26.4.2024 | Svátek má Oto


Diskuse k článku

EKONOMIKA: Dluh vyseknutý vládou zaplatí každý

Mluvit o Řecku se možná může zdát vzdálené. Nás přeci zajímá, jak se máme my tady a teď postarat o naše peníze. Tak proč do toho tahat Řecko? Ale všechno souvisí se vším.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Čermák 27.11.2020 22:55

Kecáte, EET vám vrátil;-D

M. Valenta 27.11.2020 10:26

No tak zatím si nejméně ekonomiku podělalo Babišem vysmívané Švédsko ( což už skončilo) a to i přes ten blázinec všude kolem něho.

J. Vyskočil 27.11.2020 10:27

Nejméně si ekonomiku podělaly země východní Asie, kde nejsou tupci a zcela zbytečnou druhou vlnu nemají.

D. Polanský 27.11.2020 9:35

Pravda to je, ale někdo míň, někdo víc, a dokonce někdo na tom i vydělá. Tak to vždy bylo a bude.

J. Vyskočil 27.11.2020 8:35

Letos (i napřesrok) bude dost dat z různých států na téma epidemi, vládní opatření, chování obyvatel, ekonomické škody a zdravotní škody. Čerstvá, tvrdá naměřená data. Doufám že si je paní ekonomka zanalyzuje a při dalších vlnách (pokud nebude vakcína nebo pokud dost pitomců ji odmítne) nebude tolik fňukat nad dopady vládních opatření (jako poslední měsíce) a bude schopna započítat i to čemu ta opatření zabránila.

R. Langer 27.11.2020 9:22

Čemu zabránila? 8-o

J. Vyskočil 27.11.2020 10:21

Najděte si články o Bergámu z března.

A. Forman 27.11.2020 10:20

Že něčemu zabránila ???????

Jen tomuto -

Opsáno z facebooku:

Kdo je tady vlastně sobec?

Vy nutíte mě, abych si zakrýval ústa a nos nějakým směšným hadrem a hrál s vámi dětinskou hru na to, že to k něčemu je. To všechno proto, aby vy jste se cítili bezpečně.

Vy nutíte mě, abych byl já, moje rodina a moji přátelé zavření doma, aby vy jste se cítili bezpečně a nenakazili jste se ode mne. Já od vás nic nechci.

Vy nutíte mě, abych neposílal svoje děti do školy, protože by se tím prý šířila infekce, které vy se bojíte.

Vy nutíte mě, abych opustil svoji práci, protože sníte o tom, že „vypnete“ ekonomiku, abyste se vy cítili bezpečně.

Vy nutíte lidi, aby kašlali na svoje rodiče a blízké a nenavštěvovali je, protože by se tím prý šířila infekce a z té jste vy posraní strachy.

A. Forman 27.11.2020 10:20

Vy nutíte mě, abych odepsal část svého majetku a úspor, protože je znehodnocuje vláda tím, že tiskne prachy jako v rovníkové Africe. Ty peníze využívá k tomu, aby z nich financovala fakticky neexistující pracovní místa, která vy nehodláte opustit.

Vy to budete, kdo mě zanedlouho bude nutit napíchat si nějaké narychlo vyvinuté svinstvo s neznámými vedlejšími účinky, abyste se vy cítili bezpečně. Já bych si po vás nikdy nic podobného požadovat nedovolil!

Vy nutíte mě, abych měl strach, protože ho máte vy.

Vy nutíte mě vzývat vaše „vědecké“ modly jako toho zoufalce Flegra a nutíte mě respektovat jejich názory, které pokládám většinou za úplně směšné. Já vám žádné autority nepředkládám, vystačím si s vlastním názorem.

Vy maskujete své záměry za dementní budovatelská hesla jako „společně to zvládneme“, což má zakrýt to, že vy realizujete své plány na můj účet a ne opačně. V téhle bitvě nebojujeme společně, tohle je teror ustrašených sobců na zbytku společnosti.

