5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Diskuse k článku

BANKOVNÍ POPLATKY: Recept na obrání (bankou)

Už se vás někdo snažil přesvědčit, že kruh má čtyři rohy? Možná ano. Pak asi máte pochopení pro podivné pocity člověka, který nakonec přeci jen musí připustit… že kruh má vážně rohy:

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
L. Novák 6.8.2013 0:44

Velké banky v Česku patří ke zlodějům s tradiční státní podporou.

Občan tahá za kratší konec provazu a jediný způsob, jak se bankovním darebákům bránit, je hodně křičet, na zlodějny vůči klientům upozorňovat a občas nějaké vypečené bance nalepit na okna "reklamu".

V. Vaclavik 5.8.2013 21:03

Jedno po precteni tohoto clanku vim

a to, ze se coby zakaznik nejakeho financniho poradenstvi, nebo v cem tahle pani pracuje, velkym obloukem vyhnu.

Trh totiz nikdy nefunguje takhle linearne, jak je to v tomto clanku predvidane. Kdyby to bylo tak jednoduche jak je to tu postaveno, dal by se trh lehce predvidat. Ale kazdy kdo ma o techto vecech nejakou potuchu vi, ze takoveto predpovedi jsou salive, a malokdy vyjdou podle ocekavani, naopak casto prekvapi.

J. Chaloupka 5.8.2013 16:34

Ač jsou mi Vaše názory často sympatické, tentokrát je to vedle, jak ta jedle.

Přirovnání knihovny k bance by bylo vhodné, kdyby lidé těm knihovnám půjčovali svoje knihy a ty by za půjčování si dělily zisk s těmi půjčiteli. Pak ano, ale ne, když knihovna nakoupí za své peníze knihy, které půjčuje. Banky bohužel už nejsou bankami, ale drahými skladišti peněz. Už nemáme zisky z půjčení peněz, které jsme si do banky uložili v naději, že se nám rozmnoží. Úroky, které nám banka utrousí jsou tak malé, že rozdíl mezi úrokem z účtu a úrokem, za který Vám banka půjčí je i 1500%! My dnes platíme bance za každý pohyb peněz, ale nedostáváme spravedlivou odměnu z obchodů, které banky podnikají z našimi penězi. Bez nich by totiž skončily.

R. Langer 5.8.2013 14:18

Hm, tak si myslím,

že klientovy je celkem jedno, jestli bance zaplatí v navýšení procent úvěru, nebo v poplatcích. A zaplatí VŽDYCKY, o tom nemusíme debatovat... :-P

P. Pokorný 5.8.2013 11:13

Pani Šichtařová, poplatky není to hlavní

pro 99% občanů a 50% "odborníků" je systém placení bank tak složitý, že nikdo neví, co je výhodnější, takže se konkurence stírá. Pokud se zruší poplatky a další nabaleniny a zůstane pouze jasné číslo k posouzení, tak si běžný občan může vybrat. A jednoduchost se podvodníkům nelíbí. To si potom každý vše ověří. Je třeba zrušit vše  a nechat pouze jedno kritérium číselné + samozřejmě důvěra v instituci. Nic víc.

K. Frauknecht 5.8.2013 9:18

Nesouhlasím

Naštěstí v bankovnictví dělají vítr nízkonákladové banky. Úvěr lze bez velkých obtíží refinancovat (alespoň zatím!). Že by ten hanebný trh opravdu fungoval? :-)))

Úrok je minimálně shodný a bez poplatku!!! Doporučuji krátkou fixační dobu a měnit a měnit jako ta pověstná slepička. Nebo alespoň refinancováním "pohrozit" - je to stejné jako u UPC, tel. operátorů.... Dá se dost ušetřit.

M. Písecký 5.8.2013 9:17

Nesmysly

Banka má samozřejmě možnost nabídnout úrokovou míru naprosto dle své úvahy. U každého obchodního sdělení je "úrok již od X %", přičemž na tuto sazbu dosáhne jen klient s nejvyšší bonitou, vysokým úvěrem a dlouhou dobou splácení. Navíc pokud vím, nikdo nezakázal jednorázový poplatek za uzavření smlouvy, jen výmysl s "vedením úvěrového účtu".Tak jako např. telco operátor nabízí tarify typu vysoký paušál/vstupní poplatek-nízká cena za jednotku a naopak, to samé může dělat banka i knihovna.

Stejně jako pan Schwarz si myslím, že pokud by bance přesto nevycházely počty, může vyházet spoustu zbytečných přeplacených neschopů. Začal bych tím pitomcem z marketingu ZUNO, kterého napadlo prodávat finanční služby prostřednictvím retro šaška. Tím značku definitvně pohřbil, pár pobavených hipsterů s dírou v kapse je nevytrhne. Ovšem počítám, že bude za zásluhy zaměstnán v mateřské skupině coby odvážný expert.

J. Schwarz 5.8.2013 8:10

hezkej příklad,

ale jak budou reagovat čtenáři pokud se domnívají, že ona knihovna nepotřebuje vybrat oněch 80000 na kvalitní obsluhu a nákup nových knih, ale na plat externího ředitele a jeho sekretářky, kteří se v knihovně neobjeví jak je rok dlouhý a jejich "práce" spočívá v občasném přečtení mailů informujících o návštěvnosti zařízení? Mám dojem, že lidi neštve samotný fakt že se bance platí, poplatky jako to, že vedení bank je neprůstřelné, chyby zaplatí daňový poplatník, popřípadě vysoké zisky jsou transferovány problémovým "matkám". A přitom jeden nemá svobodný výběr pokud jde o používání bankovních služeb - to si vynucuje svými pravidly sám stát omezováním možností plateb v hotovosti / boj proti špinavým penězům /a bezhotovostním vyplácením mezd.

E. Vašátko 5.8.2013 7:08

Tohle není žádný objev,

to se reálně děje v praxi už řadu let. Vodné a stočné stoupá každý rok, lidi začnou šetřit vodou, ale fixní režie vodáren zůstává na stejné výši, pokud se šetří, musí se zvýšit vodné, aby si vodárny přišly na stejné peníze. A tak pořád dokola a nemůže to mít dobrý konec.