2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Michl 21.7.2010 0:33

Chudák LuftJarda,

to teď schytal i od svého guru Jyrky. Jak jsem ho neměl nikdy rád, tak ho teď snad začnu i litovat. Představte si, že už ho nikdo nebude brát vážně, už nebude chodit s deštníkem, pronášet své vize v televizi a nakonec snad bude ještě muset začít pracovat. No, nepolitovali byste ho?

J. Schwarz 19.7.2010 18:16

Pamatuju se

na stávky pilotů a letových dispečerů kvůli prachům. Na žádnou stávku proti neschopnému vedení, ohrožujícímu pracovní místa a jistoty zaměstnanců, si nepamatuju. Jak je to možné, že "všichni vidí" jak je vedení neschopné a vede firmu zu grund ale odbory spí. Nijak jim nevadí, že tak to nemůže vydržet dlouho, že vedení roztáhne svoje zlaté padáky a zaměstnanci budou v haj..lu! Ale hádat se o prachy a stravenky v krachující firmě - tak to jo! Typická odborářská parketa!

J. Pašek 19.7.2010 16:48

A kde je psáno, že ČR potřebuje svojI aerolinku ?

?

F. Kusák 19.7.2010 15:37

Já to vidím trochu z nadhledu

Všechno, co jste napsal, je pravda. Pravda je také to, že podstatná část průmyslu má základ v 1. republice nebo ještě dříve, tedy za kapitalizmu. I ČSA. Socializmus toho moc nevytvořil, jen žil z podstaty, i té lidské. Po "89" došlo k dramatickým změnám a rozvolnění celého, již rozpadajícího se systému. A to, co nastalo a bohužel dosud trvá, je jen důsledkem procesu šedesátileté destrukce těch demokratických a morálních hodnot. A tak jsme se odnaučili pracovat, být morální, důslední, vzdělaní, kulturní, respektovat a vážit si hodnot a práce jiných atd. Ne nadarmo se říká, že kvalitní společnost stojí na třech hodnotách: "práci, víře v morální hodnoty (třeba i v Boha) a rodině. A co z toho funguje u nás? Ale myslím, že ani západ na tom není zas až tak dobře. Jeden hodnotový systém ztrácíme, ale nemáme ho čím nahradit. A tak si myslím, že musí být hodně špatně, aby zase mohlo být lépe. Dalo by se to vyjádři velmi dobře i fyzikálně, např. změnou entropie, ale tím nebudu opruzovat.

V. Bok 19.7.2010 15:05

Od dob Tvrdíka si ČSA

pořídilo pár dalších letadel a ještě loni podepsalo zájem o 5 dalších Airbusů.

Mimochodem, pane autore, s Boeingy se už nadále nepočítá. Je to věc volby a názoru. Obě možnosti mají své pro i proti, i když chápu, že jako fachman v oboru máte radši boeingy.

M. Prokop 19.7.2010 16:04

Re: Od dob Tvrdíka si ČSA

Ty mraky "managerů" a "poradců"  tam natahal Tvrdík v době, kdy si ČSA měly dělat rezervy. Že to po něm kurwili i další, není omluva tohoto politicky dosazeného hovada.

J. Schwarz 19.7.2010 18:18

Re: Od dob Tvrdíka si ČSA

"Manager Tvrdík" se v časech před svým managerováním staral v armádě snad lampasákům o lázně či co? Je to šašek a vždycky byl.

V. Pavel 19.7.2010 13:32

Tušení souvislostí

Pane Čechu, co Vás oprávněně rozhořčuje na osudu ČSA, potkalo již před více než 10. lety občany tohoto státu pracující ve stavebnictví. Co dokázaly bez problémů stavět domácí firmy, realizují dnes výlučně stavební firmy ze zahraničí /ani Metrostav již není český/, samozřejmě technikou a pracovními kapacitami z českého trhu práce, ale zisk jde vlastníkům do zahraničí. Stávající prezident státu to nazývá "úspěšnou transformací socialistické ekonomiky v ekonomiku tržní". Vždy mne zarážela sebejistota člověka, který v tržním systému nevydělal podnikáním ani haléř! Zbohatl ovšem právě vstupem do politiky! Tušíte v tom také souvislosti?

M. Prokop 19.7.2010 14:10

Re: Tušení souvislostí

No a proč si nezaložíte český Metrostav?

V. Pavel 19.7.2010 14:30

Re: Tušení souvislostí

Pane Prokope, víte, že na hloupou otázku neexistuje moudrá odpověď?

M. Prokop 19.7.2010 16:05

Re: Tušení souvislostí

A víte, že na hloupou námitku následuje hloupá otázka?

V. Pavel 20.7.2010 6:57

Re: Tušení souvislostí

M. Prokope - jde ovšem o to, co stálo na počátku, neboli - co je příčina a co důsledek zdejší hlouposti mezi vámi a mnou.

PS Nemám zájem pokračovat v tom, co jste zde vy a pouze vy založil.

J. Schwarz 19.7.2010 18:23

Re: Tušení souvislostí

Souvislosti jsou prosté - někdo tu firmu koupil, investoval do nového vybavení a najal si původní lidi. Byl byste raději, aby 1) podnik zkrachoval

                                                           2) si zahraniční kupec přivezl z ciziny i pracovníky?

                                                           3) nekoupil Metrostav sám? Zisk by zůstal doma. Stejně i Škodovka. Víte vy, v jakém balíku bychom byli, kdyby ji nekoupil Volkswagen? No, asi v takovém, jako před její koupí Volkswagenem? Ale na to se už asi nepamatujete, že. Skleróza je strašná věc!

