelze dodat, víte to sám velmi dobře. Dosáhl jste v této Vaším přičiněním Zdivočilé zemi omylem "Olympu" a odtud je už jen cesta dolů. Bez ohledu zda chcete nebo ne a zda se spojíte nebo budete využívat kohokoliv v budování další sebestředné kariéry. Čím více se budete po svém odchodu z funkce snažit uplatnit své vynikajíci "univerzální schopnosti", tím více to bude pro Vaše ego bolestivější konec. Pakliže jste tím za koho se vydáváte (genius), dokažte to tím, že odejdete z politické scény, dokud jste na vrcholu a dokud je na to příhodná doba.

J. Kanioková 20.12.2011 6:31

Skvělý Farageův projev: Nechci žít v Evropě ovládané Německem

http://www.youtube.com/watch?v=_WFBVbUa7nU

J. Kanioková 20.12.2011 2:22

Zcela s Vámi, pane Bílý, souhlasím,

Klausovy články jsou vždycky střízlivě analytické, vyargumentované, a ten kdo chce, může si udělat reálný obraz o situaci a tu svou podle toho nastavit.

Jenže to je právě to - kdo chce - spíš bývá víc těch, co si rádi plivnou, protože zarputile svádějí všechnu bídu světa na Klause a vše ušlechtilé přičítají jedině EU.

K tomu jen vtip odjinud - Musím přiznat, že už se těším, až za pár let bude soudruh Barroso říkat ve volné transkripci: "Na přelomu let 2010 a 2011 stála celá Evropa nad propastí. Pak jsme ale učinili rázný krok vpřed!"

M. Bílý 20.12.2011 0:35

Hezký článek, jen se "těším" na tu špínu od zamindrákovaných klausobijců.