5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Diskuse k článku

EKONOMIKA: Chlácholení

Naši statistikové nás svými publikovanými daty neklamou záměrně, ale tato data nám plnou pravdu neříkají.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
D. Polanský 25.2.2021 7:25

Škoda že nedal do frcu data o pádech, tedy tunelování, bank v 90. letech. Kolik nás to stálo? Když už.

L. Písařík 25.2.2021 7:12

Pokud se týká obsluhy státního dluhu, stačí se podívat na některé členy v EU, jak to zvládají a vzít si příklad, to by jistě pan Klaus mohl vědět. Nemusel by strašit na psovi.

D. Stirsky 25.2.2021 6:05

Zde má starý pán velký kus pravdy. Protože ekonomii, veřejným financím atd. rozumí.

J. Basler 25.2.2021 2:09

Nechme starého pána se léčit... Jestli bude mít lehčí průběh, tak se těším na záplavu článků o "chřipečce", kterou jako sportovec lehce překonal. Nic dalšího od něj už není podstatné a ani on už fakt není podstatný (jak podotkla i jedna hygienička).

Od jeho výroků o šedé ekonomice a nedaněných penězích mu moc nevěřím a to už je fakt hodně let. Ale já taky nejsem podstatný a mám, naštěstí, moc práce. Tak hezké ráno :-)

L. Novák 25.2.2021 1:58

Statistická vládní data mají dnes stejnou "věrohodnost" jako měla v době, kdy byl Václav Klaus premiérem. V transformačních 90. letech se každým Novým rokem zvyšovaly plošně ceny o 10% a ta inflace byla viditelná všude kolem, ve stavebnictví - materiály, kam jenom pohled dosáhl... Tak to bylo několik let po sobě, dokud ČNB pod tehdejším vedením nezastavila Klausem kritizovanými opatřeními inflaci a nesnížila ji na jednotky procent...

Ale starý pán už si asi nepamatuje, co bylo, tak se nás tady snaží demagogicky přesvědčit, že oběd dovezený z restaurace rozvážkovou službou je svou cenou důkazem inflace v porovnání s cenou, kterou by stejný oběd stál při konzumaci tamtéž. Každému soudnému člověku je jasné, že to jsou dvě nesrovnatelné služby s rozdílnýmm obsahem a vloženou přidanou hodnotou...

Samozřejmě, že inflaci vidíme i dnes, podfuky se spotřebními koši už jsou klasika, ale odtrženost Klause od reality je zřejmá, protože jej lze jen těžko podezřívat, že si šel sám koupit do obchodu třeba kilo sypané rýže v balíčku, aby zjistil, že meziročně stoupla cena bezmála o 50%.

:-P