V. Pavel 20.7.2010 7:05

Re: Tušení souvislostí

"Chytrý" Schwarzi, ano - firmy skutečně skoupili zájemci o jejich prodej českým státem deklarovaný "při zhasnutí". Nechali koupené podniky po přejmenovánín dále fungovat jako předtím, avšak zisky z Čech si nově rozdělovali v zahraničí. Někteří noví, či "staronoví" soukromí vlastníci koupené firmy se ziskem rozprodávali dále - praktikovali tzv. "tunneling".

PS Automobilka Škoda nebyla a není stavební firma - patrně v důsledku zmíněné sklerózy srovnáváte "brambory s pomerančema"!

J. Hanzal 19.7.2010 9:37

Pane Čechu,

dnes jste mě článkem nepotěšil, ale plně Vás chápu. Pokud budou firmám šéfovat takoví jančíkové, tvrdíkové, bémové, kalouskové grossové a jím podobní zloději nikdy se situace nezlepší. Je to vidět na VV a té hlídací agentuře jak se pěkně a potichoučku plazí na ministersva a premiér je jen znepokojen a prý má slovo, že se nebudou ucházet o st. zakázky. PRAVDA A LÁSKA ZVÍTĚZÍ cha,cha,

M. Trhlík 20.7.2010 18:13

Re: Pane Čechu,

Pane Hanzale a kdo tomu má vládnout?Do funkcí nastupují dosazení politici,proti kterým je vznášeno mnoho námitek,které bohužel nikdo nevyslyší,spíše slyšíme hlasy i na těchto stránkách,abysme jim dali příležitost a potom je kritizovali.Ono opravdu se chybami člověk učí,ale nevyučí.Až tito velikáni naší politiky napáchají obrovské škody,odchází jinam,kde si počínají podobně.Sebevědomí některých lidí je do nebe volající.Ovšem ono:Blbec je blbec,ale nebezpečný je pilný blbec",pořád platí.Stačí se podívat,kde se objevují zkrachovalí a neschopní.Bohužel vše se děje i se souhlasem nejvyšších představitelů,včetně Klause.

M. Stuchlik 19.7.2010 0:53

parta neschopných šašků, kteří uměli dokonale jenom jednu jedinou věc – sebeprezentaci

management velkých firem je všude stejný

:-(

V. Michl 19.7.2010 1:19

Re: parta neschopných šašků, kteří uměli dokonale jenom jednu jedinou věc – sebeprezentaci

Ano, co je možné prožrat, prodat či jinak zašantročit, na to jsou kabrňáci. Pravdou je, že to začalo Luftjardou, kterému odborník Janota šéfoval. Pak už to šlo jenom z kopce. Největší chybou bylo, že už se toho stát za jednu korunu nezbavil. Dál na to budeme jen doplácet ze svých daní. České dráhy na tom jsou stejně. Na ně také budeme jen pořád platit a oni si to budou rozebírat.

V. Kolman 19.7.2010 10:28

Re: parta neschopných šašků, kteří uměli dokonale jenom jednu jedinou věc – sebeprezentaci

Nevím, nevím pane Michle, ale stále si myslím, že stát je pořád lepším vlastníkem čs. aerolinií, nežli kdyby byly prodány ruskému aeroflotu. V ČSA jsou ve hře i jiná hlediska, nežli jenom ekonomická.

M. Prokop 19.7.2010 14:11

Re: parta neschopných šašků, kteří uměli dokonale jenom jednu jedinou věc – sebeprezentaci

Kdo způsobil, že zájem má jen Aeroflot?

V. Bok 19.7.2010 15:02

Re: parta neschopných šašků, kteří uměli dokonale jenom jednu jedinou věc – sebeprezentaci

Aha, ty důvody proč ne Aeroflot by mě strašně zajímaly. Jde snad o to, že by naše skvělé aerolinky využíval jako nosiče jaderných bomb nebo by na jeho palubách pašoval špiony a teroristy? mě fakt nenapadá vůbec nic. A o strategickém významu ČSA , no  :-))

V. Kolman 19.7.2010 15:25

Re: parta neschopných šašků, kteří uměli dokonale jenom jednu jedinou věc – sebeprezentaci

Víte pane Boku, dobře si vzpomínám na rok 1968, na prohlášení komunisty Leonida Iljiče Brežněva: "Eto vaše dělo!" a následný věrolomný vpád sovětů (+ dalších 5ti-pro formu) 21. srpna do naší vlasti. Také jsem žil 40 let v "objetí" ruského medvěda. Divíte se mi, že po těchto nedobrých životních zkušenostech Rusům nedůvěřuji? Jedno přísloví říká, že jen hlupák udělá stejnou chybu 2x. Nerad bych byl za hlupáka.

V. Bok 20.7.2010 2:17

Re: parta neschopných šašků, kteří uměli dokonale jenom jednu jedinou věc – sebeprezentaci

Víte, pane Kolman, my prodáváme rusům úplně vše, co chtějí.Prostě kšeft. Co je na ČSA strategického?

M. Prokop 19.7.2010 16:07

Re: parta neschopných šašků, kteří uměli dokonale jenom jednu jedinou věc – sebeprezentaci

Ať jsou ČSA jak chtějí v rititi, jsou v Unii. Budou-li Aeroflotu, bude se o jejich zaměstnance kdekdo důvodně zajímat. Viz zprávy BIS a nedávná aféra v USA. Azbuci jsou čím dál tím stejní.