Vy požadujete každý den čím dál víc a já po vás nechci nic, kromě jedné věci, abyste mě už konečně nechali na pokoji. Jestli se něčeho bojíte, tak se proti tomu chraňte sami. Nandejte si respirátory, atombordely, polejte se dezinfekcí, zavřete se doma a poslouchejte Jiřinu Bohdalovou.

Vy jste arogantní sobci!

J. Vyskočil 27.11.2020 10:37

Největší kšeftmani světa - Židé, když viděli, že se jim v Izraeli rozjela druhá vlna jako u nás (byli o pár týdnů před námi) na cca 4 týdny zavřeli všechno až na strategické obory (potraviny, energetika ...) a lidi museli sedět doma. A dnes jsou na pár stovkách nakažených denně a to už zvládají. Jednak zachránili pár tisíc mrtvých a hlavně si dokázali spočítat, že se jim to vyplatí i ekonomicky.

Po nezvládnuté epidemii přijde zchudnutí. V ČR ji vláda nezvládla a tak to zchudnutí přijde. Tak to prostě je. To je jako když se při povodních vykašlete na to stavět pytle s pískem včas a na správných místech. Škody jsou pak větší než co vás stála ta námaha a ten písek.

A. Forman 27.11.2020 10:52

Lid izraelský nechť činí co činí. U nás, díky teroru naší vlády, přijde o živobytí desetitisíce lidí.

A ten příklad s povodní silně kulhá, ne-li padá přímo na hubu

J. Vyskočil 27.11.2020 11:52

Říká se tomu poučit se ze zkušeností těch, co to zvládli lépe. Těch co to zvládli hůř než my moc není (a proto zchudneme všichni víc než jinde), tak je moudré se podívat jak to dělali ti ostatní. Třeba v i tom Izraeli.

Jediné v čem příklad s povodní kulhá je že za povodní trochu jinak funguje solidarita mezi lidmi. Ti co bydlí na kopci, těch se to netýká a můžou jen nadávat, že stát platí miliardy za hráze těm u řeky (třeba pro celé centrum Prahy). Kdežto epidemie se týká všech, ale zabíjí jen některé. A ti co je to nezabíjí (tak moc) mohou svým chováním (zalezou na pár týdnů domů) zabránit tom, že se nemoc rozšíří a zabije ohrožené. Povodeň svým chováním (v době povodně) nijak zvlášť neovlivníte.

A. Forman 27.11.2020 12:30

Nesmysl, solidarita lidí vzniká spontánně bez vlivu (j)elit, při povodni i při šíření viru naprosto stejným způsobem. Vytopeným se dostane pomoci od sousedů a lidí z nejbližšího okolí při likvidaci bezprostředních škod na majetku, a na jaře při šíření viru ? Kde myslíte, že se prakticky přes noc vzala ta množství roušek ? Švadleny je šily, lidé stříhali látky na roušky, stříhali tkanice k rouškám, taxikáři bezplatně rozváželi materiál na roušky a sváželi hotové výrobky a následně další lidé zorganizovali distribuci, rodinám, přátelům, policii, hasičům, do zdravotnických zařízení. Takhle to funguje.

Považovat za solidaritu, že jedna skupina nadávající elitám je solidární s lidmi "pod kopcem" je holá hloupost.

J. Vyskočil 27.11.2020 7:51

Češi v květnu zvolili za strategii se kovidu vysmívat a vláda populisty nenašla odvahu se těmto náladám ve společnosti včas postavit. Účet je tu a je mastný. Kdyby tu byla jiná vláda co by se chovala stejně, tak by to dopadlo obdobně. Rozdíly by byly v detailech.

Všude ve světě se ukázalo (stejně jako před 100 lety se Španělskou chřipkou), že se státy co se snaží "zachránit" ekonomiku na úkor zdraví, přijdou o oboje. Neexistuje na světě příklad kde by to zafungovalo, přesto se o to furt někdo snaží. (viz nynější vládní "strategie" - rozvolníme uvidíme).

