30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Diskuse k článku

BANKOVNÍ POPLATKY: Výsledky

Server www.bankovnipoplatky.com vyhlásil 7. ročník ankety „o nejabsurdnější bankovní poplatek“. A opět se anketa uskutečnila nejen v České republice, ale i na Slovensku. Hlasy z ČR a Slovenska se zaznamenávaly do jedné tabulky. Pro statistické účely pak níže prezentujeme výsledky i odděleně za ČR a SR.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Stejskal 2.3.2012 13:24

Re: Bankovní poplatky

Ano. To je přesné. Na druhou stranu, určitě nejsem fanda bankovních poplatků, ale že by mně připadl jako nejabsurdnějsší poplatek předčasně splacený úvěr, tak to opravdu ne. To je přeci normální obchodní smlouva, kde si obě strany ve shodě vykalkulují zisk. A vlastně tím předčasným splacením to jedna strana vyplivne. A pro druhou je to ne sice prodělek, ale taky ne výdělek na kterém se dohodli. Vždyť ty peníze dlužník může zatím investovat jinde a při troše štěstí, ještě na tom vydělat. Bankovní poplatky jsou vysoké. Pokud budou nižší, ty důvody mně nevadí. Pro mně naprosto nejabsurdnější poplatek je vítězný za rok 2008 - za nadměrný vklad. To je opravdu vrchol! 2010 - poplatek za výběr na přepážce z vlastního účtu je taky blbej, ale je to prostě administrativní úkon a ten si nechá platit každý. Obecně bychom neměli bance platit vůbec nic, protože šermuje našimi penězi, ale to je hudba budoucnosti.

J. Kadeřábek 2.3.2012 12:51

Re: To hlavní jsem se nedozvěděl

FIO, mBank - běžný účet bez poplatků, Vustenrot - spořící účet se zhodnocením jen mírmě pod inflací.

V. Němec 2.3.2012 12:26

Bankovní poplatky

Pryč jsou doby, kdy banky platily dobrými úroky za to, že jim vkladatel půjčil peníze na podnikání. Dnes je nutnost mít peníze v bance a je to využito ke trestání vkladatelů.

P. Fiala 2.3.2012 9:38

Platby za Státní-vládní dluhopisy? Nezájem?

Státní dluh 1500 miliard Kč = výměna Kč občanů ve finančních institucích za "papírky" s příslušnými úroky s levicovými vládami. Každoroční splátka ze státního rozpočtu jen za úrok je jž 35 miliard Kč. Jistina 1500 miliard Kč se nesplácí. Prý by musel být růst GDP asi tak 3-5%, aby se jistina za 30 roků splatila včetně úroků.

TUNEL TUNELů za podpory levicových vlád od pana Zemana, Špidly, Grose, Paroubka i Fišera. Současná vláda, která se snaží o nápravu, musí zvýšit daně, je těmi levicovými partajníky osočována.

Velké štěstí mají levicoví voliči, jistě několikanásobně zbohatli za vlád levicových partají, podobně jako ti v Řecku.

P. Pavlovský 2.3.2012 2:40

To hlavní jsem se nedozvěděl

Kam ty peníze, jako důchodce s průměrným důchodem a nějakými doplňujícími úsporami, mám dát?