4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Šimek 6.7.2010 9:56

Autor stele rozumy po výsledku 0.74%

v letošních volbách do PS ČR pro jeho stranu. A cupuje snahu stran, které mají 47.8% o šetření oproti vítězům, jejichž základní ekonomická politika stála na tezi, že dluhy se nesplácejí.

Takže ukázkový politický debakl, ale sebevědomí mistra světa.

J. Heincl 6.7.2010 13:31

Re: Autor stele rozumy po výsledku 0.74%

Kterápak politická strana dostala nejvíc hlasů ve volbách do Poslanecké sněmovny? Byla to ČSSD. To zřejmě znamená, že bude mít největší pravdu ze všech.

Jestli podle vás znamená většinová podpora nějakého názoru automaticky jeho správnost, tak si zkuste přečíst něco z historie. Tady je jeden příklad z mnoha. Kdo měl pravdu? Giordano Bruno s názorem, že Země ba ani Slunce nejsou středem vesmíru, nebo drtivá většina věřící doslova biblickému učení?

J. Šimek 6.7.2010 16:17

Re: Autor stele rozumy po výsledku 0.74%

Asi má Vaše reakce nějakou skrytou nadsázku, kterou nechápu.

Já popisuju stav, kdy ČSSD chce jen rozhazovat a tvořící se kooalice alespoň projevuje snahu šetřit s tím, že pravicový autor se strefuje do těch druhých. Navíc coby předseda SSO dokázal získat necelé procento přízně voličů. To dohromady hodnotím, jak jsem napsal. Vývoj fundamentální představy z Bible kontra G.Bruno poněkud nedokážu porovnávat s názorem na současnou ekonomickou situaci ČR šéfa SSO a tvořící se koalice.

J. Heincl 6.7.2010 17:43

Re: Autor stele rozumy po výsledku 0.74%

Moje reakce žádnou skrytou nadsázku nemá. Pouze jsem kritizoval Vaši argumentaci, kdy spojujete nevalný volební výsledek Svobodných (neboli veřejné mínění) se správností či nesprávností názorů pana Macha.

S tím, že každá vláda bez ČSSD je daleko lepší než vláda vedená ČSSD, naprosto souhlasím. Přesto se domnívám, že nastupující vláda a zejména ODS má k pravicovým idejím dost daleko.

J. Šimek 6.7.2010 19:06

Re: Autor stele rozumy po výsledku 0.74%

Ale to spojení volebního výsledku s panem Machem je naprosto oprávněné, protože to není standardní ekonomický intelektuál, ale šéf politické strany. V demokracii pak volební výsledek odráží jeho relevanci k vládní koalici. Až rozeznáte výsledky voleb od veřejného mínění, tak se třeba přehoupnete přes 1%.

M. Varadinková 6.7.2010 21:12

Re: Autor stele rozumy po výsledku 0.74%

Proč by standardní ekonomický intelektuál (co to je :-)))) nemohl být šéfem nějaké politické strany?  Jak souvisí obsah článku s tím, kolik kdo získal ve volbách?  Nebo vám nejde o obsah, ale o správný kádrový profil autora? Nedělal jste náhodou  za komoušů kádrováka? Kolik procent musí získat ve volbách ten, kdo by podle těch Vašich "kádrových předpokladů" směl kritizovat vládní

koalici?

J. Šimek 6.7.2010 23:34

Re: Autor stele rozumy po výsledku 0.74%

S komoušema jsem nikdy neměl co dočinění, takže Vaše vývody jsou zcela zcestné.

Měřitelný výsledek úspěšnosti předesedy partaje jsou jeho procenta ve volbách. 0.74% je propadák. Partaj by měla uznat debakl a nabídnout nové tváře, které by snad mohly v příštích volbách docílit lepšího výsledku. Na "západě" je to tak normální.

Ať klidně kritizuje vládní koalici, ale očekával bych zdůraznění, že skutečnou tragédíí by bylo, kdyby koalici sestavila ČSSD. Musí totiž porovnávat alespoň trochu relevantní alternativy. S 0.74% hlasů žádnou relevantní alternativu nezastupuje.  Vůbec nechápu, co Vám na tom není jasné.