7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Diskuse k článku

ARMÁDA: Přesun americké techniky

Přesun velkého množství vojenské techniky jistě připravují vojenské kruhy dlouhé týdny. Přesto se však vojákům podařilo přesun amerických jednotek totálně zvorat.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Šejna 1.6.2019 10:20

60 km za hodinu !!!

Vojenská technika má schopnost se posunovat maximálně rychlostí 60 km za hodinu. S touto rychlostí by neměla na dálnici co pohledávat. A protože vojenská kolona se může pohybovat jen touto maximální rychlostí, měla US army určitě výjimku, jinak by na dálnici její vozidla nesměla.

Proto také byla kolona doprovázena vozidly české vojenské policie se zapnutými majáčky. Takováto kolona totiž udělá na dálnici překážku, i kdyby byla dálnice bez stavebních omezení.

Já jsem americkou vojenskou techniku viděl před asi dvěma roky na dálnici D5. Tehdy jsem jel do Itálie na dovolenou a byly 4 hodiny ráno. V tu dobu na dálnici skoro nikdo nejel. Netuším, kterej blb povolil přesun US army po dálnici v dopravní špičce. Asi někdo, kdo potřebuje změnit pohled české veřejnosti na americkou armádu.

V. Novák 1.6.2019 10:01

To určitě způsobil Putin a jeho hekři!

Důkazem (pokud ho někdo vyžaduje) je, že Putin a jeho hekři způsobují všechno!!!

R. Langer 1.6.2019 9:58

Re: Nenapadlo vás náhodou, milý Lepko, ještě jedno vysvětlení?

Ja mám, a ne jenom poslední dobou, dojem, že ten Putin má na povel hlavně celou EU, protože ta předvádí přesně to, jak to vypadá, když v čele něčeho stojí komunista a agent KGB. :-D

R. Langer 1.6.2019 9:54

Re: Zácpy na dálnici nezpůsobují ani tak uzavírky

No pokud je to tak prokazatelné, tak ho myslím můžete zatknout i sám, když jste ho načapal... :-D

P. Dvořák 1.6.2019 8:57

Re: Nenapadlo vás náhodou, milý Lepko, ještě jedno vysvětlení?

Dálnic je to nejmenší. Vy to ještě nevíte?

Putin už u nás má na povel všechno.

:-))

P. Kmoníček 1.6.2019 8:57

Re: Zácpy na dálnici nezpůsobují ani tak uzavírky

"Polícia" nedovede ani zatknout prokazatelného podvodníka z dotacemi a Vy na ni chcete, aby řídila dopravu na českých dálnicích.

K. Janyška 1.6.2019 8:53

Babišovy mozky,

co zase lžete... Dzp.

P. Kmoníček 1.6.2019 8:53

Re: Přesuny vojenských konvojů prostě s sebou

Harabasko, a Bretaň i třeba Slovensko by byly stále pod správou Německé říše, protože by SSSR už nemělo co a čím střílet. ACH JO !

P. Kmoníček 1.6.2019 8:50

Málokdy

s Vámi souhlasím, ale nyní máte naprostou pravdu ve všech zmiňovaných bodech, pane Bartoni.

P. Harabaska 1.6.2019 8:45

Re: Kamióny na železnici.

Chtěli si vyzkoušet? Oni přece zkoušejí už hodně dlouho. Především zkoušejí, kdy se lidé nase*ou.

P. Harabaska 1.6.2019 8:44

Re: US army

Bzí, bzí!

P. Harabaska 1.6.2019 8:43

Přesuny vojenských konvojů prostě s sebou

přinášejí problémy. Mnoho lidí se zamýšlí, jak se jim vyhnout. A přitom je řešení tak jednoduché. Ať ti vojáci se svými vozidly všeho druhu zůstanou ve svých posádkách a základnách, nejlépe v Severní Americe.

S. Hora 1.6.2019 7:35

Re: Nenapadlo vás náhodou, milý Lepko, ještě jedno vysvětlení?

U nas v CR? >>> vsechno co naridi Zemanovi :):)

S. Hora 1.6.2019 7:32

Re: US army

Jasne uz je to tady prvni komous se ozval s nazorem ze za to muzou US oficiri Bez se bodnout s tvojim nazorem rudochu:):)

S. Hora 1.6.2019 7:29

Sabotaz??:):)

Proc by to nemohla byt sabotaz? Kdyz dostal Jakl par facek Klaus okamzite zverejnil ze to melo politicky cil a stoji za tim provokateri :):):)

