3.6.2024 | Svátek má Tamara


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
MoRek 10.2.2010 10:27

Re: Zelení lžou o všem.

Jsou-li přirozené podmínky dobré, tak je lodní doprava ekologická. Musí-li se budovat vodní díla takového rozsahu, tak to ekologické není. Minimálně podstatně změníte skladbu vodních živočichů, rostlin, ale i organismů žijících v bezprostření blízkosti. Většinou zásadně omezíte druhovou skladbu atd.

5P 10.2.2010 8:01

ach jo

Pánové je to strašně jednoduché. Stačí pochopit systém zeleného výpalného a budete mít jezů přístavů a čertví čeho ještě tolik, že budete zírat. Za prachy Vám zelení i rozšíří Labe s Vltavou.

-F 10.2.2010 7:54

lež

Xelení lžou vždy. Jako komunisté všech barev je to jejich pracovní prostředek.

PROKOP BUBEN 10.2.2010 7:49

NO ANO

Pravda leží opět někde uprostřed.....Plavebníkům ubývá vody, jako všude a její stav je stále kolísavější.......Zabetonovat Labe by bylo asi  výhodné jen pro něco a pro někoho........Kamiony na lodě jsou spíše hloupostí, když je všude předností rychlost a náklady, které by se snad mohly se ani po železnicích nepřepravují....

Honza42 10.2.2010 8:00

Re: NO ANO

Jo třeba štěrk, uhlí, písek nebo obilí (které stejně vyroste jednou za rok), to jsou vyložené kvaltovky a jsou pro přepravu kamionem přímo stvořené. 

Kamil 10.2.2010 8:07

Re: NO ANO

Všude rychlost předností není. Existují provozy, které vyžadují stálý přísun surovin v dostatečném objemu. Nebo si myslíte, že když uhlí přivezete kamionem co jede 80km/h bude líp hořet?

R.J. 10.2.2010 9:13

Re: NO ANO

Jak dopadlo zásobování šífem Chvaletic ? Pamatujete ? Nakonec to vozili vlakama. Dnes  je to stejně "prehistorie".

Han 10.2.2010 9:36

Re: NO ANO

Myslíte jak zamrzlo Labe? Nevím jestli to vozili vlakama (asi taky) ale určitě autama. V té době jsme tam měli nějakou montáž a do elektrárny najížděl jeden náklaďák za druhým. Docházelo palivo a hrozilo odstavení .

R.J. 10.2.2010 9:49

Re: NO ANO

Jednak zamrzalo, jednak byl podstav vody a hlavně tam jezdily jen malé tlačáky, větší se nevešly. Tak to prali vlakama. Asi to nestačilo, nebo bordel v grafikonu a vozili to asi  i autama, to jsem ovšem  nevěděl. Ale bolševik dělal větší kraviny, tak proč nezásobovat elektrárnu náklaďákem.

Kamil 10.2.2010 9:59

Re: NO ANO

Co náklaďákem, letadly by tam měli to uhlí vozit.

R.J. 10.2.2010 10:18

Re: NO ANO

Jó, Berlín v blokádě, ale že to Amík sfouknul, co ? Bolševik nesfouknul ani to uhlí do Chvaletic, jak si naplánoval. někde soudruzi udělali chybičku.

Han 10.2.2010 10:20

Re: NO ANO

Ono je docela možné, že vagony s uhlím zamrzaly a oni nebyli schopni uhlí vyklopit. Moje domněnka. Tenkrát opravdu dost mrzlo.

R.J. 10.2.2010 11:07

Re: NO ANO

Ano, máte pravdu Hane, bylo to tak. Ještě vzpomínám,že nasadili "ledoborec" , ale led byl silnější, tak toho nechali.

