5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
fox 2.1.2010 10:18

Ceny paliv porostou

To je trest za blbost.proč mají být trestáni i nevinní?Nápor blbosti je ohromný:Obama,Merkelová,Bursík,gang 4......

Marat 2.1.2010 12:30

Re: Ceny paliv porostou

Neporostou jen ceny paliv. Porostou ceny všeho po celém světě ! I ceny potravin a spotřebního zboží. Prostě všeho. Rostou už dlouho a pořád.

Martin II 2.1.2010 17:09

Re: Ceny paliv porostou

Musejí růst,abychom mohli vyhazovat miliardy na nákup vojenské techniky,která bude nějaký čas ležet ve skladech,pak půjde do šrotu.Lidská blbost je nekonečná.

Emil XX 2.1.2010 17:32

Nákup vojenské techniky je mnohem smysluplnější, než zelené nesmysly

Je to totéž jako pacifismus, který škodí jen demokraciím. Diktatury jej totiž netolerují.

Jura Jurax 3.1.2010 15:57

Re: Ceny paliv porostou

Jojo, zbrojíme proto, abychom ty zbraně nepotřebovali. Protože kdybychom nezbrojili, brzy bychom je zatraceně potřebovali ... dnes už nestačí okovat cepy a dát kosy na ratiště hroty dopředu ...

honzak 2.1.2010 7:19

je to sice

notoricky známý fakt, ale radši ho zopakuji. Jakékoliv biopřísady do pohonných hmot mají smysl jen při splnění 2 podmínek:

1. přísada neškodí motoru

2. přísada vzniká během standardního procesu zpracování jakési biosuroviny (tedy bez nároku na další vloženou práci a energii) a její (té přísady) doprava do rafinerie, připravující pohonné hmoty nestojí víc, než je PROKÁZANÝ přínos přísady v provozu

Jiné postupy jsou škodlivé a neměly by být praktikovány. Závěrem uznávám, že se na problém nedívám třídně a eurodialekticky a eurobiosoudruhy nemám rád.

david 2.1.2010 10:53

Re: je to sice

ad 1) MEŘO želatinuje a rozežírá gumová těsnění. Pokaždé když nastartuji a auto zahalí oblak modrošedého dýmu, jako když startuje stará Avie, říkám rodině: "Tak tohle je děti řepkový olej".

A teď k jinému aspektu: Nechápu proč se musí přidávat více MEŘO než ethanolu, přestože je pro motory MEŘO větší "svinstvo". Nedávno jsem byl na návštěvě v zámoří kde jsme jezdili autem na E85. U nás máme kvůli MEŘO lány řepkového a za mořem kvůli E85 mají mexičani drahou kukuřici a v Brazílii kvůli "pálení cukrové třtiny v motorech aut" kácí deštný prales.

Budu-li parafrázovat název nedávno zde vydaného článku "Čeho se ekologisté bojí víc CO2 nebo jádra?" tak mi vyjde: "Co ekologistům vadí víc: Pálení fosilních paliv nebo hladomor a devastace "zelených plic země"?

Ludva 2.1.2010 11:06

Re: je to sice

Přimíchávání biopaliv je blbost. Mnohem rozumější by bylo nezávislé provozování speciálních automobilů čistě na biopaliva. A byli bychom připraveni pro případ, že by ropná paliva nebyla. I když v našem případě by bylo nejrozumější vyrábět motorová paliva z hnědého uhlí a elektřinu z jádra.

honzak 2.1.2010 14:51

Re: je to sice

Ja, ja! Hermann Goring Werke im Litvínov (později Závody Josefa Visr_alionoviče Stalina). To by se melouni poszrali!

KK 2.1.2010 7:02

Velmi správně

KLM 2.1.2010 6:59

Střízlivé a věcné

Live 2.1.2010 6:22

Benzín

Toto státní okrádání je možné jen protože všichni držíme hubu . A nejvíce je k smíchu argument že ostatní státy mají benzín dražší, ale jaksi nám zapoměli říci že máme třetinové platy ale špičkové ceny. To chťejí aby jsme dali auta do šrotu a koupili koně a zalezli do jeskyňí ? Lidé , rozházeli jsme vaše peníze nám svěřené tak vám vše zdražíme . Nese vůbec v téhle republice odpovědnost , hlavně vlády a úředníci ?

honzak 2.1.2010 7:13

Re: Benzín

Vaše poslední otázka je zcela zbytečná, že? Odpověď známe už 20 let všichni a je to NE.

