7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Diskuse k článku

BIG EXPERT: Akcie

Názory expertů na budoucí vývoj vybraných akcií na českém kapitálovém trhu v horizontu jednoho měsíce a půl roku, v týdnu od 31. 10. 2016.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Mrázek 5.11.2016 18:20

A sakra a Herr Gott !!!

V žebříčku největších bank světa (měřeno velikostí bilance) se Deutsche Bank propadla z prvního místa někam do čtvrté desítky. Její akcie jen letos ztratily více než polovinu hodnoty, a od dubna 2007 spadly dokonce o více než 90 procent. Banka loni ani letos neprošla zátěžovými testy americké centrální banky. Mezinárodní měnový fond ji pak dokonce letos označil za jednoho „z největších nositelů rizika v globálním bankovním systému“.

Nelegální praktiky

Pro banku, jejíž byznys je založen na dobré pověsti a důvěře, je pak tragické, že přišla o desítky let budovanou solidní reputaci. Neetické, ba dokonce nelegální praktiky investičních bankéřů prorostly celou korporátní kulturou Deutsche Bank, za což teď platí. A to doslova. V současnosti je proti Deutsche Bank vedeno na sedm tisíc žalob, jež ji obviňují z řady finančních zločinů – od praní špinavých peněz přes manipulaci s úrokovými sazbami až po daňové úniky.

Zdroj: http://ceskapozice.lidovky.cz/kterak-dva-bankovni-obri-o-svou-povest-prisli-fo1-/tema.aspx?c=A161102_175458_pozice-tema_lube