Kamil 10.2.2010 9:48

Re: NO ANO

Zřejmě myslíte jak železnice nabídli nižší cenu za tkm, aby po krachu ČSPL a totální destrukci plavidel zásobujících Chvaletice cenu řádně vyšroubovali? Konkurence zničena, tak teď si vynahradíme zisky, o které jsme přišli v konkurenčním boji.

R.J. 10.2.2010 10:31

Re: NO ANO

Tohle bylo ještě za bolševika, tam cena nehrála roli. Prostě to lodě díky plavebním dnům nemohli "ukrmit".

PROKOP BUBEN 10.2.2010 9:15

Re: NO ANO

Netvrdím, že doprava po vodě nemá své výhody, jen se snažím apelovat na rozumná a obecně prospěšná řešení.....Vyrůstal jsem sice jen u břehu Moravy, ale změny po regulacích, kdy zmizely tůně a hodně zátok, včetně tzv. starých koryt u mne budí nelibost.....

ladislav 10.2.2010 8:24

Re: NO ANO

Dovolím si trochu oponovat.Dle dlouhodobé statistiky průtoků v Ústí n/L i v Drážďanech vody neubývá (roční průměr je pořád stejný),pouze má výkyvy a ty se všude řeší jezem (viz 300 km vodních cest v ČR a 30 tis km vodních cest v Evropě). Zabetonovat Labe je nevýstižný (nechci říct populistický) výraz, Labe je z Ústí n/L až do Hamburku tvrdě zregulováno v 19.století ,je to umělé koryto, na hrázích vyrostla dnešní niva.Jezy se skutečně staví z betonu,to asi není překvapivé,překvapivé je možná to,že zatímco jez změní v krajině pouze jeden příčný profil, taková dálnice je skutečné zabetonování české krajiny, stejně jako železnice je navěky mrtvý pruh krajiny. Přesto jsem nikdy neslyšel od normálního občana v souvislosti s dálnicí o zabetonování ČR.Možná bude pro vás také překvapivé, že zatímco se lidé houfně usazují u upravených řek, nikdy jsem neviděl novostavbu 10 m od kolejí,nebo dálnice.Asi to svědčí o stupni devastace tou dopravní infrastrukturou.Jinak samozřejmě nemám nic ani proti železnici,ani dálnici.Možná vás také překvapí,že kapacita železnice ve směru Hamburg je vyčerpána a proto jdou všechny nárůsty na kamiony,protože vodu jak známo blokují zelení.Že by je platili také autodopravci.Kdo ví.

A konečně k té výhodnosti úprav řek jen pro někoho.Vodohospodáři vám potvrdí,že úprava řeky : stabilizuje osídlené  území(viz jistá vesnice na Rýně,která byla jednou ve Francii,jednou v Německu),chrání před povodněmi,zajišťuje vodu pro lidi i ekonomiku a skutečně se s tím sveze i vodní doprava.

Je to na dlouhou diskusi.

ascari 10.2.2010 9:01

Re: NO ANO

To já vidím stavby 10 m od kolejí dost často.Třeba nádraží.

J. Vávra 10.2.2010 10:48

Re: NO ANO

"nikdy jsem neviděl novostavbu 10 m od kolejí". Je potřeba číst důkladně, stavba není totéž jako novostavba. Zkuste postavit bytovky 10 m od kolejí a potom ty byty prodat....

ladislav 10.2.2010 7:39

Pro strejdu,paru a jiné "odborníky"

Labe v SRN má spád kolem 0,1 %,proto Němci nestaví jezy a zajišťují hloubku v plavební kynetě příčnými hrázemi (buhnen).Labe v ČR má spád kolem 0,8 %,proto NELZE zajistit hloubku jinak než příčnou stavbou(gravitace,hydraulika vody,Archimedův zákon,atd).Němci se smluvně zavázali v letošním roce potřebné hloubky od hranic až do Hamburku zajistit a jsou hotovi.My jsme se také smluvně zavázali ( jako s D8,R52,D11,atd) a ještě jsme nezačali.Proč?Zelení.

