27.4.2024 | Svátek má Jaroslav


Diskuse k článku

EKOLOGIE: Koronavirus vystřídá sucho a kůrovcový Armagedon

Vysycháme! Nesněžilo, neprší. Co nesežral kůrovec loni, sežere letos a příští rok. V lesích panují vedra a požární riziko. Vysychají studny.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Vérosta 30.4.2020 10:52

:-)))), to jsem nepočítal, děkuji, ale je jisté, že Němci by ji rozbombardovali, kdybychm jim do Labe nepouštěli žádnou vodu a nechali si ji v Přelouči! :-)

J. Jurax 30.4.2020 11:38

Těžko.

Flinten Uschi, co teď devastuje EU, jim co ministryně obrany zdevastovala armádu i letectvo. Ale zavedla těhotenské maskáče!

I. Pávek 30.4.2020 3:31

Cinkání klíčů probudilo džina Mamona v láhvi. Kupónová privatizace odzátkovala láhev a džin Mamon láskyplně objal cinkající i necinkající stádo a jeho neviditelné ruce trhu řízené z přítmí hal bankovních domů se daly do práce. Síly mu nalila hláška o neexistenci špinavých peněz. A stádo už necinkalo, ale tleskalo jeho práci a ve své naivitě mu všemožně usnadňovalo drancování a jaksi si nevšimlo že jeho chlév se rozkrádá a teď je rozkraden. Na všechny atributy jako příroda, zemědělská půda, lesy, voda, nerostné suroviny, památky se hledí jen jako na zdroj peněz a nikoho nezajímá kdo a co s tím udělá. Hlavně že je na nové auto, dovolenou, na luxusní šlep. A politici, ten ,,výkvět" toho stáda jdou příkladem. Ukraď co můžeš dokud jsi ve funkci než to ukrade někdo jiný. No teď je pozdě plakat nad rozlitým mlékem a navíc i rozbitým hrncem. Ale může nás těšit že máme to, co jsme chtěli. Žebráky a cizinci ve vlastní zemi.

V. Mokrý 30.4.2020 5:55

Tak jest !

Nejsme jako oni, to bylo přece heslo doby.

A mnoho věcí proto bylo zničeno jako přežitek komunismu i když fungovaly už od doby monarchie, nebo 1.republiky.

F. Houžňák 30.4.2020 8:43

To je pravda, v sociálismu bylo všecko lepší, tak nějak řízeně promyšlenější.

J. Jurax 30.4.2020 11:35

No, víte, ono není nepřípadné si občas připomenout přísloví o vylévání dítěte i s vaničkou.

J. Lukavsky 30.4.2020 14:15

"příroda, zemědělská půda, lesy, voda, nerostné suroviny, památky se

hledí jen jako na zdroj peněz a nikoho nezajímá kdo a co s tím udělá." no a za těch krásných dob budování reálného socializmu se na to hledělo jak? Že nám z té doby zbyly ruiny památek, kyselé lesy, erodovaná pole, vyrabované doly..... Ona se spousta věcí podstatně zlepšila, leč jde to ztuha a určitě by to chtělo "makat" jak vidíme na širých žlutých lánech atd. J.L. end

K. Nový 30.4.2020 3:12

"Obnova a udržení zdravých zelených lesů, zachování a ochrana živé a

zdravé zemědělské půdy a zadržení vody v české krajině je pro mě jediný

Green Deal, který mi dává smysl." - souhlas, až na ten odkaz na Green Deal.

Green Deal s tímto nemá nic společného.

F. Houžňák 30.4.2020 8:44

Samozřejmě že má.

J. Bruner 30.4.2020 0:27

když se stavěl strážní hrad Kašperk na Šumavě, byly vykáceny stromy na svazích hory. A byly to jen buky a že jich bylo. Nyní jsou všude smrky a s nimi jde kůrovec.

R. Langer 30.4.2020 7:41

Ano, zejména ten chráněný kůrovec, lékař lesa, podle našich předních ekologických odborníků, na to nesmíte zapomenout. Nebo už si nepamatujete?