Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuze

EKONOMIE : Keťasi táhnou Evropou

Keťas je slovo, které skoro upadlo v zapomnění. Málokdo věřil, že se někdy „keťasení“ vrátí, byť třeba v jiné podobě. Bohužel, ač je z historie nejvíce známo z doby 1. světové války, a to hlavně ve státech střední Evropy, dnes je „keťasení“ celoevropským jevem.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

lichva jakoby šitá na Fialovu vládu.

0 0
možnosti
PD

Máte v tom hockey, Kosmo.

0 0
možnosti
Foto

Cenu potravin a dalšího zboží určují ti, co kupují. Pokud je mezi lidmi více peněz než zboží půjde zboží nahoru. Cenu neurčuje ten, kdo vyrábí. Ten musí stanovit takovou cenu, aby on sám vydělal, pokryl náklady a své zboží prodal. Pokud dá vysokou cenu, zboží nikdo nekoupí a nakoupí to u konkurence. Peněz je mezi lidmi hodně z důvodu, že vláda Babiše v době zavřené ekonomiky rozhazovala peníze a za dva roky vysekla dluh nejvyšší v naší historii. Přitom na covid šlo 10 procent.

0 0
možnosti
LZ

Typický pologramotný eurohujersky blb, který zaslechl pár pouček z ekonomiky pro první ročník a myslí si, že tomu rozumí. Letos v zimě se přesvědčíme, kdo určuje ceny.

0 0
možnosti
VH

V21i51k84i 11H88u38m25b93l65e

27. 8. 2022 16:54

Vite co je nejvetsi sranda? Ze evropa ma vetsi zasoby plynu nez USA ktere plyn k nam dovazi. Jen se nikomu nechce ten plyn zacit tezit. Nedavno vyslo najevo ze Rusko sabotovalo plany na tezbu v UK skrz zelene silenstvi. Frakovani je fuj, lepsi je samozrejme zbidacit obyvatelstvo. Tech kteri o tom rozhoduji se chudoba nedotkne.

0 0
možnosti
PD

Co nechce, EU to ve své převeliké moudrosti přímo zakazuje.

0 0
možnosti

Když vás finančně ničí spekulanti, kteří možná dokonce úmyslne vyhnali ceny do nesmyslných výšin, když vaše vlastní vláda kryje zneužívání monopolního postavení firmy, ve které vykonává většinová akcionářská práva, a ještě ji na to půjčí peníze, pak jsme na tom dokonce výborně.

Zničíme se sami. Putin nemusí hnout prstem.

0 0
možnosti
PS

P84a47v91e44l 62S69u45r16a

27. 8. 2022 21:39

To zní tak blbě, že Vám na to nikdo nebude reagovat. a přitom je to pravda.

0 0
možnosti
JF

"Zároveň byla ustanovena výše, do jaké se rakouské peníze vyměňovaly za československé koruny. Jedním z důvodů pro zavedení této restrikce bylo prakticky zlikvidovat peníze válečným a poválečným keťasům. To bylo řevu!"

Takže vlastně i mí rodiče, řadoví zaměstnanci, kteří se brali v roce 1943, a do Zápotockého daňové reformy 1953 - naše měna je pevná! - si dokázali našetřit cca 200.000 Kčs, byli keťasové a poprávu jim byly peníze vyměněny v kursu 1:50. Tohle sice pan Vlk jistě sdělit nechtěl, také má z té hnusné doby své zkušenosti, ale z konstrukce logiky jeho tvrzení impicitas vyplývá, že když se kácí les, létají třísky - a já jsem tímto zjištěním více než nadšen! ;-)

0 0
možnosti
TD

Důvodem pro měnovou reformu 1953 byl státní bankrot.

Ve prospěch státu propadly:

- úspory na "vázaných vkladech" (byly zablokované při měnové reformě v roce 1945),

- náhrady za znárodnění majetku

- životní pojistky, na které si lidé platili po celý život.

Občané byli měnovou reformou zcela ožebračeni - státní podniky, které stály před krachem, byly rázem oddluženy.

Ministr financí Jaroslav Kabeš označil reformu za "nástroj třídního boje".

0 0
možnosti
MV

Výborný článek skvěle vystihující valnou část současnosti nejen v ČR.

0 0
možnosti
JS
JZ

J44a31n 60Z97á40k12o14l72a

27. 8. 2022 13:28

Kdo je větší hajzl? Ten který nám až doposud prodával plyn za cca 50 dolarů za 1MWh, a nebo ten, který ten samý plyn prodává teď za cca 300 Dolarů za 1MWh.

0 0
možnosti
VL

Myslíte jen ekonomický. Za těch 50 USD to byl vadný plyn nacichly putinem. Za těch 300 USD jsou to svobodné molekuly. Takhle musíte uvažovat.

0 0
možnosti
OM

O98. 30M62.

27. 8. 2022 13:15

Z vašeho článku mi vychází, že za keťasení by měli jít předsoud Schröder s Putinem.

0 0
možnosti
JJ

J38u37r85a 32J51u14r91a54x

27. 8. 2022 13:21

Němečtí zeleni ... a EK ...

0 0
možnosti
Foto

P94a45v73e95l 96M46o28l93í70k

27. 8. 2022 12:43

V našem prostoru se nejvíce zastává nemravných praktik při prodeji elektřiny na lipské burze, při prodeji nemravně předražených emisních povolenek - a též se zastává dalších odsouzeníhodných aktivit právě vláda Fialy. Navíc tehdy nadužívané slovo "keťas" v bolševicko-aktivistickém slovníku pozměnilo význam slova a přidalo mu výrazný propagandisticko-pejorativní nádech, takže současné aktivistické úsilí o prosazování správného resp. realistického pojmenování různých nešvarů při používání zažitého bolševického výraziva naráží na odpor zastánců demokracie a též i na zuřivý odpor marketingově-reklamních prosazovatelů oškubání občana do posledního centu. Dál bude eurohujerskými propagandisty činnost keťasů vydávána za choroboplodný výplod mozků epigonů gottwaldovsko-stalinských metod. Je nyní čas na inovativní a přiléhavé a příznačné pojmenování padoušských aktivit oněch "keťasů" a dalších padouchů, kteří směřují k tomu, abychom se jim museli povinně omlouvat za to, že nás nemohli okrást o více peněz, protože prostě už více peněz nemáme a padáme hubou přímo na sociální dno a už prostě dál neutáhneme káru s keťasy a dalšími parazity. Pod taktovkou nového polistopadového establishmentu se naše republika stala rájem právě pro různé keťasy, zloděje, tuneláře a parazity...

0 0
možnosti
LN

Potíž je, že za daného stavu už některé podniky končí s výrobou, protože vysoké náklady na energie (a následně i na další nákupy materiálu) vyřazují jejich produkty z trhu.

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz