8.5.2024 | Den vítězství


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
9.7.2009 18:04

Pánové,

Vy tady docela hezky diskutujete. V pondělí, to byl svátek, to tady bylo dosst drsný. Hodně vulgární.

jirka.s. 9.7.2009 16:14

Tak už mi je jasné.....

....proč se ty kostelecké uzeniny nedají žrát!!!! ;-(

Plocek Teplice 9.7.2009 14:20

Babiš dál uzavírá kruhzpět na článek

Zajímala by mě jiná věc.  Zkoumal někdo vliv masivního pěstování řepky na kvalitu půdy. Toto mě napadá, když projiždím krajinou plnou řepky. Nejsem zěmědělec, ale něco mi napovídá, že není vše v pořádku.

H.K. 9.7.2009 14:53

Re: Babiš dál uzavírá kruhzpět na článek

Na to nikdo z těchto zlatokopů nemyslí. Hlavně když jsou dotace.

janoryna 9.7.2009 16:33

Re: Babiš dál uzavírá kruhzpět na článek

pěstování řepky musí být z principu ekologické a půdě nemůže škodit. je to přece eko-palivo, ať to stojí, co to stojí a zkazí. a zelení jistě mají radost z této ekologické monokultury.

M.S. 9.7.2009 17:18

Re: Babiš dál uzavírá kruhzpět na článek

Mne by zajímala energetická návratnost biopaliva vyráběného z řepky v konkrétních podmínkách ČR. V odborné literatuře je uváděno, že i v nejůrodnějších oblastech USA zdaleka nedosahuje hodnoty 1, to jest že pro jeho výrobu je potřeba více energie než se z  něho získá. To znamená, že tato biopaliva nejen nešetří ropu, ale naopak ji spotřebovávají. Tato skutečnost je jistě mnohem hrozivější než případné škody z pěstování řepky na lovnou zvěř. Dopady na kvalitu půdy nemohou být významné.

scota 9.7.2009 17:52

Re: Babiš dál uzavírá kruhzpět na článek

Já také nejsem zemědělec, ale pěstování řepky je velmi náročné, používá se velké množství  umělých hnojiv, pesticidy i herbicidy. Pěstování řepky doslova ždíme půdu a když se kvůli zisku nedodrží střídání plodin zbyde dříve nebo později jen "potopa". Další plodinou, která při nevhodném pěstování způsobuje erozy půdy je kukuřice (rapidní nárust pěstování na krmiva v posledních letech). Takže více takových agro-holdingů je cesta do pekel.

9.7.2009 18:01

Re: Babiš dál uzavírá kruhzpět na článek

Co padly cukrovary, tak po řepě zbylo dost půdy, tak se pětstuje řepka.

Starosta 9.7.2009 9:23

To je hovadismus !

Nesnáším byznys závislý na státě ! Stát by měl efektivně podporovat český průmysl ... přimlouvá se byznysmen. Ten člověk si dokáže odporovat v jedné větě. Všechno jeho podnikání je závislé na státu a na politicích, je jedním z nejvýkonějších dojičů dotací, valná část státních i evropských miliard do zemědělství končí přímo nebo nepřímo u něj, některé zákony jsou šité přímo jemu na míru, ale "nesnáší byznys závislý na státě" ! Tak proč si na otevření továrny zve politika, ovád jeden ? Fuj, to se mi zvedl kufr !!!

Ludva 9.7.2009 9:00

Oddělit biopaliva od ropných

Asi nebude efektivní přimíchávání biopaliv do ropných a zkracovat tak životnost motoru. A stejně to nevyřeší problém zastavení dodávek ropy. Lepší by bylo vybudovat park vozidel čistě na biopaliva, pro případ ropné krize. Jinak bionafta problém dovozu plně neřeší - pro její výrobu je třeba dovážet methanol. Ten se vyrábí hlavně ze zemního plynu.

Malý Aston 9.7.2009 8:47

A je to tady, Babiš je hodný a Bakala škaredý!

JIž jsem pochopil přítele Zaorálka proč nadával na Bakalu že nic ČSSD na volby nedal a proč nehovořil o Babišovi. Babiš dal a Jiří mu ještě střihnul pásku. Takže máme hodné a škaredé kapitalisty. Ti hodní podporují ČSSD a ti škaredí jim nechtějí dát ani kačku. A tak Jiří jak se dostane k moci těm škaredým zakroutí krkem.;-)

Honza 9.7.2009 8:58

Re: A je to tady, Babiš je hodný a Bakala škaredý!

Np vždyť přece Babišovi přece ČSSD půjčila kdysy několik měsíců na hraní (privatizace  za kterou nezaplatil a tak se to vrátilo zpět). Nikdo se npozastavuje nad tím co se během tohoto "způjčního" období podařilo v Unipetrolu zrušit aby nekonkuroval Agrofertu a naopak kolik "výhodných" dlouhodobývh smluv na odběr polotovarů se naopak podařilo uzavřít. V malém se to stalo přeci už v Lovochemii (proto Švarc byl později šéfem Unipetrolu když se osvědčil). Takže ta vděčnost mezi Babišem a ČSSD je a aby se nevyloučila možnost další obostraně výhodné spolupráce tak si kluci kontakty musí udržovat :-)

Fukar 9.7.2009 12:41

Re: A je to tady, Babiš je hodný a Bakala škaredý!

 Nečekaně prudké zbohatnutí Křišťálového Standy bylo rovněž podmíněno privatizací Unipetrolu. Chvíli to vypadalo, že se zadrhne, Standa-premiér prohlásil v té době, že jí provede "stůj co stůj". Posléze opravdu zbohatl.

milan 9.7.2009 16:16

Re: A je to tady, Babiš je hodný a Bakala škaredý!

Prostě dobře investoval,jako třeba Řebíček,nebo ten šéf ČEZu Roman.Lidi u velkých koryt vědí vždy všechno o týden dřív,než ostatní.Proto se tak derou do vysokých funkcí,tam jde kolikrát i o život.:-D

H.K. 9.7.2009 13:05

Babiš je největší zemědělec v České republice.

V některých komoditách má téměř monopol. Teď koupil drůbeží jatky  a míchárna krmiv. V tomto odvětví má téměř monopol. To Pecinovi zřejmě nevadí.

Jantamos 9.7.2009 7:22

Vy byste si do auta za 600 tisíc tohle lili?

No, já nevím. Motor auta je navržen na palivo, které je vyrobeno z ropy. To znamená, že při jeho spalování vznikají nějaké produkty hoření, které mají určité vlastnosti, a na ty je motor zkonstruován.

Při spalování organických příměsí jako je MEŘO, vznikají jiné produkty hoření. Tyto chemické látky mají trochu jiné vlastnosti (například jsou lepivé, mají tendenci se více usazovat na kovových částech apod.). I když jich je v palivu relativně málo, jejich časté používání vede k jevům, se kterými se při návrhu motoru nepočítalo a motor auta se bude rychleji opotřebovávat.

Programy na povinné zavádění biopaliv jsou nemravným znehodnocováním soukromého majetku firem a občanů zásahem ze strany státu. Jako takové jsou v rozporu s Ústavou a někdo by je měl zakázat. Asi ústavní soud? Škoda ale, že ÚS je sbor socialistických kašpárků pod vedením největšího kašpara, který by s klidem našel zdůvodnění i vraždy, kdyby to bylo ve volebním programu jeho rodné strany.

Pehe 9.7.2009 5:56

No jo.

Aby Roce někde scházel! Musí přece, jako volební lídr, blísknout!;-(