30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Jiřina 11.9.2009 13:20

Re: Zavádějící nadpis

Trochu drzý David - nad těma  "sockama", jak si je ti , jistě svou prací vytvoření, novodobí milionáři pojmenovali, bych tolik neohrnovala nos.... Až si ty "socky",kterých stále přibývá, uvědomí, kdo je do jejich chudoby dostal a uvědomí si svou početní převahu.....Historie lidstva výsledky zná.... Kdo druhému jámu kopá, sám do ní padá, neznáte?!!!

A je to 11.9.2009 8:27

k článku

dost varovný příklad ta Británie.Tipuji,že u nás se již tímto problémem banky zabívají a ke konci roku až ještě o nějaké to procento stoupne nezaměstnanost se to bude týkat ičeských domácností.Neřekl bych ,že je to problém systému.Je to problém vždy toho konkrétního člověka a jeho uvažování.Převýhodná půjčka na televizi,zájezd to si může vzít jen debil.beru půjčky(hypotéky) na bydlení ale na spotřební zboží (služby)??? Je to otázka rozumu jednotlivce,nehledě na to že ta televize Vás vyjde místo 15.tisíc na pětadvacet.

ja 11.9.2009 8:14

To je ale socialismus!

Každému podle jeho potřeb. To je přesně ono. Prostě kdo cítil potřebu, tak dostal kus plastu, aby si "potřebu" uspokojil. A kdo zaplatí - no přece ti, co mají - ti blbečci, kteří neutratí hned vše, co vydělají.

A jak z toho ven? Nevím. 

BAghíra 11.9.2009 7:48

Tohle je šílenost

Znám děvče, nezaměstnanou knihovnici, která do podobného systému propadla. Bere si půjčky, aby splatila staré, přičemž úroky jsou děsivé. A nedluží za věci jako byt, auto, nýbrž za denní nákupy či dovolenou před 3 lety. Tohle ovšem není chyba banky nebo systému, ale její. Já podobný přístup nechápu - ale zjevně ho yvužívají - či jsou jím zneužívány - miliardy lidí. Šílenství.

Sibi 11.9.2009 8:09

Re: Tohle je šílenost

Jak to myslíte, že je tím někdo zneužíván? Když si někdo bere úvěry na denní nákupy nebo dovolenou a má kromě toho další půjčky, tak ho nemůžu litovat.

ja 11.9.2009 8:19

Re: Tohle je šílenost

Není potřeba litovat. to je dáno vývojem společnosti. Prostě v době zemědělské společnosti jaksi člověk nemohl upéct chleba z obilí, které ještě ani nevyrostlo. A stálo to hodně sil ukázat, jaké obrovské dobrodiní je život na dluh. To by bylo v pohodě. Ale když státy dluží, lidi dluží, tak kdo vlastně je ten věřitel?

Hans 11.9.2009 8:32

Re: Tohle je šílenost

V dobe zemedelske spolecnosti se uz obchodovalo s obilim (spise ryzi), ktere jeste nevyrostlo. Fungovalo to, protoze se toho nezucastnily socky.

Kolumbo 11.9.2009 20:42

Re: Tohle je šílenost

Ale tohle je přece právě ta úžasná inovace! Ti nejbohatší  se domluví s bohatými, co se tváří jako puncovaní zástupci chudáků  /socani/ jak si nahrabat. Především je třeba rozšířit trh a získat další klienty. Prohlásíme proto za odsouzeníhodné bohatce tvrdě pracující odborníky /považte, vydělávají přece i 100 - 200 tisíc měsíčně/, obereme je pomocí zlodějských daní a "solidárních" pojistných /všimněte si, že zázračný investor Gross ani Kakaový Bob nejsou za bohatce považováni, na daních nezaplatili ani korunu, sociální a zdravotní stačí zákonné minimum/ , ozubená pleš Sobotka si zase postavil několikamilionový byt z nezdaněných a odvody nezatížených "náhrad" které nic nenahrazovaly - nebo vlastně ano, nahrazovaly nedaněný čistý příjem. A miliardáři dostanou nejen daňové prázdniny, ale návdavkem ještě infrastrukturu zdarma! Vybrané daně se pak "přerozdělí" sockám, aby měly na šunty v hypernově vyráběné právě těmi nedaněnými miliardáři. A celý ten cirkus táhne a financuje pracující střední třída.

Minutus 11.9.2009 12:56

No, ne každý má IQ nad 100

a těch, co mají pod 80 je stejně, jako těch, co mají nad 120. Tedy jen u nás jsou to statisíce lidí, neboli více než 2%

Harry 11.9.2009 8:21

Re: Tohle je šílenost

Pokud na neco nemam - tak to nechci. Pokud nemam na cestu kolem sveta za pul melounu tak jedu na kole na vysocinu. Pokud nemam na sampano a jahody tak si koupim lahvace...... Jak proste, rika se tomu posmesne konzervatismus.

kirast 11.9.2009 7:04

Řekl bych, že tento článek dobře koresponduje

s názory na stránce http://brychta.blog.idnes.cz/

J.G. Pašek 11.9.2009 1:13

Anděle,a co ce ti do toho?

Že by ta tvoje s jazykem ve tváři škodolibost byla ta nejčiší radost?

NevericiTomas 11.9.2009 6:36

Re: Anděle,a co ce ti do toho?

Aaa zase Pasek.... co je vam do Andela?

J.G. Pašek 11.9.2009 19:07

Ať se stará o ČR mrdník a nestrká usmrkaný rypák do Annglie . . .

!!

NevericiTomas 11.9.2009 21:15

Re: Ať se stará o ČR mrdník a nestrká usmrkaný rypák do Annglie . . .

A proc vy se s*rete sem? To vas neucili, ze co sam nerad nemate cinit druhym?

Minutus 11.9.2009 0:42

Rozumný článek

Není k tomu co dodat.