4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

EKONOMIKA: Chystá se frontální útok na vaše peníze

Mám pro vás jednu zprávu, která se vám asi... No, i když raději posuďte sami. Takže: V současném světě neexistují opravdu bezpečné a výnosné investice. Bezpečné investice jsou totiž ztrátové.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
L. Novák 13.11.2020 4:35

Frontální útok státu na naše peníze je zřejmý po celý dlouhý život. Komunisti nás zločinně okrádali, aby mohli peníze prošustrovat ve státním sektoru. Jiný prakticky nebyl. Stát žil na duh (vnitřní, ten musel být zaplacen až po pádu komunistického režimu a byl řádově vyšší, než skutečné státní dluhy vyjádřené v penězích). Vzpomeňme jenom na zanedbanou infrastrukturu - např. dopravní, sdělovací (přenosové linky a telefonní stanice) i obrovský deficit ve vzdělanosti obyvatelstva daný ideologickými omezeními komunistického totalitního státu.

Polistopadové vlády sice stavěly hospodářství "z hlavy na nohy", ale obrovské množství financí, které transformační proces vyžadoval, vláda zase musela vytahat z občanů. Stačí si vzpomenout, jak vysoké byly sazby DPH po jejím zavedení do praxe a jak vysoké jsou odvody zaměstnavatelů za zaměstnance a vysoká celková odvodová zátěž dodnes.

Záporná úroková míra je jen poslední kapkou zločinecky zaměřeného uvažování politiků, jak se dostat k ještě většímu množství peněz občanů tak, aby si ta jednodušší většina nevšimla, jak je okrádána ekonomicky aktivní část občanů.

Dnes lze autorce Šichtařové sotva něco vytknout. Příprava na civilizační kolaps jede na plné obrátky a přechod na výhradně elektronický platební styk je jen jednou složkou celého procesu směřování vývoje k další nové totalitě... EU !!

J. Jurax 13.11.2020 2:07

Chystá se frontální útok na vaše peníze ... ale to přece není nic nového, to se děje furt. A co horšího, on se nejen chystá, ale i realizuje. Co jiného je Green Deal a boj proti kysličníku, dotace OZE, protlačování elektromobily ...

K. Pavlik 13.11.2020 1:18

Pomalu. Hrat si s zapornym urokem muzete jen tak dlouho pokud nebude existovat lepsi reseni. Pokud nastane ze penezum neverim tak je nikomu nepujcim na zadny urok.

Napriklad v Mexiku si muze stat urcovat jake uroky chce - bohuzel mu malokdo pujci. Kdyz ma chudy penize koupi pytel mouky. bohatsi pristavi metr zdiva na baraku. Je Kanada nebo Cesko daleko od tohoto stavu - to se pozna.