J. Cyrany 1.6.2019 7:29

US army

plní všude na světě více úkolů. Vedle pochopitelných voj. cílů je to i úkol symbolické nadřazenosti a moci US říše. Ten kdo vás chce ovládat vám "šahá" i do prostoru a času. Moc je tu definována jako ovlivňování ovládaného v jeho samostatné kontrole prostoru a času. Ovládající kontroluje manipulovanému nakládání s prostorem a časem . To se stalo na D1. Řidiči cestující na D1 byli omezeni v prostoru (nemohli libovolně , dle své vůle opustit kolonu vytvořenou US army ) a samozřejmě v čase, protože nemohli plnit svůj denní naplánovaný program. Ještě několik dní před přesunem se uvádělo , že kolona pojede především v noci. To by však nemohl být uplatněný zmíněný cíl a scénář vnutit, připomenout polokolonii její podřadné postavení(us ofíciři jistě znali ze svých "domovských " základen v N co může způsobit přesun ve čtvrtek v poledních hodinách).

D. Mach 1.6.2019 6:49

Kamióny na železnici.

Armáda udělala jedinou chybu, a to že nepočítala s kamióňáky, kteří se na českých dálnicích chovají jako prasata. Domnívají se (podobně jako řidiči náklaďáků v Indii), že právo má silnější. A to se bude těžko měnit.

Jak píše dole pan Basler, tak přesun na železnici by byl ideální (pro armádu i pro kamióny). Podle vyjádření armádního velení si však chtěli vyzkoušet problematiku tak velkého přesunu po dálnici. Poučili se, zbytek konvoje odjel bez problémů v noci a zdržení konvoje nebylo delší než půl dne. Ta hysterie byla naprosto zbytečná. Když poslouchám denně zprávy, tak v opačném směru týž den a také následující den, byly na dálnici kolony opět. Prý havarovaly nějaké kamióny. Vojáci navíc zavinili nehodu na D2 a ne na D1.

K. Salajka 1.6.2019 6:44

Faltýnek

to říkal. Bez Kapsche to nepojede - to jsou hospodáři! Kde vůbec ten kluk je ? - v parlamentní žvanírně mluvil jak kniha.

J. Peták 1.6.2019 6:30

Nešlo, nejsou

R. Langer 1.6.2019 6:11

Re: Nenapadlo vás náhodou, milý Lepko, ještě jedno vysvětlení?

Putin už u nás má na povel i dálnice?

J. Basler 1.6.2019 6:10

Železnice

To nešlo je nastrkat na vagony? Nebo nespěcháme a tak to necháme jezdit po "nové" D1. A že se vždycky na téhle trase něco ..., je naprosto jisté.

R. Langer 1.6.2019 6:09

Re: Zácpy na dálnici nezpůsobují ani tak uzavírky

Ne, ta má za úkol hlavně vybírat pokuty za špatné parkování a čekat s radarem za bukem za dědinou. Kobra 11 se nekoná.

P. Dvořák 1.6.2019 5:11

Nenapadlo vás náhodou, milý Lepko, ještě jedno vysvětlení?

PUTIN!!!

D. Rajninec 1.6.2019 5:05

Re: Zácpy na dálnici nezpůsobují ani tak uzavírky

NA dialnici nie je polícia ? Aby dokázala urobiť poriadok zo "spěchajúcimi idiotmi" ?

D. Rajninec 1.6.2019 5:03

Určite to bola sabotáž !

Stačilo na dialnicu poslať zopár "sabotérovô v autách a 1-2 aj v kamione a skolabovalo celé úsilie NATO presunúť sa na "Bojisko" blízke Rusku ?

A na Ruskej ambasáde sa musia rehotať ako blázni , že ako za pár šušňov zhovadili americkú armádu a jej českých politrukov !

J. Vintr 1.6.2019 1:42

Zácpy na dálnici nezpůsobují ani tak uzavírky

které provoz jenom poněkud zpomalí, ale nehody, pravidelně způsobované spěchajícími idioty. Ani přesun amerických vojáků by žádnou zácpu nezpůsobil, kdyby se do toho nenamotali nějací "spěchači".

J. Lepka 1.6.2019 0:21

Nenapadlo vás náhodou, milý Bartoni, ještě jedno vysvětlení?

Ve světle volebního úspěchu jistého generálmajora proslulého citací obskurních a proti národních webů se naskýtá ještě jedno, prosté vysvětlení : sabotáž.

Ovšem vezmeme li v potaz, že vaše oblíbená politická strana, ano, ta která již cca 6 let obsazuje post ministra dopravy, tam nasadila neschopného moulu, kterému se podařilo z mezinárodní dálnice udělat kapacitou přeplněnou okresku a ještě za to kasírovat dálniční poplatek, naskýtá se jediné možné doporučení: Nechcete li vypadat jako hlupák, věnujte se jiné zálibě. Snad krmení ptáčků v parku by mohlo být přiměřeně nekonfliktní.