Byli jsme "hrdí nositelé" značky "Best in covid", tak nyní přišel účet.

J. Nevrkla 27.11.2020 8:39

Vidím to naopak. Epidemie se všude rozjíždí prakticky bez ohledu na restrikce, někde dříve, jinde později. Vládní restrikce působí velké škody v mnoha směrech, zdraví si podle uvážení má každý chránit sám. Kdo se bojí, ať nikam nechodí, nebo pouze s respiratorem a dezinfekci.

P. Lenc 27.11.2020 9:16

Ano, ve většině Evropy jsou pouze nějaký ten týden za náma.Nic víc, nic míń.

R. Langer 27.11.2020 9:23

Přesně tak! :-/

J. Vyskočil 27.11.2020 10:26

Ve vyspělých zemích východní Asie nemají žádnou druhou vlnu co by stála za řeč. Virus vytalčili z populace (karanténami a testováním) a teď si už jen hlídají na hranicích, aby jim to tam někdo bez testu nezavlekl. Ekonomiky jim rostou, až na drobná omezení si žijí normálně. Nejorší na té druhé vlně je že je úplně zbytečná. Včasnými a nepolovičatými opatřeními co by vzhledem k tomu co je tu nyní skoro nic nestály tomu šlo zabránit. Existují na světě země, kde se to podařilo.

A. Forman 27.11.2020 10:32

Panebože, to jsou teda mágové, prý vytlačili virus z populace...... Vytlačili akorát tak houno, ten tu bude s námi na furt, akorát si náš organismus musí vytvořit protilátky.

J. Vyskočil 27.11.2020 10:39

První vlnu tam měli, druhou nemají. Protože nejsou blbí. Tím že budete vztekle nadávat to nezměníte.

A. Forman 27.11.2020 10:56

Nechte si ty blbosti o vytlačování virů... je to imunitě a vytvoření si protilátek.

J. Vyskočil 27.11.2020 11:57

Když tu byl předchozí korona-virus SARS (zabíjelo to 8-16 procent nakažených), tak to v té Asii přísnými karanténami a izolacemi postižených oblastí dokázali vymýtit. Nakažení se buď uzdravili (nebo umřeli) a nová nakažení nebyli, protože karanténa a izolace. Ani já ani vy jsme to nemuseli prodělat, přesto je to pryč.

Obdobně se tam dokázali vypořádat s kovidem. Akorát se to dostalo i na západ a debilní Evropani (a USA) to roztahali po celém světě a plácají se v tom naprosto zbytečně už skoro rok.

I. Schlägel 27.11.2020 11:28

Kolik protilátek z první vlny mají v severní Itálii?

A. Forman 27.11.2020 10:17

Jenže, má to háček, ekonomická krize, bez ohledu na covid, byla předpovídaná už koncem loňského roku, tak tu ekonomiku neschovávejte za covid, víme ? Ten akorát proces urychlil, společně s poblitikou vedení EU !

L. Písařík 27.11.2020 5:27

Budoucnost, zde popisovaná, již tady je, stačí porovnat inflaci a úrokové sazby vkladů v bankách. Není na tom lépe ten, kdo své peníze ihned "realizuje" v hospodách?

J. Bruner 27.11.2020 2:25

dluh neni trestem, dluh je dobrodini nebot umozni dalsi a sirsi hospodareni. A o to se jedna. Banky a investori ziji z uroku, ne z vracenych penez, ktere ostatne penezi (bankovky a mince) nejsou jen prelevajicimi se dluhy. A Recko je hornata zeme bez prumyslu, ktera neni schopna vyprodukovat splaceni dluhu. Ta ma jen taktak na uroky.

A. Forman 27.11.2020 7:03

Takže čím větší dluh, tím větší dobrodiní ? Panenkoskákavá,........

O. Uživatel 27.11.2020 9:55

Uživatel požádal o vymazání