2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Novák 25.8.2010 10:06

Moje zkušenost.

Putoval jsem před pár lety po trase koňky z Budějic na jih. V nejmenované vesnici mají hospodu (značně naddimenzovanou) přímo v budově bývalé přepřahací stanice. Hned vedle E55 z Rakouska na sever.

Myslíte, že tam byla někde zmínka o koňce? Aspoň kopie obrázků z té doby? Cokoliv? Správně - ani ťuk! Místní doňa servíra se musela jít zeptat majitele, jestli to je skutečně budova koňky a podle telecího výrazu nejspíš i na to, co to vlastně ta koňka je. Podezřívám ji, že to považovala za nějakou excentrickou lihovinu...

V. Pavel 25.8.2010 11:17

Moje zkušenost ze Země Sovětů?

Nováku! Pokud se inteligentní a slušně vychované děvče nehodlalo vybavovat s pederastem ozdobeným třešničkami na klopě rubášky, který jí unavoval fragmenty nahodile nabytých poznatků z technické historie hospody, kde si k pirohu, který si donesl z domova, poručil jen pitnou vodu, sůl a pepř s tím, že v Zemi Sovětů to také tak "chodí", nemůžete jí považovat za hloupou! Jako ostatně považujete i některé zde chytřejší oproti vám rovněž.

V. Pavel 25.8.2010 8:16

Souhlas

Souhlasím s autorem! Peníze daňových poplatníků, pokud nějaké má stát na turistiku vůbec přidělovat, by něměli obhospodařovávat žádní "pomazaní" z  pražského centra, nýbrž právě lidé na oblastech "dole".  Přirozeně s konkrétní osobní právní zodpovědností. Nikoliv jako nedávno Kateřina Neumannová placená jako GŘ za "nezodpovídání" za finanční marasmus při MS v lyžování v Liberci.

J. Dobrý 26.8.2010 15:43

Re: Souhlas

Naprosty souhlas.

Navic ty soucasne ministerske snahy dopadnou jak dopanout musi. Misto skutecnych pribehu budeme predvadet "muzeum strasidel". Nebo "tradicni" vyrobu cehosi, co na danem miste nikdy nebylo.

Ve skutecne historii lze vytahnout tolik za vlasy pritazenych fragmentu, ze to fantazie dokaze prekonat jen tezko. Tak proc vytvaret synteticka lakadla, kdyz mame skutecnost?