5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Šejnoha 24.4.2011 23:03

Obama postupuje logicky.

Díky za hezký článek. 

Jenom si dovolím odhadnout  Obamovu taktiku:

Snižování výdajů plánuje  až za  pět let, protože  to už nebude prezidentem.  Respektive, bude   mu končit  druhé volební období.

President spasitel přece  nebude dělat nepopulární škrty.  To dá rozum. 

Šetření zvládne jakýkoliv průměrný president.

K. Luboš 22.4.2011 22:53

Vysoké sociální a zdravotní pojištění?

R. Joch: „...my na rozdíl od mnohých ostatních zemí máme velice vysoké povinné sociální a zdravotní „pojištění“.

Sociální a zdravotní pojištěnínení není u nás vysoké. Vždyť stačí zaměstanancům vyplácet minimální plat a zbytek jim dávat na ruku. A kolik živnostníků anebo OSVČ si neplatí minimální pojištění?

I. Kudrnová 23.4.2011 17:09

Re: Vysoké sociální a zdravotní pojištění?

Ano dávají  si nejmenší, ale ze svého, to  oni si je musí vydělat,   udělat nějakou práci,  něco vytvořit, je jedno jestli  hlavou nebo rukama a hlavně  pak svou práci ještě  prodat, jinak žádné peníze nemají a   musí      z toho dávat  na     na sociální a zdravotní  a pak teprve něco na rodinu,  na provoz živnosti, eleltriku,vodu, plyn,  zaměstnanci na které musí také vydávat ze své kapsy sociální zdravotní a to všechno  si musí sám vydělat , na barák ve kterém podniká, nebo nájem.  A co státní  zaměstnanci, kteří sedí ve svých kancelářích nebo jezdí v autech apod. , komplet dostávají   od nás   jako  od " státu" ať už je stát v mínusu nebo ne,  neplatí si benzin, neplatí náklady na barák, elektriku, vodu.   A jaké důchody dostávají?   Dívám se, jak se opravují školy, protože dostávají na investice každý rok o něco víc,  čím si to zasloužili? Díváte se, jak se fasády od škol  skoro každých pár let předělávají, okna nová plastová a pod. Kde se na to bere? Státní zaměstnanci, učitelé   ministerští pracovníci, poslanci, všechny neziskové organizace, to komplet zabalené pěkně v balíčku dostávají od státu,   od nás   co tam dáváme  třeba i to nejnižší,   kdo je šikovnější, kdo umí lépe prodat svou práci dává víc a z   tohoto vy ostatní  vlastně dostáváte peníze  a proto si musíme půjčovat, protože vy toto nedovedete pochopit   A když  vláda, která o tom  rozhoduje, podlehne  nátlakovým skupinám státním, tak se potom na ty Vaše státní akce  musí půjčit. Když jsem slyšela to kvákání  v Hospodářských novinách, tak jsem si řekla, že už si asi ti chlapci, co to vydávají , myslí, že jsme úplní blbové.   Měli bychom platit třeba víc  třikrát - podle nich.  A  ti státní,  ti se nám jenom vysmívají a mají z nás srandu.   Prosím  Vás, zamyslete se všichni: vy si myslíte, že se u nás peníze rodí? 

