5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Diskuse k článku

EKONOMIKA: Čeští politikové? Jako květy tořiče!

Otázka nezaměstnanosti hýbe touto společnosti po celá desetiletí. Nejprve jsme se ve škole učili, že Masaryk nechal střílet do dělníků, kteří nechtěli přijít o zaměstnání. A že se v té době lidem rozdávaly žebračenky, zatímco nyní, díky Vítěznému únoru a porážce buržoazie, se všichni máme dobře.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
L. Písařík 7.10.2013 8:00

Premier Rusnok

přišel v neděli v TV na to, jak sehnat lidem práci - tedy na Finančních úřadech v malých městech  -  tím, že donutí firmy platit daně tam, kde mají provozovny. Chvályhodné. Jenom jestli taky proveditelné. Připomíná mi to, za socouše používanou metodu : AUGENAUSZWISCHENREI.

J. Farda 3.10.2013 21:33

Čeští politikové jako květy ....

Obávám se, že s autorem nemohu nesouhlasit, a abych se parafrází krapet přiživil na výrazivu daleko proslulejšího občana této země, směle soudím, že se ve svém rozboru stavu české politiky ne-mýlí. Tečka.

V. Hajková 3.10.2013 17:19

Ano chci opravdu pravicovou stranu

http://www.youtube.com/watch?list=PL54E215018D796387&v=5afSImS4ZOQ                          Proto  budu  volit    stranu  svobodných  občanu SSO

L. Severa 3.10.2013 11:29

Ano, podpora drobnému podnikání

je daleko pružnější a nepřináší riziko, že, přestože zahraničním firmám je snášeno modré s nebe, tak až to modré dojde odstěhují se jinam. Když oni naši politici tak rádi před kamerami poklepávají na základní kámen budoucí továrny !

K. Luboš 3.10.2013 13:27

Re: Ano, podpora drobnému podnikání

Stavět hospodářskou budoucnost státu na „drobném podnikání“ , tak to se pan autor fakt zbláznil! Drobný podnikatel uživí tak maximálně sám sebe a stát z něj má taky celkem prd, protože neplatí žádné daně. No a zdravotní a sociální za něj dokonce musí platit zaměstnanci. Že by tuto zemi opravdu rozhýbali „drobní podnikatelé“, tak to je fakt scifi.

P. Andrle 3.10.2013 13:36

Nejde jen o drobné podnikání

Jde o drobné, ale také středně velké podnikání, to snad z mého příspěvku vyplývá. Mezi námi tahounem německé nebo francouzské ekonomiky jsou tradičně především menší a středně velké firmy. Právě pro jejich stabilitu v regionech a pro schopnost reagovat na nejrůznější výkyvy. K tomu je třeba připočíst možnosti družstevního podnikání (kam velké firmy nepatří) v němž byla naše země v první polovině minulého století evropskou jedničkou. V zemědělství i v průmyslu. Družstevní podnikání umožňuje zaměstnávat občany, o které " velké firmy" tak říkajíc nestojí.

V. Kain 3.10.2013 17:54

Re: Ano, podpora drobnému podnikání

Pane Luboši od socialisty jako vy, nelze nic jiného čekat.Zkuste jít pracovat jako OSVČ.Další debata s vámi je naprosto zbytečná.

J. Kanioková 3.10.2013 22:37

:))))))))))

K. Luboš 3.10.2013 23:03

Re: Ano, podpora drobnému podnikání

Debata bude zbytečná až důchody Vašim rodičům a zdravotní péči pro Vás si budete platit Vy sám a ne já.

A. Bocek 3.10.2013 9:30

Věřím jen té statistice, kterou si sám zfalšuji.

V naší obci mezi kopci je 100 lidí schopných pracovat (18+). Pracuje jen 50 , 15 studuje a je na mateřské, 10 je na invalidním, částečně invalidním ( nebo mají známého doktora), 10 je na pracáku, ale pracují načerno, 6 nikdy pracovat nebude a 9 jsou aktivně hledající si práci (na obci, sezóní práce,stavebnictví, zemědělství) Na to že je tady Bruntálsko není to tak špatné.

J. Chaloupka 3.10.2013 9:26

Práce je v téhle zemi dost, čeho se nedostává jsou placená zaměstnání.

Každý, kdo sháněl zaměstnance, o tom ví své. Lidé nechtějí pracovat (a ani nechápou, odkud se berou peníze na jejich platy), lidé chtějí chodit do zaměstnání. A tento stát, v čele s médii, jim dnes a denně říká, nedělejte nic, stát všechno zařídí. No, pokud nejste zas tak jasnozřivý, tak snadno téhle iluzi podlehnete. To, co vidíme na obrazovkách denně v souvislosti s dolem Paskov, ty "rady" odborářů, jak by se měla těžba hradit z peněz už jednou prodaných bytů, mě utvrzuje v tom, že ta snaha státu i novinářů bohužel nese své ovoce.

K. Frauknecht 3.10.2013 8:12

:-)

Odpovědnost občanů za sebe, za své blízké, odebrání části moci státnímu aparátu... Připomíná mi to volební program nějaký partaje, že by bolševiků?

V. Hajková 3.10.2013 17:20

Re: :-)

To  snad  nemyslíte   vážně!  

V. Ondys 3.10.2013 7:18

:)))))))))))))))) Možná to je pouze tím

že kapitalismus a socialismus jsou pro většinu víc spojení s nesvobodou i nedemokracií s jedním :)))))))))))))) malým rozdílem: Kapitalistovi stačí pracovní doba k :)))))))))) vykořisťování jiných v jeho soukromém podniku na základě dobrovolného přijetí podmínek ze strany zaměstnance a společensky příkladný socan se ve své chamtivosti neobejde bez naprosto bezohledného vynucení s pomocí represe ze strany státu a kořistil by na ostatních nejraději dvacet čtyři hodiny denně až na věky a :)))))))))) nikdy jinak.

L. Krajicek 3.10.2013 0:37

Havel přece neřekl,

"že by nechtěl, aby u nás byli nezaměstnaní." Havel řekl: "Budou vás strašit nezaměstnaností" a poté pokračoval ve smyslu " ale lžou vám, nebojte se jich." Toto prohlásil nějak v době krátce po hadráku, když začínal kampaň prvních "svobodných" voleb v polovině roku 1990. Koho myslel tím ONI - vás budou strašit, nebylo dosud zjištěno.

"Svobodných" dávám do uvozovek, neboť svobodné nebyly. Havel totiž také prohlásil, že bude prezidentem jen do prvních svobodných voleb. A jak mu to dlouho vydrželo, prezidentovat v době nesvobody  :-))  

Ladislav Mňačko napsal knihu Jak chutná moc. Neznámý autor odpověděl: jako vždycky, moc!