6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Diskuse k článku

BRUSEL: Zelený úděl se vítězně valí vpřed

European Green Deal nebyl koronavirovou pandemií ani zastaven, ani zpomalen, ani upozaděn. Paradoxně vyšel posílen a úspěšně si razí cestu k novým metám. Tou nejbližší je Evropský klimatický zákon.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Novák 30.3.2021 13:55

Ale prd "živících se informatikou!

Využívajících programy by bylo přesnější. A "žvanících o informatice" by bylo nejpřesnější.

Bartoš je vyškolený knihovník a práce s českým korpusem má mnohem víc společného se statistikou než s IT. Ještě spíš s využíváním cizích statistických programů.

R. Langer 30.3.2021 13:58

Přesně. Takhle totiž vypadá v praxi ta pirátská "informatika". ;-D

E. Pribijl 30.3.2021 12:30

Ja se říká že polívka se nejí jak je horká. Ono to asi bude podobné s dnešním zeleným šílenstvím. Dnes se ví že vše co lidé potřebují není možné financovat. Pandemie dnes tuto pravdu zatím překrývá ale až dozní začne se zdůrazňovat to obrovské zadlužení co nemůžou splatit ani naše děti. Prostě na vše nebudou prostředky. Snad kdyby se peníze zrušily, začal nějaký výměnný obchod mezi lidmi, tak by se to vyřešilo. To je ale utopie kterou i komunisti zavrhli. Potom je pravděpodobnější že hoši po sobě začnou házet atomové rakety a zničí civilizaci.

P. Rada 30.3.2021 13:02

"Polévky" (potraviny, hmotné zabezpečení... ) ze kterých jste dnes ještě živ se produkují na dluh který jen tak "nevychladne". Ba naopak kladné zpětnovazební procesy rozpadu lesů až permafrostu jej moho fatálně vyhrotit.

V realitě totiž jen antropogenní vypouštění více jak 10GtC/ročně do živého systému sestávajícího jen s 550GtC nesmaže žádný typ šílenství o kterém uvažujete. Pomoci by snad mohla racionální sebereflexe.

Jaksi "šílené" totiž už je, že mnozí jak Vy nevědí která lidstvu bije. O posledním dějství jednoznačně vypovídá Keelingova křivka na kterou do prehistorie navazují proxidata.

https://cs.wikipedia.org/wiki/Keelingova_k%C5%99ivka

https://faktaoklimatu.cz/infografiky/teplota-22000-let

J. Zima 30.3.2021 13:23

Místo stálého omílání čísel o CO2, což je samo o sobě hloupost, protože těch 10Gt jsou jen 2% přirozeného množství, byste mohl provést tu vaši sebereflexi a shrnout jaké měla tzv. zelená protiemisní politika reálné výsledky. Pomůžu vám několika fakty: 1. Biopaliva. Naprostá katastrofa, která způsobila devastaci tropických pralesů aby bylo místo pro palmy olejné. Dále zdražení potravin pro nejpotřebnější a devastace zemědělské půdy. 2. Elektroenergetika. Vážné ohrožení stability elektrické sítě soláry a větrníky (blackoutů se dočkáme v blízké budoucnosti), nesmyslné zavírání jaderných elektráren a rostoucí závislost na dovozu ruského plynu. 3. Nesmyslné dotace a regulace na podporu elektromobilů způsobující zdražení aut a potažmo veškeré produkce (překvapivě auta slouží z větší části pro pracovní účely). A závěrem si položte otázku o kolik všechny tyto nesmysly, které stály a budou stát bilióny, snížily emise CO2.

P. Rada 30.3.2021 13:33

Jaké přirozené množství kde máte na mysli? Zkuste to v rámci sebereflexe konkretizovat.

R. Langer 30.3.2021 13:51

To bys stejně nepochopil, dutá hlavo. ;-D

P. Rada 30.3.2021 14:27

Pomůžu Vám také fakty:

1. Biopaliva vznikla jako myšlenka v období studené války kdy zelená revoluce v zemědělství slavila ohromné úspěchy až tak, že zemědělství vykazovalo nezpracovatelné přebytky ale už za situace závislosti na nákupu ropy ze zahraničí. To, že se situace s potravinami následně změnila, někteří věřily v technologický pokrok u dalších typů biopaliv... ale drancování pralesů se chopil všehoschopný kapitál + přebujelá lidská chtivost ... - zas jen dál odporuje s idejím o zelené planetě.

