4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

ČSA: Let do nebezpečí

Civilní letecká doprava odjakživa patří mezi velice obtížné a rizikové oblasti podnikání. Silná citlivost na bezpečnostní, politickou i ekonomickou situaci v jednotlivých regionech světa.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Prokop 4.5.2013 21:24

Volte ČSSD,

bude víc takových případů!

:-P

P. Pruner 4.5.2013 18:24

pan Tvrdík to začal

Velmi pěkný článek.

Patřím k těm, kteří události od nástupu pana Tvrdíka vidí politicky systémově. Když pan Tvrdík končil, tak bylo každému jasné, že jako manažer naprosto selhal. Přesto si ho ČSSD vybrala jako manažera volební kampaně - dávali by to  neúspěšnému člověku ? Jistě ne, on prostě splnil nějaký zadaný úkol a můžeme si představit i další alternativy než ty už popisované.

M. Prokop 4.5.2013 21:25

Re: pan Tvrdík to začal

Ta volební kampaň ovšem dopadla v rámci možností dobře - oranžgutani nedostali další příležitost škodit.

V. Bok 5.5.2013 13:25

Re: pan Tvrdík to začal

Tvrdík tam byl asi 15 měsíců. Jak dlouho Lašák, spojený s ODS? Kdo prodával majetek ČSA? Pořád si myslím, že špatného nahradil ještě horší.

Máme se oprasvdu čím chlubit. Straničtí managoři. Poslední akce proběhla v podpoře exportu.

M. Prokop 5.5.2013 21:49

Re: pan Tvrdík to začal

Lašák, nejspíš blbě, napravoval škody napáchané Tvrdíkem.

Dělá vám vždy takový problém rozeznat příčinu a následek?

V. Bok 4.5.2013 17:02

No, jediné kde bych měl menší

výhrady, byl ten Tvrdík. Byl tam totiž poměrně velmi krátce a na rozdíl od Lašáka, který bezpečně ve své kariéře zkrachoval vždy a všude, byl včas odvolán. Ale svádí se na něj úplně vše, ne vždy oprávněně.

Ale to víte, taky se podílel..

No, skvělé. To se máme v tom kapitálismu čím chlubit.

M. Prokop 4.5.2013 21:28

Re: No, jediné kde bych měl menší

Lašák už jen (špatně) řešil, co napáchal Tvrdík.

Ano, máme.

M. Sedmík 4.5.2013 11:19

Výstižné termíny

KinderManagement, ExcelManagement a PartajManagement.

L. David 4.5.2013 10:32

Nejlepší způsob jak rozvrátit prosperující podniky

je svěřit jejich řízení ubožákům politikům, kteří nedokáží uřídit ani kolotoč.

V. Kain 4.5.2013 16:07

Re: Nejlepší způsob jak rozvrátit prosperující podniky

Bohužel, takových Tvrdíků je  mezi politiky jako máku a za nic nenesou odpovědnost i když svým diletanstvím či úmyslem způsobili a způsobují nedozírné škody.V normálně fungující zemi by si takoví Tvrdíci ani nečuchli.U nás prošustruje stovky milionů,skončí a za nějaký čas je jako pijavice nasazen jinde a tak to pokračuje.

M. Šurgot 4.5.2013 9:20

Konečně dobrý rozbor skutečných událostí

Bylo by moc fajn, kdyby se konečně našlo dost pravdivých odborníků v mnoha oblastech, kteří by byli schopni, jako autor komentáře o ČSA, popsat podrobně a hlavně se znalostí věci a historie negativních dějů, mnoho podobných procesů, které se odehrály v celé ČR za posledních dvacet čtyři let od sametu...

Většina komentářů v českém tisku a na netu je obarvená příslušným stranickým dresem autora, když píše autor v oranžovém, až rudém dresu, jsou za zloděje, lháře a hlupáky ti v modrých a fialových dresech, s důkladným zamlčením vlastních zlodějen, lhaní a hlupoty a naopak, když má na sobě autor modrý, nebo fialový dres, jsou za zloděje, lháře a hlupáky zase ti v oranžových a rudých dresech a už vůbec ani jedna strana nepřizná, že kradli, lhali a dělali fatální stupidity společně v koalicích na úrovni státu, kraje a obce...... A když, nedej bože, má na sobě komentátor maskáče, tj. mimikry údajně spravedlivé odplaty a tepe do všech, co se dá, je skoro vždy jisté, že má pod dresem katovu kutnu, připravenou nasadit, až to půjde..