Jura Jurax 2.1.2010 16:24

Re: Benzín

No, odpověď není zcela přesná. Odpovědnost neseme my všichni - že ty blby volíme (je fakt, že nikoho jiného na výběr nemáme) - a taky to platíme. Politici odpovědnost samozřejmě nemají žádnou - jak by k tomu chudáčci přišli, kdyby měli nést důsledky svých činů? To bychom snad museli obnovit středověkou praxi výstražných šibenic s viselci na rozcestích ...

A ouředníci ... velí politikové s obzorem od voleb do voleb a s diplomy z Plzně (tedy ne všichni je mají z Plzně, ale poznat to není ...)

oh 3.1.2010 21:19

Re: Benzín

I když se všichni dohodneme a nebudeme je volit, potřebujeme za ně najít obecně přijatelnou náhradu, která je ve volbách dokáže porazit. Když k volbám nepůjdeme vůbec, nic to neřeší. České  zákony neobsahují žádný limit, kolik % voličů musí přijít, aby volby byly platné. A páni politici a jejich skalní příznivci k volbám přijdou - to je tutovka.

A s tím obnovením středověké praxe to není špatný nápad. Mohlo by se začít třeba máčením lumpů v koši ve Vltavě. A byla by další turistická atrakce. 

DS 2.1.2010 9:31

Re: Benzín

Zkuste zapojit mozek a zjistíte,že nejhorší škůdce národa je spolek KSČSSD,který si uplácením neschopných a líných kupuje za naše peníze voliče.Je kjednoduché vykřikovat,že to politici rozkradli,ale pravda je ta,že to lidé,kteří nic užitečného neprodukují a nebo nedělají vůbec a ani se nesnaží najít práci lidově řečeno prožraki.Je nemožné aby ta malá část lidí,kteří pracují a vyrábějí  uživila tolik lenochů a vyžírků,kteří nechtějí slevit ze svých nároků,chtějí žít v přepychu aniž by v nejmenším přispěli.To jsou ti co se nechají koupit za 30kč a jízd dětí zadarmo do školy,ale nejsou schopni domyslet,že to stojí nás všechy v celé republice miliardy,které nedávají socani a komunisté ze svého,ale okrádají o tyto peníze ostatní občany

Hadí oči 2.1.2010 9:46

Re: Benzín

No tím to opravdu bude.

Důchodci žijící v přepychu 8 tisíc měsíčně se nechají koupit za 30 kaček a děcka mačkající se v tramvaji by se ještě chtěly mačkat zadarmo.

Zato ti predátoři vozící svoje polodeb. .     parchanty ve dvoumegových autech až do šatny, to jsou ti spasitelé rozpočtu.

Jura Jurax 2.1.2010 16:40

Re: Benzín

Milé Hadí oko, ne všichni jsou důchodci a ne všichni mají příjem osm tisíc. I při našich debilně a zlodějsky rovnostářských důchodech mají ti, kdož se neflákali, zpravidla víc - byť mnozí míň - i výrazně - než do systému vložili.

 A i kdyby se všichni důchodci nechali koupit za tři pětky, tak to socanům nevytrhnou - to jim vytrhnou až závistiví nixmochři Vašeho typu, co dosud nepochopili, že kdo nepracuje (i když může, není handicapován etc.), resp. kdo pracuje málo, takže si nevydělá a hlavně nedokáže vyjít s tím co vydělá, tak nemá nárok na kaviár na úkor jiných - i těch, co si na něj vydělají ...

Protože těch Vašich parchantů v dvoumegových autech je asi tolik co živořících důchodců ...

Mimochodem zdaleka nemám dvoumegové auto ... a přesto si mně za tři pětky nekoupíte :-)

Tonda 2.1.2010 14:48

Re: Benzín

Už chápu ruské bolševiky ,že takové zrůdy jako jste Vy stříleli namístě

Jura Jurax 2.1.2010 16:27

Re: Benzín

No, Tondo, já zase už chápu, proč bolševiky stříleli na místě ...

Paměrník starejch dob 2.1.2010 17:41

Jaksi jste ustrnul v čase.

V prvním kroku bolševici stříleli bohaté bez rozdílu. V DALŠÍM kroku stříleli OBYČEJNÉ LIDI, aby je přinutili pracovat za mnohem méně a za horších podmínek, než jim dávali ti kapitalisté. A pak se začali střílet NAVZÁJEM.

Česká mouka vítězí ! 3.1.2010 15:16

Re: Benzín

Volte ODS,ta by nikdy do vlády s ekologisty nešla a podobné ekošílenosti nepovolila ! Ve vládě by šílenci typu Bursíka,Džamily nebo Kocába nikdy sedět nemohli.Po modré společně