2. Vážné ohrožení sítě může nastat s řady příčin v řadě míst. Blacouty uř dlouhá desetiletí hrozí zejména v hustých aglomeracích do kterých je dodávaná energie ze vzdálených centrálních zdrojů - např Praze která má jen 15% své spotřeby kryté záložními zdroji. FV panely na střechách velkoměsta by takovou situaci mohly podstatně zmírnit ale podobně jak stavba záložního zdroje to není věc vyloženě rentabilní a tak se kapitálu do takových investic nechce.

3. "Nesmyslné dotace" je co? Součástí strategie už komunisty mocensky ovládané země bylo dotovat hornictví, hutnictví... a posléze tolerovat imise uhlíku, rtuti, prachu.

Novodobý sametově generovaní miliardáři vesměds jen polovičatě odsířili a odpopílkovali - ale čistou energii vyváželi přičemž špinavosti nechávaly dál - jen v menší míře - dýchat domácí obyvatelstvo kterému aby nereptalo, život naplnili konzumem.

Odpověd na "závěrečnou otázku" zhruba zní: Mocensky posedlí psychopatičtí vladaři dál ignorují realitu vývoje světa a tedy i dohody užavřené o ochraně klimatu, biodiverzity ... Konkrétně ti čeští věří v moc peněz a že lze život lze řídit jak fabriku která ale má jen někomu přinášet nesmyslné zisky - a po nás potopa.

https://www.knihydobrovsky.cz/kniha/vsichni-jsou-psychopati-jenom-ja-jsem-letadlo-298964350

V. Novák 30.3.2021 15:12

Fotovoltaika nic neřeší - a proto Prunéřov do Prahy!

J. Zima 30.3.2021 17:59

Ad 1. Naprostá lež. Ten váš "kapitál" se toho chopil až když evropští zelení fanatici PŘIKÁZALI povinné podíly biosložek v palivech. Mimochodem jste se odhalil jako bolševik. Podle vás zřejmě kdyby se biosložky zaváděli podle pětiletek a ne "kapitálem", tak by bylo všechno v pořádku.

Ad 2.Druhá 100% lež. Vy o energetické síti nevíte nic. Je to přesně naopak, centrální zdroje síť stabilizují, nestabilní soláry a větrníky ji destabilizují. Bez jaderných a uhelných zdrojů by se rozpadla. Severoněmecké větrníky udělají v síti paseku když náhle zafouká a naopak jsou naprosto závislé na dodávkách z Jaderných a uhelných zdrojů z Francie, ČR a Balkánu.

Ad 3. Výmluvy a utíkání od tématu. Komunistické dotace nemají s tématem žádnou souvislost. Jaké polovičaté odsíření? Emise SO2 a popílku se v ČR snížily 90%. Jestli je někdo mocensky posedlý a myslí si, že poručí i větru dešti, tak jsou to zelení šílenci. Na otázku jste ale vůbec neodpověděl - O kolik se za ta léta nesmyslných dotací a regulací snížila produkce CO2?

Může se vás na závěr zeptat jaké máte technické vzdělání, že o tématu energetiky tak suvrénně píšete?

J. Pankovic 30.3.2021 23:50

Śilenci jako Rada nepotŕebuji vzdelani, protoźe maji VIRU!, ktera jim ukazuje spravnou cestu... do pekla

Proste Zeleny Jehovista ;-)

J. Jurax 30.3.2021 12:18

Tak jenom doufejme, že až dojde na schvalování onoho zeleného zákona, budeme mít premiéra, který se v bruseli neposéře, že by byl troublemaker, a tuhle ničivou hovadinu odmítne. A že naši europoslanci budou proti.

Ovšem to by premiér nesměl být rudozelený eurohujerný Pirát.

Určitou naději může dávat osud Lisabonské strategie přijaté Evropskou radou v březnu roku 2000 v Lisabonu s cílem vytvořit z Evropské unie do roku 2010 „nejdynamičtější a nejkonkurenceschopnější ekonomiku světa založenou na znalostech, schopnou udržitelného hospodářského růstu, vytváření více kvalitních pracovních příležitostí a zachovávající sociální soudržnost“, jež dopadla jako komunistická pětiletka a ani pes už po ní neštěkne. Že tedy tohle zelené blbnutí taky bruselských pitrysů chcípne dřív, než úplně zdevastuje evropskou ekonomiku a pohltí moc prostředků.

H. Lukešová 30.3.2021 12:22

Jenže naši hujeři nám dredatého pokrokového Ivana Bartoše navolí jako premiéra a dopadneme jako všechna ta západoevropská islamizovaná města, budete vidět.