Popis událostí v ČSA, jak šel časem, se týká konkrétně jmenovaných, politicky dosazených lidí a je jen na libovůli čtenáře, jestli si dosadí za těmito jmény jejich politické protektory z jednotlivých politických strana odvodí si z toho přílsušné závěry třeba příští rok ve volební místnosti s perem v ruce... Tvrdík = Paroubek = ČSSD = LEV 21... Bém = ODS = KLaus = Nečas, atd, atd, atd...

Je nám k ničemu stále nadávat, nechávat se zlákat neschopnými věrozvěsty ála Okamura, Popelka a jim podobnými, je nutné vyprášit staré kocoury u voleb...

Ale jestli si někdo myslí, že to všechno opraví komunisté, měl by si vzpomenout na to, co tady bylo před rokem 1989 a domyslet, že se naši komunisté nechtějí toho bordelu, který vytvořili, vzdát... A že ukázka, jak hospodaří komunisté a socialisté, se našla v poslední době sama od sebe - Ransdorf, Vostrá, Kavan... to jsou lidé se statisícovými příjmy, kteří se dnes topí v dluzích...

J. Matuška 4.5.2013 9:08

Jak to bylo v 80. letech?

V době totality existovala v RAJi praxe, že ztráta v hospodaření byla dokonce plánovaná. Jaká byla situace v ČSA? Fungovala činnost aerolinek bez dotací? Trochu o tom pochybuji, ale mohu se snadno mýlit, vím o komplexním problému pendrek. Škoda, že se autor o situaci v ČSA před Listopadem 89 nezmínil.

J. Vyhnalík 4.5.2013 13:14

Re: Jak to bylo v 80. letech?

Je otázka, jestli by to mělo nějaký smysl. Situace se s kolapsem "Tábora míru a socialismu" přece radikálně změnila. Změnila se klientela, destinace i ceny.

Podstatné je, že ještě v 90. letech dokázaly být ČSA ziskové. Jen mne napadá, jak to asi tak myslel ten Špidla, když stále opakoval: "Zdroje jsou!"

V. Vlach 5.5.2013 16:08

Re: Jak to bylo v 80. letech?

Špidla???

Asi měl na mysli nějakej zádrhel ve vlastní hlavě nebo co to má, při vší úctě k homo sapiens...Frenetické mumlání pod imaginární vous páně Špidlovi "zdroje jsou, zdroje jsou.." vypovídá, že kráčí spíše o zbožné přání! Nic víc, proboha. Zdroje na obyčejné přemýšlení jsou třeba každému, ale zrovínka Špidlovi nebylo přáno. Ty zdroje za mozkovou plenou se bohužel nenacházely....

P. Maleček 4.5.2013 6:26

Takhle byly rozvráceny nejen ČSA, ale i celý stát

Autor hezky popsal nejen jak byly politiky rozvráceny ČSA. Přesně takhle byl politickými mafiemi ODS a ČSSD, tj. Klausem a Zemanem rozvrácen celý stát. A proto jsou pěkně po Kavkovsku oba prezidenty této země.

J. Kulheim 4.5.2013 8:59

Re: Takhle byly rozvráceny nejen ČSA, ale i celý stát

"...Klausem a Zemanem rozvrácen celý stát."

Škoda, že nás už neřídí soudruh Jakeš. Kde bychom dnes mohli být, pane Malečku?

J. Hejna 4.5.2013 11:22

Re: Takhle byly rozvráceny nejen ČSA, ale i celý stát

Hodně hloupá poznámka.

O Miloušovi tam nebyla ani zmínka.

P. Han 4.5.2013 12:13

Re: Takhle byly rozvráceny nejen ČSA, ale i celý stát

Ale ční to z toho jak vidle z hnoje.

J. Kulheim 4.5.2013 12:28

Re: Takhle byly rozvráceny nejen ČSA, ale i celý stát

Jenom jsem vyslovil názor. Možná hloupý, ale kdo vás prověřil hodnocením toho, která poznámka je chytrá a která hloupá? K tomu jestli by nás Jakeš přivedl do komunistického ráje, jste se nevyjádřil. Škoda.

J. Jurax 5.5.2013 16:55

Re: Takhle byly rozvráceny nejen ČSA, ale i celý stát

... po kafkovsku ... :-)

T. Pansky 4.5.2013 0:50

Dobre napsano. Co dodat? Snad dve veci: jak ..

... autor napsal, v dozorci rade CSA zasedali prominentni politici ODS a CSSD.  Proc ne?  Meli spolu dobre zkusenosti ze svych "opozicnich" tancu.  ODS se pomalu sune pryc z politickeho praveho kridla.  Ale CSSD?  To je dominantni levicova strana komunistickeho razeni, ktera nema nalevo soupere a tak prestoze nedela vubec nic pro Cesko jako takove, vzdycky bude mit sve volice z lidi, ktere sama zmrzacila.  Jeste jeden poznatek: CSSD je proti vraceni majetku cirkvim, kterym byl majetek sebran Ceskoslovenskem a ktery tem cirkvim patri.  Ale jenom na rozhazenem majetku CSA se CSSD a "oposmluvni" ODS podepsaly v radu miliard. 

