15.5.2024 | Svátek má Žofie


Diskuse k článku

EKONOMIKA: Bude opět dražší elektřina

V novém zákoně došlo především ke snížení státní podpory na výrobu elektřiny z biometanu. Původní podpora spalování bioplynu v bioplynových stanicích a nových výrobnách elektřiny od 1. ledna 2012 do 31. prosince 2012 ve výši 4120 korun za MW hodinu byla snížena na 1700 korun za megawatthodinu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Kadeřábek 14.5.2012 11:44

Co má společného Zelená úsporám s elektrickou energií?

Individuální zateplení staveb  z japonských peněz (m.j. prokázáno, že tyto investice jsou naprosto neekonomické a lépe by se využily např. investováním do zvýšení účinnosti primárních zdrojů energie) má vliv na spotřebu uhlí, dřeva a zemního plynu. Elektřinou se v ČR topí zcela v zanedbatelném rozsahu a to tu v článku jde. Ústup od civilní jaderné energie je výhradně záležitostí Německa a Rakouska zatím co se v Číně, Indii a Jižní Korei hromadně staví nové JE. Asi jsou tamní vědci blbci  a měl by jste jim poradit, že nemají uran a neví jak budou skladovat vyhořelé palivo.

R. Langer 14.5.2012 15:00

Re: Domýšlí důsledky Hanzlíček?

Bludy pana Rady je zbytečné se zabývat... :-P

B. Rybák 15.5.2012 12:26

Re: Domýšlí důsledky Hanzlíček?

Vaše závěry o jaderné energetice Vám i na stránkách NP několikrát nezvratnými fakty vyvrátili specialisté (připomínám, že JE je nejlevnější, nejekologičtější a nejbezpečnější zdroj elektrické energie - jeho nejbližší budoucnost je v množivých reaktorech a mnohem více thoriu než v uranu) , takže jejich opakování od Vás je v tom lepším případě projevem dogmatického zeleného fanatismu.

OZE se pochopitelně nerozvinou tam, jim loupeživý stát zaručuje ziskovost. To nemá v dějinách obdobu (zatím největší hloupostí v tomto směru byly státní dotace do vývoje, díky nimž bylo např. záchodové prkýnko vyvinuté NASA dražší, než kdyby bylo ze zlata). Takto se rozvíjí jenom zhoubný parazitismus.