28.6.2024 | Svátek má Lubomír


Diskuse k článku

EET: Proč jde o špatný projekt

Elektronická evidence tržeb (EET) je od počátku do konce zcela špatný projekt. Pokusím se v textu vysvětlit proč.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Valenta 6.12.2016 9:58

Re: To je teda slátanina

principiálně máte pravdu. Prakticky EET ničemu nezabrání. Nalévat z podpultových láhví se bude dál a do krabičky se něco naklape, aby se vlk ........

K. Janyška 6.12.2016 9:57

Proč ? Protože likviduje svobodu aktivních a zanáší

k nim absolutní nedůvěru. Tím to začne a osobními povinnými elekronickými peněženkami, do kterých se budou povinně skenovat účtenky povinn odebrané od podnikatele, to skončí. A kruh totality se uzavře... Dzp.

O. Uživatel 6.12.2016 9:43

Uživatel požádal o vymazání
O. Uživatel 6.12.2016 9:41

Uživatel požádal o vymazání
P. Skokan 6.12.2016 9:38

Jsem lajk ale jedine co eet prinese je snizeni nabidky a narust cen.naty zvysene dane je potreba totiz vydelat....a od koho si je drovni zivnostnici vyberou...od vsech. Nechapu jal tomuhle muzou lidi tleskat vzdyt to je jasna matematika ciste selskym rozumem....je to buzeracw kteriu ve vysledku zaplati spotrebitele.

M. Šejna 6.12.2016 9:37

Lepko

odkdy ministerstvo novelizuje zákony? Zákony novelizuje parlament, Vy "znalče" parlamentní demokracie.

Vám ani argumenty docházet nemohou. Vy žádné nemáte. A docházet může jen to, co je.

J. Lepka 6.12.2016 9:36

Re: A Vy jste to dorazil...

Děkuji za delegování, ovšem podle vašich příspěvků prostě hlouposti hlásáte a jestli pod "vlivem" je váš problém. Nicméně špetka soudnosti a sebereflexe by vám jen prospěla. Pravda, pokud to neděláte jako pracovní úvazek v PR divizi jistého holdingu.

K. Frauknecht 6.12.2016 9:34

Re: Milý Mlžiči

o to právě jde. Ta čísla jsou OK. Mlžíte, buď blbě čtete nebo si vymejšlíte :-).

http://www.financnisprava.cz/assets/cs/prilohy/fs-vysledky-cinnosti/Informace_o_cinnosti_FS_CR_za_rok_2015.pdf

Za spratka díky, trochu sem omlád :-)).

P. Rudolf 6.12.2016 9:34

Re: A Vy jste to dorazil...

Pane Chodovsky, myslím, že ten, kdo nechápe, tady nejsem já.

J. Lepka 6.12.2016 9:33

Počkejme co na to ÚS.

Už jen výrok : všetci kradnů, je od politika ve státě, kde platí presumpce nevinny, hodně odvážná a to ani nemluvím o přenesení odpovědnosti ne plátce, tuplem když medium používané k přenosu dat není pod kontrolou MF. Viz např.překoplý kabel UPC v Brně.

P. Rudolf 6.12.2016 9:31

Re: pane Chodovksý

Samozřejmě, že omezený obzor mám a tragédie ministerstva financí jsem si tudíž nevšiml. Jsem ale v klidu, neb vím, že jsou mezi námi jedinci, kteří obzor ani náhodou omezený nemají a jistě rádi nám omezeným tu tragédii podrobně popíší. Předem děkuji.

O. Uživatel 6.12.2016 9:28

Uživatel požádal o vymazání
P. Han 6.12.2016 9:27

Re: To je teda slátanina

Ano, opět argument "všetci kradnú, iba ja čerpám". Takže až si soudruh Bureš domyslí, že kradnú nejen OSVČ, ale naozaj všetci, tak se můžeme doma těšit na návštěvy pánů v kožeňácích ve 3 ráno? A bude to pro dobro nás všech, že?

J. Lepka 6.12.2016 9:27

Re: pane Frauknechte,

Když už tak expresivně reagujete, lze předpokládat, že vám docházejí argumenty. Přesto to zkusím ještě jednou : Proč MF jen letos 6x, slovy "šestkrát" novelizovalo zákon o dani z příjmu??? Máte proto jiné vysvětlení než, že nejsou jako politici, neflákají se a makají ???

P. Rudolf 6.12.2016 9:24

Re: A Vy jste to dorazil...

Koblihy či moučníky jím jen zcela výjimečně. A hlásání hloupostí rád přenechám, pane Lepko, vám.

J. Lepka 6.12.2016 9:22

Re: pane Chodovksý

samozřejmě, že jedinci s omezeným obzorem nejsou schopni postřehnout celou šíři tragédie ministerstva financí ovládaném oligarchou a zneužívajícím své postavení.

O. Uživatel 6.12.2016 9:21

Uživatel požádal o vymazání
J. Lepka 6.12.2016 9:20

Re: pane Chodovksý

Vy jste toho všeobecně napsal špatně víc. Hlavně vůbec nechápete ekonomický nesmyl této akce, jen hloupě tlumočíte výmysly Bureše a spol.

P. Rudolf 6.12.2016 9:20

Re: pane Chodovksý

Asi tak.