I. Kudrnová 22.4.2011 21:22

Dluh, kam se podíváš... V Americe i v Čechách

Možná to není v penězích úplně, ale už nás to nebaví. Pořád  řeči co musíme, co nesmíme, Když je před volbami všichni se snaží  utrácejí na  svou propagaci   n a š e   peníze   a potom jenom na nás valí jedno břemeno za druhým, vždyť je vše povinné, sociállní zdravotní   připadám si jako na robotě dřív.  Jsme úplně obšancovaní. Nic nesmíme a  teď ještě ta evropská unie, vy si myslíte, že ty lidí to nevidí, kolik tam berou evropští poslanci a různí podržtaškové co tam jsou, jak se stěhují z Belgie do Francie jednou týdně ten moloch lidí a na to mají šetřit ?. Dívat se jak pan Tluchoř stále kuje  pikle teď s paní Kočí, jinak to už dělá velmi dlouho a pečlivě. Vystrnadil koho se dalo a vůbec nevím proč se ho  pan Nečas zastává. Je to on, kdo mu háže klády pod nohy. Já a vůbec lidi, kterých se ptám, nevím  o co šlo proč  ty lidi z VV šli pryč?   A on pan Tluchoř,  který vůbec do toho nemá co  mluvit, pořád tvrdí jak prvňák musí pryč musí pryč.  Proto, že nebrali peníze od nás, vy říkáte od státu To radši necháte za miliony, za naše miliony, které my tam naskládáme nechat  dělat špatné silnice, a když si někdo    na ty chlapce  dovolí  zeptat a  ukázat, kdo dělal silnice  okamžitě hlava dolů. Nedivím se těm lidem, co jsou znechuceni. a když slyším co pan Nečas pořád říká ,že VV musí jít pryč. Pan Nečas není vševládce, je nějaká koalice, proč tam tedy ODS šla s nimi? Co nám to předvádí za divadlo?  Myslím si že pan Tluchoř by si měl udělat psychotesty, že má  IQ vyšší, ještě neznamená, že je to dobrý manager a člověk. Každej autobusák a jiní musí dělat psychotesty a ti co nás vedou  ne? A co pan Kalousek, taky kamarádí s Tluchořem. Kam se dávají daně  z hazardu? Ve světě je to velmi        kontrolované, někde se nesmí vůbec provozovat hazard, ale my jsme lidumilové. My na to máme?

J. Schwarz 22.4.2011 10:43

Ten rozhovor

s "domorodcem" pěkně ukazuje na past demokracie. Vláda by neměla mít žádné "peníze na rozdávání", o penězích druhých lidí by se nemělo hlasovat. Pomáhat bližním by měla občanská sdružení, církve a charitativní spolky s dobrovolným členstvím, ne stát s využitím donucovacího mocenského aparátu.

J. Graf 22.4.2011 10:35

Já jsem

nikdy dluh neměl a ani mít nebudu.To je moje krédo!

J. Skotnica 22.4.2011 18:18

Re: Já jsem

Žijete v ČR? Tak máte!

K. Janyška 22.4.2011 10:26

Čínský režim doslova nehorázně vykořisťuje své občany. Až to tam prdne, to bude ekonomický výbuch !!! Dzp.

S. Ševeček 22.4.2011 9:25

Možná. Kdo ale bohatl

"rok co rok bylo v naší zemi více bohatství než rok předtím."

Jak známo, dnes U Nás patří skoro polovina firem cizincům. Ti pochopitelně svoje zisky repatriují k nim domů; ty přímé money koncem března - kurs koruny klesá a koncem června - kurs koruny klesá, mezitím roste.

Konjunktura 1998 - 2008 je zčásti postavená právě na těch dluzích.

F. Pavlis 22.4.2011 8:53

Vážený pane Jochu,

téměř bych s vámi souhlasil, nebýt té nešťastné okolnosti, že v době tak neklidné nám byrokracie EU zvyšuje svůj rozpočet dost výrazně a to bez uzardění. Stěhování cirkusu EU z jednoho města do druhého, aby neutrpěla prestiž té či oné říše je také na pováženou. Lidé šetřit dovedou, když jsou k tomu vyzváni  inteligentní vládou. Vlády to nezvládají, protože politici jsou tací jací jsou. Pazdráti  až na malé výjimky. Někdo to dělat musí, ale volbu mezi mnoha nulami podstupujeme se stále větší frustrací. někdo už to vzdal  a vzdá. Hrozit, že přijde diktátor je zbytečné. Pár jich tu už máme a strany si je hýčkají jako domácí stříbro. Babo raď...  Tak je to , pane Jochu...

R. Langer 22.4.2011 9:01

Re: Vážený pane Jochu,

Ono je to trochu jinak, lidé nechtějí šetřit, lidé chtějí, aby šeřili všichni ostatní, protože sami mají málo - jich se to přece netýká.

V. Novák 22.4.2011 13:09

Ono je to tak, jak píšete,

nejen mezi lidmi. Stát by na jednu starnu od občanů chtěl, aby se uskromnili, šetřili - a přitom svou spotřebou poháněli ekonomiku, neb jak známo, zdravá ekonomika je postavena na vnitřní spotřebě a nespoléhá se na nejistý export.

Akorát jak to skloubit a jak šetřením ordinovaným občanům nepodříznout jejich konzum - to je ta záhada kalouskonomiky.