M. Matura 4.5.2013 0:40

již

při nástupu Tvrdíka bylo v politických kruzích známo, že je na tuto pozici určen se záměrem likvidace našich aerolinií

M. Stuchlik 4.5.2013 1:08

Re: již

Kdo a proč je chtěl zlikvidovat?

D. Procházka 4.5.2013 12:07

Re: již

Ne zlikvidovat, ale vysát. Ta likvidace byl přidružený efekt. Úkol zněl jasně: nakoupit airbusy, ať to stojí co to stojí. Nákup konzultačních služeb byla další kapitola. Tvrdíkův manažerský styl byl rozvrátit řídící struktury, nové nevytvořit a těsně před kolapsem odejít na novou pozici (likvidace nositelů nepříjemných názorů do něj patřila taky).

J. Jurax 4.5.2013 0:36

Z článku je zřejmá tisíckrát ověřená pravda, že

zapletou-li se do něčeho politikové, neomylně zvolí tu nejblbější možnost, zkurwí na co sáhnou a přitom na tom oni, jejich rodné strany, na ně navázaní kmotři a všelicí šíbři vydělají. Tomu jedinému totiž rozumí - jak si legálně nakrást. A protože nesou odpovědnost toliko politickou, tedy žádnou, nikdo jim nikdy nerozbije hubu, neboť blbost není ze zákona trestná. Jenom škoda, že na socana Tvrdíka a špinavé politické čachry doplatily ČSA.

Resumé - politikům by se nemělo svěřovat k řízení nic složitějšího než trakař! Sice to zkurwí taky, ale vznikne jen relativně malá škoda.

E. Vašátko 4.5.2013 6:33

Re: Z článku je zřejmá tisíckrát ověřená pravda, že

Tak proč je pořád volíme ? Doporučuji ke studiu asi již zapomenutou knihu L.Mňačka: Jak chutná moc. Ona totiž moc korumpuje a i z původně slušných lidí se časem stanou Zemanové,Klausové,Nečasové a Sobotkové.

A. Reček 4.5.2013 8:15

Re: Z článku je zřejmá tisíckrát ověřená pravda, že

Je to tak.  Ještě je potřeba, aby k žlabu se dostali i soudruzi a o rozkvět vlasti bude postaráno.  Knihu Mňačka  Jak chutná moc mám ještě doma a nepozbyla na aktuálnosti.

O. Rychlík 4.5.2013 14:51

Re: Z článku je zřejmá tisíckrát ověřená pravda, že

To je moc dobrá otázka! ( Řekl by politik) Celý článek je výstižný a hlavně modelový! Ano. Opravdu je to dobrá otázka " proč si je volíme ?"! Tím, že většina si zvolila ty, které byli zvoleni se chtě nechtě stáváme i zodpovědnými. Kdybych byl akcionář, významný akcionář ČSA, nikdy bych nepřipustil, aby se vedení společnosti ujal nějaký diletant, kapitán pořadového kroku s pohledem týraného baseta a bezduše rozfrcal moje peníze jak nalitej gambler v herně. Nicméně takovým akcionářem jsem nebyl, byl jím stát a ten konal jak konal! Vrátili mu to voliči aspoň ve volbách? No, nevrátili! Volí tam právě ty samé korupčníky a diletanty, pouze jako osvěžení ještě přiberou některé zcela vykolejené excentriky, jako je Bobśíková, Okamura a podobně! Je to spravedlivé? Ano je! Je to demokratické! Za to, že většina voličů jsou lidé "nebystří"i zcela správně nesou následky všichni. A lepší to nebiude!

J. Jurax 4.5.2013 20:48

Re: Z článku je zřejmá tisíckrát ověřená pravda, že

Proč je pořád volíme - protože sortiment pitrýsků ku zvolení je stejně mizerný jako  nabídka v Masně za bolševika v sobotu dopoledne - u nás mívali akorát konzervy krevních tučnic.

Protože volíme strany prošloufované a zakmotřené - jiné nejsou - a ty si na kandidátky slušného člověka nedají; slušný člověk totiž nemá v naší politice co dělat.

V. Vlach 5.5.2013 16:09

Re: Z článku je zřejmá tisíckrát ověřená pravda, že

Když politiku, tak po práci koníčkem!