Pokud někdo kvůli EET skončí se živností, tak jedině proto, že by se poctivě neuživil. Jiný důvod neexistuje.

J. Lepka 6.12.2016 9:18

Re: A Vy jste to dorazil...

Milý pane Rudolfe, zkuste vyměnit koblihu za jiný moučník. Možná pak pochopíte, jak velké hlouposti hlásáte.

P. Rudolf 6.12.2016 9:15

Re: A Vy jste to dorazil...

Žádné opatření nemůže stoprocentně zamezit čemukoliv, čehož je si ministerstvo financí zcela jistě vědomo. Podvádět ale bude daleko složitější, neb i u takových řemeslníků se v případê stížnosti zákazníka dá vše zpětně dohledat. Kolik ale kdo vytočil piv tu krabičku vůbec nezajímá, jde pouze o výši zdanitelného základu.

Dříve se vás třeba u pumpy ptali, zda chcete účtenku. Když jste nechtěl, tak ji vůbec nevytiskli. To už dnes nepůjde.

M. Šejna 6.12.2016 9:10

pane Frauknechte,

odpusťte si ty vaše pindy o Babišově tlači, spratku nevychovanej.

Dostal jste včera v dikuzi dostatek odkazů na oficiální stránky Ministerstva financí, abyste si mohl zkontrolovat daně z příjmu odvedené živnostníky do státního rozpočtu. Není mojí chybou, že jakási Asociace malých firem a podnikatelů se odkazuje na Ministersvo financí, ale přitom uvádí úplně jiná data, než která Ministerstvo veřejně zveřejňuje.

M. Šejna 6.12.2016 9:03

pane Chodovksý

asi jsem to špatně napsal. Takže upřesňuji:

OSVČ samozřejmě může žádat o podporu v nezaměstnanosti. Ta podpora se ale počítá z vyměřovacího základu (tj. z daňového přiznání). Takže si asi dovedete představit, kolik dostane takový OSVČ, který musel skončit kvůli tomu, že podnikal s tak nízkými výdělky, že nebyl schopen finančně utáhnout ani EET.

Věřte mi, že když si živnostník spočítá náklady na EET s tím, co by bral jako podporu v nezaměstnanosti, tak si rychle radši pořídí EET.

K. Frauknecht 6.12.2016 9:02

Re: Douška ke "včerejšku"

Jste jak Babišova tlač :-)).

Píšete nepravdu buď proto, že nevíte nebo prostě lžete (odkaz na "kapitálové příjmy" se týká počtu OSVČ, nikoliv výše odvodů!!).

O. Uživatel 6.12.2016 8:39

Uživatel požádal o vymazání
O. Uživatel 6.12.2016 8:37

Uživatel požádal o vymazání
P. Rudolf 6.12.2016 8:23

To je teda slátanina

Hned ten první bod:

Nemorální je přece to, když někdo krade, ne to, že je mu to znemožněno, či že je za to státem trestán. Jestli někdo neumí podnikat bez toho, aby kradl, tak bude jen dobře, když toho nechá. Nebo byste autore klidně a spokojeně chodil k sousedovi na míchaná jíčka se šunkou, kdybyste věděl, že vajíčka ukradl vám a toho čuníka sousedům?

No, vy jste z ODS, tak byste asi byl na jiné straně, než je ten okradený.

J. Strakoš 6.12.2016 8:10

Re: Co se odesílá?

V zákoně o EET (http://www.sbirka.cz/POSL4TYD/NOVE/16-112.htm) se uvádí to samé - opět se nejde na úroveň položek. Nepovažuji se za experta, nicméně ani Vy neuvádíte, že se jednotlivé položky posílat musí.

A co se týče poskytovatelů software, především pokladen - Ti k položkám přístup mít mohou a odesílat je také mohou, ale to mohli i předtím. Opět - existuje nějaká jejich povinnost odesílat informace jinam, kterou jsem přehlédl? Popřípadě víte o nějakém případě, kdy autoři EET klienta odesílají jednotlivé položky "jiným kanálem" - to by pak stálo za zveřejnění a věřím, že by si jejich systém nikdo nepořizoval.

V. Halašta 6.12.2016 8:09

Re: Spousta "argumentů" proti EET je v podstatě komická

Nebude. Příští rok se má z titulu EET vybrat na DPH o 4,3 mld. vice. To je něco nad 1%. Už vidím, jak někdo prokáže výběr nebo nevýběr 1%.

Obdobně už dnes MF tvrdí, že vybralo 6,6 mld. více díky KH, což je asi polovina nárůstu. Ten je u DPH 4,7%, ovšem nárůst tržeb je 7%, všech ostatních daní 7-15%. Takže běžný nárůst DPH by byl (bez KH) jen 2%? No a teď něco dokazujte.

M. Šejna 6.12.2016 8:04

pan ODS-politik Perlín ...

... zapomněl vysvětlit, proč budou muset mnozí "živnostníci" kvůli EET skončit s podnikáním. To opravdu většinu svých příjmů zatajovali, že jejich odtajněním a následným zdaněním zkrachují?

Odkdy může jít živnostník žádat na úřad práce o podporu v nezaměstnanosti? A hlavně kolik by dostal ze sociálního systému, do kterého platí jen zákonem stanovené minimum, čehož výsledkem jsou pak zcela minimální sociální dávky a směšně nízký starobní důchod?