29.6.2024 | Svátek má Petr, Pavel


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V 31.12.2009 11:02

Re: Odpovědná vlda?

"nemáme odpovědné politiky, ... Že si máme zvolit jiné? Dobrá to knížecí rada, ale kde je najít?"

Na spinavou praci lidi cisteho ducha nesezenes. Politicko-ekonomicky system je nastaveny pro spinave politiky a ten je potreba zmenit, aby cisti lide meli zajem a pak take sanci se do politiky dostat. Ale uvedomuji si ze to je jen plkani, my potrebujeme zbankrotovat jako prase potrebuje drbani.

V 31.12.2009 10:55

nadeje

k nejake silne vlade bych vyhlizel jako k te uplne posledni nadeji, to se proste nestane a vsichni to vime a budeme radi kdyz po volbach nevstoupime do cisteho RAJe

Pete 31.12.2009 10:43

Nejmoudřejší hlava státu nám už chystá řešení - velkou koalici.

Bude v ní Paroubek s někým z ODS. A ti si pak udělají co bude potřeba a co budou chtět. A český stát se Rusku podobati začne víc a víc. Tomu ješitnému židovi je to jedno.

Raději tedy druhou cestu bych prosil. Maďarsko. Dluhy nasekat že se to podělá úplně a přijedou lidé z věřitelských bank a oznámí co budeme dělat a la 20-30% dolů platy státní správy, důchody atd.

Gerson 31.12.2009 10:35

Odpovědná vlda?

Jak možno doufat v novou a odpovědnou vládu, když nemáme odpovědné politiky, tedy  poslance a senátory. Že si máme zvolit jiné? Dobrá to knžecí rada, ale kde je najít? V malých stranách snad? Jaké je procento pravděpodobnosti, že tam jsou? A i kdyby se taková strana do parlamentu dostala a chtěla prosadit potřebná nepopulární  opatření,  neprosadí nic pokud nedosáne rozhodující  většiny (což je prakticky vyloučeno), protože ostatní partaje to nedovolí, i kdyby dobře věděly, jak jsou nezbytná. S tím bude samozřejmě nadšeně sohlasit i "uomo qualunque", muž z ulice. V hospodě u piva nadává na vládu a státní dluhy, ale neuvědomuje si, že se na tom dluhu do značné míry podílí (rodinné příplatky, penze, sociální dávky, nemocenské, bezplatná městská doprava pro staré důchodce, státní dotace některých služeb, snižování živnostenských daní, bezplatné studium na vysokých školách, atd) a že by měl v zájmu sebezáchovy s jejich redukcí souhlasit. Takže, ačkoliv bych já s radostí volil lidi  navrhující byť nepříjem-ná, ale životně naléhavá opatření, nevidím k tomu  této zemi žádné  příznivé podmínky. Lid to nedovolí nevida, že ta větev, kterou pd sebou s pomocí populistických pánů poslanců už skoro dvacet let upižlává, má k poslednímu řezu už velmi, velmi blízko. Howgh! 

Minutus 31.12.2009 10:34

Prognóza dluhu USA

je například zde

I-Worm 31.12.2009 10:29

Silná vláda způsobí

leda silné průsery, ať to bude ta, či ona. Ovšem korupci by mohla snížit na polovinu, protože  slabé vlády musejí připustik k lizu i opozici...

cb 31.12.2009 10:22

Re: Kratkodobe urokove sazby jsou

Urokove sazby samozrejme vliv na inflaci maji, ale za provaz se da jenom tahat, nejde na nej tlacit.

alena 31.12.2009 10:07

fakt???

Zas mě straší!!?? Zas mě děsí???!!! Tak to teda ne!!!(Y);-O

Nikdo mě nevyhání z mého (nic moc, ale stačí) domečku. Není válka. Není morová (ani jiná) epidemie, s chřipkou ať se jdou vycpat, je to stejně hlavně kšeft pro firmy - jezte cibuli a česnek, antivirotika skoro zadara.

Není teror, není totalita, není okupace, není...

Aspoň zatím. A většina národa je obézní. Je potřeba se míň cpát. Míň nakupovat věci, míň vyhazovat ty dříve nakoupené, abychom ty nové měli kam dát. Je třeba si vzpomenout, s jakým málem vystačili naši předkové - a nepáchat sebevraždu, ani nezoufat, že na něco nemám peníze. Peněz je dost, všeho je dost, jenom někdo kalí vodu. Stačí vydržet a netrápit se. Byly horší krize - a budou horší krize, než je tady tato - to krize není! :-)

Štastný nový rok 2010!:-)VVR^ 

fox 31.12.2009 9:45

Re: nejsem optimista

On ten pablb je opravdu platit nebude.To my.Teď teprve uvidíme,jak draho nás přijde nákup voličů ČSSD v dobách hosp.růstu.Ty dluhy za pastelky a velkorysé rozhazování peněz se budou muset zaplatit 2x,i víc.

Curious 31.12.2009 7:46

Kratkodobe urokove sazby jsou

pod primou kontrolou centralnich bank, ktere obcas uroky zvysuji, ve snaze zabranit inflaci.

Avsak urokove sazby na inflaci nemaji vliv (Japonsko ma uroky na 0% od roku 1990 a inflace se nedockali, celou dobu maji deflaci).

Nejsem si proto tak jist, ze autorova predpoved vysokych uroku se vyplni.

Kotas 31.12.2009 4:52

Vidi nekdo nekde

nejakou silnou vladu? Jestli neco vidim, tak je to znovu taka ci onaka banda vypraskancu a podvodniku, na ktere nase prevazna vetsina omezenych volicu je pysna, vcetne toho potrhlika a slizaka na Hrade.

Kotas 31.12.2009 4:49

Vidi nekdo nekde

www racek 31.12.2009 3:42

no, problémem nebude ani tak růst úroků,

na akce centrální banky komerční bankovní sféra jako obvykle nezareaguje a když, tak v neprospěch vkladatelů - fyzických osob ... ale problémem bude kurs koruny. jak je známo, během několika týdnů ci měsíců vylétne nebo klesne i o víc jak 10 %... to se to pak pracuje, nasmlouvám li výrobek v kursu 28 a dodávám za 24,50 ...

jinak pocity stejné. jenom bych podotkl ... ty deficity británie, francie či usa trvají už nějakou dobu ... takže jsem pořát i ve struktuře na tom přece jenom lépe. ovšem, nevýhoda je, že oni je mají v eurech tolarech a librách, kdežto my v koruně ...

ovšem, deficity posledních 3 let jsou opravdu hrozivé.

gogo 31.12.2009 0:47

nejsem optimista

jak říkal jistý pablb, dluhy se neplatí