Vodní cesta je dopravní infrastruktura,stejně jako železnice a silnice.Proto státy EU (státy !!!) staví vodní cesty.Protože efektem je rozvoj ekonomiky státu a regionů.A v případě ČR ten podstatný efekt : BEZPLATNÁ dopravní cesta k moři dle mezinárodní konvence o svobodném přístupu k moři.Výsledkem jsou poloviční náklady za dopravu zboží - konkurenceschopnost českého exportu, případně levnější maso na vašem stole,protože krmiva dovezly levné lodě a ne drahá německá železnice.Hohl bych hodinu pokračovat,ale pro hlupáky je to škoda a chytří to dávno ví.

ladislav 10.2.2010 7:40

Re: Pro strejdu,paru a jiné "odborníky"

Opravuji, spád je v promilech samozřejmě

Kamil 10.2.2010 7:47

Re: Pro strejdu,paru a jiné "odborníky"

Naprostý souhlas. Teď čekám pitomce co tu budou šířit bludy jako že se řeky nemají udržovat a že lodě se mají přizpůsobit.

R.J. 10.2.2010 9:16

Re: Pro strejdu,paru a jiné "odborníky"

Udržovat a předělávat je véélkýýý rozdíl, hlavně finanční.

-F 10.2.2010 7:57

Re: Pro strejdu,paru a jiné "odborníky"

To chce selský rozum. Kde ho ale hledat u zakuklených komunistů, kteří si říkají zelení a lež a vydírání je jejich živností?

honzak 10.2.2010 7:00

špatný název článku

Správně to má být "Zelení lžou kdykoliv, kdy otevřou hubu".

J.G. Pašek 10.2.2010 5:00

nezaměstnaní Děčíňáci by se měli odstěhovat tam, kde práce je . . .

a nebude jich muset stát 175 ve frontě na jedno zaměstnání . . . 

Pešek 10.2.2010 6:45

Re: nezaměstnaní Děčíňáci by se měli odstěhovat tam, kde práce je . . .

Kde to je konkrétně, moudrý J.G.Pašku? :-(

pišingr 10.2.2010 9:45

Re: nezaměstnaní Děčíňáci by se měli odstěhovat tam, kde práce je . . .

Na Haiti, tam se ted bude dost stavět.

R.J. 10.2.2010 3:01

Panebože, to je zase vopruz, tihle mořeplavci.

Saská vláda již před lety rozhodla, že žádné práce na dnu Labe , oproti současnému dělat nebude , natož stavět jezy ,  a basta. Tak k čemu splavnění pomocí jezů na našem uzemí ,na ponor 2 metry, když dojedete při podstavu na řece tak kousek pod Děčín a tam zůstanete viset a čekat na velkou vodu. Ale zase až po ten Děčín pojedete jako páni, to se musí nechat.A kolik že to má stát ? Asi 6 miliard ? Pakatel, že ano, hlavně že to bude plně funkční po ten Děčín. I Vy kujoni.

Kamil 10.2.2010 7:39

Re: Panebože, to je zase vopruz, tihle mořeplavci.

Nějak se mi nezdá, že by Němci neudržovali Labe. Prohrábky dna jsem vyděl provádět na vlastní oči. Asi bych měl upozornit saskou vládu. Jinak považuji vodní dopravu za nejekologičtější vůbec. Bohužel zelení jsou placeni železnicí, proto je u nás železnice ekologičtější než cokoliv. Mimochodem všiml si někdo, že mezi Zábřehem na Moravě a Českou Třebovou postavili železniční koridor v částečně jiné trase než původně šel? Kolik miliard stálo vybudování takové trasy s několika novýni tunely? Nezaregistroval jsem jediný protest ekologů. Jezy na Laby měli už dávno stát stejně jako průplav Dunaj- Odra- Labe. Alespoň by tu byla dostatečně kapacitní konkurence pro bor.del zvaný České dráhy.