Těch pár milionářů a politiků vnitřní spotřebu nevytrhne...

R. Kříž 22.4.2011 8:38

nevite?

nevite, kdo je ten padouch? resp. idiot? no prece kazdy, kdo ostatni presvedcuje o vyhodnosti demokratickeho rozhodovani o (dovolte mi to personifokovat) mych penezich, mem majetku, mem zdravi, mem zivote...

kdyz nekoho nechate rozhodovat o vecech, o kterych rozhodovat nema a nesmi, tak se nedivte, ze rozhoduje blbe...

R. Langer 22.4.2011 8:56

Re: nevite?

Já ten popis zjednoduším - je to TEN vobyčejnej člověk.

R. Kříž 22.4.2011 11:10

Re: nevite?

vite, pane, ja zvysoka kaslu na to, jestli je obycejny nebo neobycejny....

ja prekvapive nechci, aby o mych penezich, zdravi, zivote apod. rozhodoval nikdo, byt by byl sebegenialnejsi....

R. Langer 22.4.2011 11:40

Re: nevite?

Nejsme ve při, já s vámi zcela souhlasím. Ale já nejsem vobyčejnej člověk... ;-)

R. Kříž 22.4.2011 12:02

Re: nevite?

:)))))

M. Gavlák 22.4.2011 7:42

Jen krátce, ekonomický experte

a experte na všechno - většina lidí nežije na dluh. Většina lidí utratí jen to, co si vydělá a ti zodpovědnější, případně šťastnější i něco uspoří. Nemíchejte lidi se státem. Dluh vzrůstal za levicových i pravicových vlád a teď je sice populární Kalouskovsky házet vinu na nezodpovědný lid, co má vysoké důchody, ovšem realita je jiná. Stát, tedy i ti vaši spřátelení politici napravo, rozhazuje, kde se dá něco urvat do stranických a spřátelených kapes. Můžete svým kolegům napravo, co jsou teď ve vládě poradit, aby reformy začali hlavně zde? Slušný stát v krizi neutrácí tam, kde je to zbytečné, výdaje omezí ma nezbytnosti. Neslušný stát se vrhne jen tam, kde je to nejjednodušší, na lidi, kteří se nemohou bránit.

D. Krajíček 22.4.2011 8:18

Re: Jen krátce, ekonomický experte

Pastelkovné?

J. Poláček 22.4.2011 8:30

Re: Jen krátce, ekonomický experte

No pane, těch ekonomických expertů, zvláště pak po ránu, by tady bylo více. Ekonomie je ale věda společenská, tj. ne jenom má dáti, dal - nějaké kupecké počty. Dost výrazně se tam míchá psychologie, sociologie a samozřejmě jak jinak - POLOTIKA ! A odpárat se nedá a nedá - vyhodíš ji dveřma, vrátí se oknem, vyhodíš ji oknem, přijde kanálem. To že oddělujete stát od jeho občanů - i těch fiskálně zodpovědných je jako prvoplán pochopitelné. Nicméně si tu vládu volíme samy je to naše vizitka, tendenci člověka házet vinu na své okolí snad ani nemá smysl komentovat. Schválně pane, kolik by jste si tipnul že dostane strana % ve volbách když řekne na rovinu, že to co je potřeba je masivně zeškrtat výdaje - a to opravdu masivně, tak masivně že až z toho naskočí husí kůže, schválně nenapíšu která rozpočtová položka to je - ví to všichni, tedy občané, ale skoro nikdo to veřejně neřekne aby nebyl za "fašistickou svini" , že ?. Občan a stát -to jedno jest, i když je ta převodová páka dlouhá.

R. Langer 22.4.2011 8:54

Re: Jen krátce, ekonomický experte

Kteří kolegové ve vládě jsou napravo? Já tam vidím jednoho socialistu vedle druhého, tam se ničeho nedočkáte. To do té vlády teprve někoho pravicového musíte zvolit, ale z vašeho tónu mám pocit, že zrovna vám by se to moc nelíbilo... :-P

J. Skotnica 22.4.2011 18:27

Re: Jen krátce, ekonomický experte

Stát, to je taková akciová společnost a my jsme akcionáři a jako akcionáři si volíme vedení. A v akciové společnosti akcionáři ručí svým majetkem