30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
L. Severa 8.3.2011 14:19

Dohoda není možná?

Z článku není jasné jaké autor navrhuje řešení, pouze suše konstatuje, na př. : 

“Přesto o důchodové reformě nelze diskutovat donekonečna”  Lze souhlasit  s jeho názorem na dobrovolné spoření na stáří “Nemalá část lidí by i s vědomím, že ve stáří budou mít velmi nízké penze, spoření ignorovala”. Podle mého názoru tedy nějaké minimum, s ohledem na předchozí větu, by měl garantovat stat, nebo budeme mít zemi zamořenou bezdomovci. Další spoření, ať již povinné či dobrovolné, by mělo být možné přes státem garantovaný fond. Snad by na nějakém podobném řešení mohlo dojít ke všeobecné shodě. Určitě důchodový system vyžaduje příliv financí a zde má naše politické spektrum rozdílné předestavy. Zdá se, že ČSSD by akceptovala určité zvýšení DPH. Což by nebylo možné najít kompromisní řešení tak, aby se “nediskutovalo do nekonečna”, nebo případně nedocházelo po příštích volbách k narušení celého systemu? Možná mám laické uvažování, ale copak nelze spočítat dopady zvýšení daní bohatým nebo chudým, či živnostníkům a jiným a podle toho hledat ten kompromis? Vláda předložila jakýsi návrh, který by měl být prodiskutován tak, aby se dospělo k určitému konsenzu. Jestliže se tak nestane, potom se může stat, že politici ztratí důvěru většiny občanů. Všichni politici !

R. Houška 8.3.2011 12:45

Re: Z dosavadní činnosti vlády vyplývá

Už se chystá daň z vody, prý na výstavbu čistíren, na které není nárok z fondů EU! A proč ten nárok není?  Protože titíž, co chtějí nyní zavádět daň z vody, spolu s komplici z ČSSD rozprodali, oficiálně za pár šupů, neoficiálně z tohoto kšeftu budou žít ještě jejich prapraprapra............pravnoučata, distribuci vody soukromým firmám.

Další kolo bude daň z okresních silnic, to je taky hodně vypečená sviňárna oranžovo-modrých, Kalouskem a Bártou podpíraných, banditů.

Co bude dál? Daň z chodníků, ze vzduchu? A podle čeho se bude platit? Podle velikosti nohy, podle váhy, podle objemu plic?

A. Hrbek 8.3.2011 10:57

Z dosavadní činnosti vlády vyplývá

že přišla k moci, aniž by měla jakoukoliv představu, co s touto mocí udělá.

Vládní prohlášení je sbírkou frází. Většina současných kroků je v hlubokém rozporu s předvolebními sliby. Absence celkové jasně formulované politické a ekonomické koncepce vede ke kutilství, tvrdě odhalujícímu naprostou neprofesionalitu vládnoucích. Zlodějství se stalo systémem a prachy je nutno získávat za každou cenu, jak je jen možno. Zatím ještě nepříšli na daň ze záchodů. Ale i to jistě příjde.

R. Kříž 8.3.2011 10:16

ach jo....

kdy uz konecne nekdo napise, ze by se duchody mely zcela zrusit? 

a to hned a bez nahrady.

... dale snizit DPH na 10%, zrusit vsechny ostatni dane, rozehnat stat krome armady, policie a justice (na to tech 10% DPH) a nechat lidi, at si zorganizuji co potrebuji....

S. Ševeček 8.3.2011 10:15

Důchodový přílepek to je. Nic víc.

http://www.klaus.cz/clanky/2786

D. Streit 8.3.2011 8:53

Klaus zasáhl do černého

Je to pokrytectví spojovat DPH s "reformou" důchodů.

http://streit.blog.idnes.cz/c/180602/Zarazme-prerozdelovacum-lzi-a-chudoby-vyloupeni-nasi-budoucnosti.html

http://streit.blog.idnes.cz/c/178784/TOP-diskreditace-pravice-ve-zdimacce-DPH.html

Doufám, že to veverky pomohou shodit.