2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Diskuse k článku

EKONOMIKA: Česko na rozcestí

Česká ekonomika loni vyprodukovala zboží a služby (HDP) za 3841 miliard korun. Letos zatím statistici registrují mírný pokles, a to o jedno procento (tedy o cca 27 miliard). I kdyby tento trend pokračoval také ve čtvrtém čtvrtletí, což nepředpokládám, rozhodně tento rok pro Česko neskončí hůře než jako třetí nejlepší v historii.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Lenc 23.11.2012 15:24

Re: Ale mně je úplně šumafuk, ...

Pokud se vám plat snížil cca o desítky procent, buďte tak laskav a napište nám pod kterýmto mostem v pracovní době píšete své výlevy.

V. Ondys 23.11.2012 10:31

:))))))))) Česká prosperita závisí mnohem více na každém z nás?

Pak bych ale očekával, že na vrcholu společenského zájmu bude každý samostatný, pracovitý, slušný a poctivý plátce daní a stát bude sloužit především k jeho prospěchu bez všech prodavačů hadího jedu, kteří by neměli nejmenší šanci nekřesťansky bohatnout na jeho odvodech do státní kasy a k socialistickému přerozdělování v zájmu jeho blbé nálady pramenící především z toho, že se po něm nestydatě vyžaduje, aby byl pouze užitečným :))))))))))))) volem.

Z. Švrček 23.11.2012 10:22

Hezky, Karle.

Z. Švrček 23.11.2012 10:23

Re: Hezky, Karle.

Řečeno ústy soudruhů Zavadila, Středulky, či Švihlíkové, ještě tak vykopat tuhletu vládu a rozleje se všeobecná spokojenost :-)))

P. Lenc 23.11.2012 10:12

Konečně.

Ovšem za tuto nepohodlnou pravdu budete po zásluse bičován klakou hladových a především "rozkradených" diskutérů.

V. Novák 23.11.2012 9:33

Popsal jste velmi dobře, proč by ČR neměl být v recesi.

Ale je - na rozdíl od ekonomik sousedních států. V poklesu se přetahuje se Španělskem a je drobátko nad Maďarskem.

Tak ted mi správně podnikatelsky vysvětlete, proč je v recesi - a dlouho - když má všechny předpoklady nebýt.

B. Rybák 25.11.2012 18:15

Re: Popsal jste velmi dobře, proč by ČR neměl být v recesi.

Ono by to hodnocení vypadalo asi dost jinak, když by jste do něj započítal i vývoj všech (nejenom státních) dluhů. Růst HDP na dluh jsme si i my bohužel vyzkoušeli za Špidly a Paroubka, což byl hospodářský kreténismus, který je očividný m.j. ve srovnání s vládou německé sociální demokracie, která (v reformě "Harz IV")prosadila velká úsporná opatření v sociální politice, díky nimž se "zadřená německá lokomotiva" rozjela.

Naše levicová "elita" zřejmě očekává, že bude žít z důchodu bruselského a tak nejenom že nic neudělá pro budoucnost národa, ale brání dokonce i tomu, aby nezbytné úsporné kroky provedla pravice. Vláda, kterou si levice takto "vyhuláká" bude mít především za úkol nahnat nás do dluhové euro-pasti, a do úplné závislosti na "Bruselu" Aby si zasloužila (jak říká J. Fištejn) ty "bruselské pašalíky". Máme obvykle víc vlastizrádců než jiné národy. A o tom to je.

A. Bocek 23.11.2012 7:53

Český stát by měl zřídit Ministerstvo pro blbou náladu MBN.

1. Takové procento pesimistických ale na druhou stranu bohatých lidí nemá nikdo na světě.

2. Toto ministerstvo by samo o sobě fungovalo blbě, čímž by se blbá nálada vytrácela.

3. MBN by mělo problém s náborem úředníků, čímž by ostatním ministerstvům pomohlo snižovat platy ( raději málo placené místo v MPSV než dobře placené u MBN).

4. Sám ministr by byl těžko k nalezení, klidně bych toleroval nějakého komunistu.

P. Jirka 23.11.2012 18:37

Re: Český stát by měl zřídit Ministerstvo pro blbou náladu MBN.

Nechci být optimistou,ale MBN by s náborem úředníkůnemělo žádné potíže. Naopak. Otrávených úředníků je všude dost :-)

M. Hatlák 23.11.2012 7:52

Pane jo.

Pane Kříži, je to skvělé. Ještě Vám není přes padesát a povedlo se Vám podnikat nebo "podnikat". Ujišťuji Vás, že by jste ten názor asi rychle změnil, kdyby jste měl vzdělání, ale jen by jste zjišťoval 7 měsíců na úřadu práce, že 30-ti letý blbec je pro většinu firem daleko zajímavější než kvalifikovaný padesátník. Upozorňuji že kvalifikaci mám potvrzenou i autorizacemi.

V. Mlich 23.11.2012 12:17

Kvalifikace

Pokud jste opravdu kvalifikovaný, tak naopak poctíte zaměstnavatele tím, že jste ochotný pro něj pracovat. Ti, co to na vás nespatřili, si vás stejně nezaslouží.

M. Bílý 23.11.2012 22:00

Pane Hatláku (07:52) jste-li tak kvalifikovaný jak říkáte (nebo jak se domníváte?) nemůže být pro Vás problém pořídit si živostenský list a.....

 .....i když by nešlo dělat přesně to, čím jste se živil dodnes, tak musí existovat spousta souvisích prací, které by Vás uživily. Jen chtít (a pochopitelně umět).

Mého syna před rokem propustili když mu bylo 58, stal se živnostníkem a má se minimálně stejně jako předtím, spíš líp. Je tam ovšem jedna (spojená) podmínka, že se totiž k zákazníkům chováte slušně a nesnažíte se je šidit.

Já jsem začal podnikat po odchodu do důchodu v r. 1991 a ještě dlouho poté, co jsem skončil mě zákazníci volali a měli o mou práci zájem. Na začátku jsem účtoval 50 Kč/hod a když jsem se uvedl a mohl práce pro různé zákazníky spojovat dohromady dávalo mi to až 400 Kč/hod. Měl jsem ovšem jednu výhodu, pocházím z podnikatelské rodiny a mám podnikání v genech. A ještě něco, "bahním si" při překonávání těžkostí.

V. Němec 23.11.2012 7:46

Dívat se

Ano pozorovat svět přímo a ne očima pánů Moravců

T. Kočí 23.11.2012 5:04

Česko na rozcestí zpět na článek..

Po dlouhé době trochu optimismu.

M. Vojtíšek 23.11.2012 2:31

V Nymburce na sídlišti

se kradou ve velkým železné rohože před paneláky. Z toho usuzují, že to zas tak horký nebude.

J. Ryba 23.11.2012 0:46

nejspíš samým nadšením z toho nakažlivého optimismu neusnu

J. Brunner 23.11.2012 2:08

Re: nejspíš samým nadšením z toho nakažlivého optimismu neusnu

Blbá nálada Vám spánek dodá dodá dříve?