J. Jurax 30.3.2021 12:36

No, doufejme, že to tak nedopadne.

Dlužno ale dodat, že z našich stávajících politických subjektů majících naději na dvouciferný volební výsledek v diskutovaném ohledu žádný optimismus nevzbuzuje. A v ostatních ohledech taky.

V. Kain 30.3.2021 12:37

Ani bývalá RVHP nenadělá tolik paseky jako EK vedená naprosto nemožnou a neschopnou Z lejna.To co navrhne EK to ti trubci vEP schválí.(čest vyjímkám)Kdyby EK řekla,že je země placatá,tak věřím tomu,že většina bude pro.

J. Jurax 30.3.2021 12:46

Proti hovadinám z brusele prýštícím, najmě pak Green Dealu, je idea placaté zeměkoule celkem neškodná fantasmagorie.

R. Langer 30.3.2021 13:51

Asi tak, ta vám totiž energie a suroviny nepodraží... ;-)

J. David 30.3.2021 20:35

Ale co tak ortodroma na dvou koulích (elipspsoidy) v mých pantalonech v bodech styku z drbání koulí se z kapes. Hlavně určit ohniska. Docela bych to bral, jako maturitní téma. Matiku ale chtějí u maduríd zrušit, takže...

V. Novák 30.3.2021 12:43

Na naše poslance bych nespoléhal a současný premiér je prozatím vůči Bruselu nejkritičtější ze všech našich premiérů.

A rovněž nelze spoléhat, že by se vzpamatovali naši sousedi na západě, jak předvedly poslední zemské volby. Bývalá NDR to nezachrání.

J. Jurax 30.3.2021 12:48

Nejkritičtější hubou a jen doma. V bruseli v servilním předklonu na všechno kejvnul, aby nebyl troublemaker, a ještě se za to sám pochválil.

R. Langer 30.3.2021 13:53

Bohužel, je to tak. Biopaliva Must Go One. :-(

R. Langer 30.3.2021 13:53

... On, samozřejmě... ;-€

V. Novák 30.3.2021 13:57

Na kvo-kvo-kvóty připrchlíků zatím nekývl.

Na rozdíl od českých europoslanců, kteří hlasovali dokonce pro trestání Česka za to, že kvóty nechce.

S. Pavuk 30.3.2021 12:10

Celé to kolosálne vyhadzovanie peňazí oknom (pod tým oknom budú čakať aktivisti aby si čo najviac uchmatli) bude znamenať také kolektívne zadĺženie, že vystúpenie z Únie už bude prakticky nemožné.

H. Lukešová 30.3.2021 11:35

Strana Zelených financuje největší evropskou mešitu, zelení politici ničí evropské tradice

Městská rada ve Štrasburku pod vedením Zelených zajistila financování výstavby mešity tureckým sdružením Mili Görüs ve výši 2,5 milionu eur. Bude to „největší mešita v Evropě“.

Město je známé jedním z nejznámějších křesťanských míst v Evropě, katedrálou Panny Marie. Robert Schuman, jeden ze zakladatelů budoucí Evropské unie, hovořil mezi těmito zdmi „Evropy katedrál“. Ale Štrasburk byl po léta magnetem politického islámu. V oblasti Štrasburku je dnes až 22 mešit.

V Lyonu zelený starosta bojkotoval křesťanskou oslavu, ale položil základní kámen Gerlandovy mešity. Grégory Doucet odmítl účastnit se velké katolické a populární tradice sahající až do roku 1643.

Už ani žádné vánoční stromky se neobjevují v Bordeaux, a to díky svému starostovi Strany zelených Pierru Humicovi: „Neumisťujeme mrtvé stromy na náměstí města“....atd.

V. Novák 30.3.2021 11:41

Koho si místní zvolili, toho tam mají. Každý svého štěstí mašinfírou.

U nás si musíme dát pozor na přetřené Zelené - Piráty.

H. Lukešová 30.3.2021 11:49

Přesně tak. Ruce by mi upadly, než abych volila Piráty. Nikdy.

Š. Hašek 30.3.2021 12:11

Určitě. Vtip je v tom, že stanaři jsou s nimi v jedné partě, další "Piráti" jsou v jiných partách.

J. Jurax 30.3.2021 12:19

Není se co divit. Praporec Prorokův - budiž jeho jméno pochváleno - je taky zelený.

H. Lukešová 30.3.2021 12:23

Zatímco bílá a modrá je barvou Izraele, tak zelená je barvou islámu a každý islámský stát má ve své vlajce alespoň část, která má zelenou barvu.